Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06

Šaliname nemalonius buitinės technikos kvapus

Šaldytuvas, indaplovė, skalbiamoji mašina... Šie trys buitinės technikos karaliai trokšta, kad jais pasirūpintume iš visos širdies! Taigi, kaip išvengti nemalonaus jų kvapo? Jeigu naudojatės virtuvės pagalbininkais, žinote, jog tai yra gana dažnas reiškinys.
Indaplovė
Indaplovė / Fotolia nuotr.

► Šaldytuvas

Kadangi jame laikote daugybę įvairiausių produktų, nieko keista, kad jų aromatai susimaišo tarpusavyje. Pridėkite gendančio maisto likučius, išsiliejusį pieną ar higienos trūkumą… Iš tikrųjų pats paprasčiausias patarimas – laikytis švaros.

  • Reguliariai apžiūrėkite maisto produktus, išmeskite tuos, kurių galiojimo laikas jau pasibaigė, valykite  šaldytuvo vidų specialiomis priemonėmis, tarkime, nešvarumus galite nušveisti citrinos griežinėliu ir paskui nuvalyti vandeniu. Tinka ir sodos tirpalas ar vanduo, sumaišytas su maistiniu actu.  
  • Visus kvapus idealiai sugeria geriamoji soda. Suraskite jai vietos šaldytuve, įberkite į nedidelį indelį ir pastatykite taip, kad ji nesudrėktų.
  • Jeigu sodos neturite, išbandykite kavos pupeles ar maltą kavą. Sumaišykite jas su žiupsneliu cinamono ir tuomet palikite šaldytuve. Tinka ir eterinis aliejus, pavyzdžiui, madarinų, apelsinų, levandų. Užlašinkite jo ant kavos pupelių ir tikrai nenusivilsite.
  • Visiems gerai žinomas citrusinių vaisių vaidmuo – jų žieveles sudėkite į šaldytuvo lentynėles, o kai jos sudžius, galėsite panaudoti židiniui kurti.
  • Į apelsiną prismaigstykite gvazdikėlių ir štai tokią puošmeną kiškite į šaldytuvą. Tai labai dailus kvapo sugėriklis, tiksliau tariant, jis neutralizuoja nemalonius aromatus, saugo nuo bakterijų. 

► Skalbiamoji mašina

Dėl nuolatinės drėgmės, nešvarių skalbinių ir kitų bėdų joje karaliauja ne itin malonus nosiai kvapelis…

  • Didžiausia bėda joje – pelėsiai. Taigi, po skalbimo nepalikite mašinos sandariai uždarytos, leiskite jei išsivėdinti ir gerai išdžiūti. Kitu atveju drėgmė joje kaupiasi ir daro žalą  skalbimo mašinos dalims.
  • Purvini skalbiniai turėtų būti laikomi specialiose dėžėse, o ne skalbiamojoje mašinoje. Ilgą laiką būdami joje, drabužiai perduoda visus nemalonius aromatus skalbyklei.
  • Būtinai rūpinkitės skalbiamosios mašinos švara ir šalinkite susikaupusias kalkių nuosėdas; padės citrinų rūgštis ar specialios priemonės.
  • Kartą per mėnesį skalbiamąją mašiną praplaukite be skalbinių. Pasirinkite aukščiausią temperatūrą, įberkite skalbiamųjų miltelių ar citrinos rūgšties ir palikite skalbtis. 
  • Jeigu iš skalbyklės vis tiek eina nemalonūs kvapai, patikrinkite filtrus, prijungimo žarną ir kt.

► Indaplovės triumfas

Geras dalykas ta indaplovė, tačiau ją pravėrus taip riečia nosį… Tačiau to galite išvengti!

  • Visų pirma, neatidėliokite indų plovimo. Dažniausiai norisi surinkti pilną mašiną indų, tačiau taip galite sulaukti ir visos savaitės... Jeigu turite galimybę, būtinai plaukite ir mažesnius kiekius indų, pasirinkę trumpesnį plovimo režimą.
  • Pačius indus kruopščiai praskalaukite, nepalikite maisto likučių, kurie uždaroje indaplovėje pradeda pūti, pelyti ir taip skleisti nemalonų kvapą. Reikia paminėti, kad maisto liekanos užkemša indaplovę, todėl vėliau prietaisas gali sugesti.
  • ​Jeigu jau taip atsitiko, kad indai ilgiau svečiuosis plovimo mašinoje, pabarstykite joje geriamosios sodos. Tai puiki priemonė, padėsianti sugerti visus kvapus, o ir indų plovimas bus kur kas efektyvesnis.
  • Jeigu seniai naudojatės indaplove, joje gali būti susikaupę nemažai maisto likučių. Praplaukite pačią indaplovę, naudodami aukščiausios temperatūros režimą ir išvalykite ją rankiniu būdu, patikrindami visus filtrus bei kitas mašinos dalis.
  • Galite po plovimo indaplovę išvalyti acto ir vandens mišiniu, taip pat nelaikykite jos sandariai uždarytos – leiskite išdžiūti. Nepakenks ne plovimo metu palaikyti apelsino ar citrinos žievelių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius