-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

Rankdarbio idėja: romantiški uogienių stiklainėliai

Taip papuoštais uogienių stiklainėliais ir savo akis pamaloninsite, ir, netikėtai prireikus dovanų, turėsite ką į svečius nusinešti.
Braškių uogienė
Braškių uogienė / Shutterstock nuotr.

Su didele meile gamintos rankų darbo dovanos nepaprastai džiugina širdį. Išvirti slyvų džemą ir dar papuošti jį kryželiu siuvinėtu originaliu „dangteliu“ – tikrai ne tas pats, kas paknopstomis nustverti pirmą po ranka pasitaikiusį nukainotą niekutį prekybos centre. Tiesa, siuvinėjimas – tik kantriosioms, bet rezultatas atperka visus lūkesčius. Nors siuvinėjimo dygsnių yra devynios galybės, bene populiariausias – siuvinėjimas kryželiu. Siuvinėjimo schemų apstu internete, specializuotuose rankdarbių žurnaluose, siūlų parduotuvėse. Jose galite įsigyti ir specialų siuvinėjimo rinkinį su detaliais aprašymais, kaip siuvinėti. Jeigu esate pradedančioji siuvinėtoja, piešinį rinkitės kuo paprastesnį – išsiuvinėti didelę slyvą bus paprasčiau nei, pavyzdžiui, kekę raudonųjų serbentų.

 

Kai darbelis bus baigtas, siuvinėtai audinio skiautelei beliks suteikti norimą formą (galite rišti kvadratą netolygiais kraštais arba apkirpti ją apvaliai) ir dekoratyviu siūlu, linine virvele, vienu plačiu ar keliais siaurais kaspinėliais aprišti uogienės stiklainį.

Uogienės
Shutterstock nuotr. / Uogienės

 

Jums reikės:

 

• Specialiu audimo būdu išaustos medžiagos.

• Adatos buku galu ir didele skylute, į kurią patogu būtų įverti kelis siūlus iš karto.

• Reikiamos spalvos ar kelių spalvų medvilninių siuvinėjimo siūlų.

• Patogių nedidelių žirklučių.

• Specialaus audinio skiautei skirto dvipusio lankelio – įtemptą audinį lengviau siuvinėti. 

Siuvinėjimo reikmenys
Shutterstock nuotr. / Siuvinėjimo reikmenys

 

Verta žinoti

 

♦ Skiautę kirpkite bent 10 cm didesnę nei siuvinėjamas plotas, kad audinys neišsprūstų iš lankelio.

♦ Jei piešinuką piešite pati, darykite tai išplaunamu audinio žymekliu – gatavą darbelį reikės tik trumpam pamerkti į šaltą vandenį.

♦ Galima siuvinėti kiekvieną kryželį atskirai arba išsiuvinėti eilutę pusiniais dygsniais ir tada grįžti kita puse.

♦ Baigusi siuvinėti viena spalva, nemegzkite mazgelio, kad nebūtų jokių iškilimų. Siūlo galus kruopščiai užkiškite už išvirkščiojoje pusėje esančių dygsnių.

 

GREITI SPRENDIMAI SKUBANČIOSIOMS

 

♦ Romantiškas ažūras

 

Kepinių parduotuvėse ar prekybos centruose rasite įvairaus dydžio ir rašto popierinių servetėlių ažūriniais rašteliais. Patariame rinktis baltas. Jei turite meninių gebėjimų, ant viršaus nupieškite tą vaisių, kurį konservavote. Beliks apjuosti servetėlę juostele ar dekoratyvia kelių spalvų gumele – tokių rasite kanceliarinių prekių parduotuvėse.

 

Medus
Shutterstock nuotr. / Medus

 

♦ Jei liko audinio

 

Įvairių spalvų dailiai juostuotos, languotos ar gėlėtos audinių skiautelės, kurių liko nuo staltiesės, pirmokėlės sijono ar jūsų prijuostės, – meniška, greita ir patogi išeitis stiklainiukams apjuosti. Iškirpkite reikiamos formos didesnę ar mažesnę skiautelę, išlyginkite ją, iškrakmolykite, kad būtų standi ir dailiai garbanotųsi. Jei netingite, išpašykite apačią – atrodys išties žaismingai.

 

Fotolia nuotr. / Uogienės
Fotolia nuotr. / Uogienės

 

♦ Kaimiška dvasia

 

Iš švaraus ir naujo medžiaginio maišo iškirptas užrišimas stiklainiukams dvelks natūralumu, ekologiškomis idėjomis ir pelnys jums aplinkai neabejingos šeimininkės vardą. Kam pirkti, jei, patikrinusi daugelį metų nedarinėtus stalčius, juose rasite gerų dalykėlių. Puiki mintis ant tokios bespalvės dekoracijos pririšti dekoratyvią ar natūralią uogą, pavyzdžiui, vyšnaitę.

 

Uogienės
Shutterstock nuotr. / Džemas

 

♦ Popierinis variantas

 

Įvairių spalvų ir raštų dovanų pakavimo popieriaus likutis – dar vienas tinkamas sprendimas nagingoms namų šeimininkėms. Uogienės stiklainiukas bus šventiškesnis, jei popierių komponuosite dviem sluoksniais: vieną spalvoto popieriaus, kitą – perregimo celofano. Ypač gražiai atrodo audinio faktūrą primenantis spalvingas tamprus popierius.

 

Vyanių uogienė
Shutterstock nuotr. / Vyšnių uogienė

 

♦ Nėrinių gerbėjoms

 

Nėriniais papuošti uogienės stiklainėliai – klasikų klasika. Atrodo išties labai jaukiai ir mielai. Jei pati neturite laiko ar ūpo nerti, įvairių nėrinių galima nusipirkti ir rankdarbių ar siuvimo reikmenų parduotuvėse. Gražu ir nedidukais nėrinukais apsiūti dangteliams uždengti skirtą medžiagą.

 

Mėlynių uogienė
Fotolia nuotr. / Mėlynių uogienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius