-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausi faktai apie seksą

Nuo tos sekundės, kai jūs susijaudinate, iki pat akimirkos, kai gulite lovoje apsikabinę savo mylimą partnerį po karšto ir aistringo sekso, jūsų kūne vyksta išties nuostabūs dalykai, kad pajustumėte visą lytinės sueities teikiamą malonumą.
Aistringa pora
Aistringa pora / „Shutterstock“ nuotr.

Pateikiame jums portale womenshealthmag.com aprašytus keisčiausius faktus apie seksą ir tai, kas jo metu vyksta mūsų organizme.

Moteris stimuliuoja kur kas įvairesni dalykai nei vyrus. Manote, kad susijaudinate tik pamačiusios karštą vaikiną? Klystate, moteris gali sujaudinti kur kas daugiau seksualinių dirgiklių. Mokslininkai, stebėję moterų, tikinančių, kad jas jaudina tik vyrai, lytinį susijaudinimą, atskleidė, kad dailiosios lyties atstovės tiek pat susijaudina ir pamačiusios nuogus moterų kūnus ar seksą tarp homoseksualų (nepriklausomai nuo jų lyties). Tame pačiame tyrime dalyvavusių vyrų rezultatai buvo kiek labiau nuspėjami – juos jaudino tik dailūs moterų kūnai.

Sekso metu lengviau toleruojate nemalonius kvapus ar prakaitą. Nekenčiate vyriško prakaito, tačiau sekso metu jo net nepastebite arba jis jus dar labiau jaudina? Nenuostabu, mokslininkai tikina, kad susijaudinę žmonės kur kas lengviau toleruoja įvairius nemalonius kvapus ar padidėjusį prakaitavimą. Galbūt dėl to rytinio sekso metu ir blogas kvapas iš burnos neatrodo toks jau baisus dalykas...

Jūsų smegenys reaguoja į kiekvieną partnerio prisilietimą. Mokslininkai, tyrinėję smegenų veiklą sekso metu, pastebėjo, kad įvairūs smegenų regionai reaguoja į kiekvieną partnerio prisilietimą prie lytinių organų, būtent dėl to ir patiriate didelį malonumą.

Susijaudinus padidėja lytiniai organai. Seksualiai susijaudinus, padidėja ne tik vyrų, bet ir moterų lytiniai organai. Kai moteris yra pasiruošusi seksui, jos vagina pailgėti gali maždaug iki 10 ar daugiau centimetrų. Negana to, naujusi moksliniai tyrimai įrodė, kad susijaudinus šiek tiek patinsta ir padidėja kai kurių moterų krūtinė.

Sekso metu jaučiate mažesnį skausmą. Šis faktas puikiai paaiškina, kodėl kai kuriems žmonėms sekso metu skausmas gali teikti malonumą. Kai esate susijaudinę ar netoli orgazmo, jūsų smegenims yra perduodami kur kas mažesni skausmo signalai nei įprastoje būsenoje. Vis dėlto šis faktas turi ir tamsąją pusę – kai kurie žmonės tik po sekso pastebi, kad susižeidė, tad būkite atsargūs!

Jūsų kūnas parausta. Seksualinio susijaudinimo metu padidėja žmonių kūno ir veido temperatūra, tai paaiškina, kodėl sekso metu kai kurie žmonės gerokai parausta. Kūno temperatūra pakyla dėl padidėjusios kraujo cirkuliacijos ir padažnėjusio širdies ritmo, todėl nenuostabu, jei sekso metu ar po jo parausta ne tik jūsų veidas, bet ir krūtinė.

Seksas visiškai atpalaiduoja jūsų protą. Atrodo, kad orgazmo metų jūsų smegenys tarytum išsijungia? Nesistebėkite, mokslininkai atskleidė, kad moterims orgazmo metu išties nustoja veikti už baimę ir nerimą atsakinga smegenų dalis. Netgi kūno judesiai, kuriuos moterys daro per orgazmą ar keletą sekundžių po jo, yra visiškai pasąmoningi.

Orgazmo metu raumenys visiškai nustoja klausyti. Orgazmo metu jūsų kūną ištinka vadinamieji raumenų spazmai, dėl kurių įsitempia kojų, rankų, kaklo ir veido raumenys, tuo pat metu reguliariais intervalais juntate ir lytinių organų raumenų susitraukimus, kurie sukelia didžiausią malonumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius