Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 vietų, kur žmonės dažniausiai ieško laimės

Laimė – vidinė būsena, o ne apčiuopiamas dalykas. Žinoma, krislą džiugesio gali suteikti ir naujas pirkinys, tačiau visai kitokią jauseną dovanoja mylimo žmogaus apkabinimas... Dažnai mes galime būti laimingi, bet nenorime arba nematome, kurlink reikėtų eiti savo gyvenimo taku, kad sutiktume tą paslaptingą laimės paukštę. Kokiuose labirintuose įsitringame jos beieškodami?
Laimė gali slypėti ir paprastuose dalykuose
Laimė dažnai slypi paprastuose dalykuose / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Tikslas
  1. Lengvo gyvenimo svajonėse. Puslapyje marcandangel.com teigiama, kad gyvenimas nėra lengvas dalykas, tačiau jūs – stipresni už jo siunčiamus išbandymus. Nereikia galvoti, kad viskas eisis kaip sviestu patepta, tačiau nuleisti rankas – pats blogiausias dalykas, kurį galite padaryti. Klaidos, kurias padarome, baimės, su kuriomis tenka susidurti akis į akį, – visa tai mums suteikia nesuvaidintos išminties. Kartais vyksmai turi eiti „neteisingu keliu“, kad pagaliau išvystume šviesą tunelio gale. Nesvarbu, kas buvo ar kas laukia – svarbiausia veikti dabar ir kovoti, augti su kiekviena diena.
  2. Praeityje, kurios nesugrąžinsime. Neatsuksime jos atgal, be to, keičiamės, kaip ir visas pasaulis aplink mus. Tai, kas anksčiau atrodė svarbu ir teisinga, šiandien gali sužibti visai kitoje šviesoje. Darbas, namai, draugai – jie tik pakeleiviai, ir mes patys renkamės, su kuo eiti pirmyn. Neverta įsikabinus laikytis vietos ar žmogaus, kuriam jūs nesate reikalingas. Paleiskite tai, kas sena, nukirskite ryšius, kurie neteikia džiaugsmo... Nepulkite į stresą dėl to, kad užsidarė senos durys; naujos atsiveria nuolatos – tik žinokite, kada paspausti rankeną į naują gyvenimo nuotykį.
  3. Ateityje, už kurią niekas nėra garantuotas. Per daug dažnai mes sakome sau, kad gyvensime tada, kai... Paaugs vaikai, baigsime mokslus, uždirbsime pirmąjį milijoną, pastatysime namą... Tos mintys – lyg voratinklis apraizgęs jus, „musę“. Iš jų išsilaisvinti sunku, o blaškymasis svajonėse kainuoja brangiai – jūsų tikrojo gyvenimo kainą. Tai, ką darote dabar, turės įtakos ateityje, taigi nesnauskite ir džiaukitės tuo, ką turite, ir toliau pamažėle lipdykite savo svajonių rūmus. Nepasinerkite į pragaištingas svajas – jos būtinos, tačiau realybė dažnai būna kur kas svarbesnė.
  4. Savo pasiteisinimuose. Taip, pasiteisinti mes greiti bet kurią akimirką ir priežasčių, kodėl nedarome vieno ar kito, rasime visada. Pakeiskite savo požiūrį į aplinką ir pamatysite, kaip jus aplankys sėkmė. „Aš noriu“ – tai viena, tačiau „aš darau“ – visai kas kita. Pastarasis teiginys priartina jus prie svajonės, tikslo ir tokio gyvenimo, kurį pajusti galite visa savo esybe.
  5. Savo komforto zonoje. Čia mes jaučiamės saugūs, laimingi ir patenkinti, tik kuriamas laimės efektas dažnai tėra fikcija. Jūs greitai įprantate prie rutinos, todėl vėliau bet koks iššūkis atrodo pasaulio pabaiga. Tarkime, darbas, kuriame sukatės, jums nėra itin prie širdies, tačiau daug uždirbate, viršinininkas jus vertina, su kolektyvu sutariate idealiai, atrodo, ko daugiau reikia? Tačiau giliai širdyje jūs boditės tuo, ką darote, todėl tas patogumo jausmas jau tampa lyg krislas akyje... Trumpai tariant, gal mažas ežerėlis, kuriame maudotės, ir labai gražus, tačiau ar niekada nenorėjote atsidurti ten, kur visa jėga šniokščia vandenynas?...
  6. Piniguose, kurie jums nereikalingi. Apetitas kyla bevalgant, todėl sakoma, kad nors visų pinigų neuždirbsi, tačiau jų visuomet  bus per mažai. Laimės fikciją gali dovanoti ir naujas pirkinys, žiedas su deimantu ar pilis ant kalno. Tačiau ne viskas šiame pasaulyje nuperkama ir tam, kad jūsų gyvenimas būtų turtingas, iš tikrųjų daug pinigų nereikia. Daugelis dalykų, kuriuos mes trokštame įsigyti, tėra mūsų noras juos turėti, tačiau ar jie mums yra tokie būtini, kad be jų neišsiverstume? Artimi žmonės – štai kas iš tiesų yra neįkainojama. O daiktai... Kai pasvarstai, tai patogiam gyvenimui rekia visai nedaug...
  7. Godulyje. Per didelis maisto kiekis mus privers pajusti papildomų kilogramų naštą, per didelis darbo krūvis dovanos ne džiaugsmą, bet nuovargį, besaikės linksmybės pasės tuštumą širdyje... Taigi, net ir saiko turi būti su saiku, kaip teigė garsusis rašytojas Oscaras Wilde'as. Kraštutinumai naudos neatneša. Didelę įtaką jūsų laimei turi gebėjimas paskirstyti prioritetus taip, kad ne tik jūs, bet ir jūsų šeima jaustų teigiamas emocijas.
  8. Neteisinguose santykiuose. Kartais mes jų laikomės įsikibę iš visų jėgų. Gailimės kartu praleistų metų, neriame į prisiminimų sūkurį ir liejame ašaras, kiek daug nuotykių išgyvenome. Tačiau... Tai, kas tikra – amžina, o santykiai, nuodijantys jūsų vidinį pasaulį, verti būti palikti praeityje. Kas žino, gal keliai kada vėl susieis, bet faktas tas, kad tie žmonės, kurie atsiduria jūsų gyvenime, suvaidina vienokį ar kitokį vaidmenį. Vieni yra tik laikini pakeleiviai, o kiti ištikimai žingsniuoja šalia.
  9. Laukime palaiminimo tų, kurių nuomonė jums neturėtų rūpėti. Vėl grįžtame prie to, kad kitų žmonių nuomonė tėra tik jų nuomonė, o ne faktas. Jūs žinote, kokie esate, taigi likite ištikimi savo pažiūroms, vertybėmis, o klaidas priimkite kaip pamokas. Visada kažkam nepatiksite, todėl neverta nukabinti nosies. Koks skirtumas, ką galvoja kiti? Nejaugi jų gyvenimas toks nuobodus ir apgailėtinas, kad jie neturi ką veikti, tik stebėti jus ir liežuvauti? Štai ir išlošėte kur kas daugiau nei galite pagalvoti.
  10. Kitų žmonių kaltinimuose. Lengviau apkaltinti kitus, o ne save – išlipate sausas iš balos. Tik ar tuo metu neužplūsta vidinis kartėlis? Taip atiduodate atsakomybę į kitų rankas. Ar nesinorėtų patiems vadovauti savo gyvenimo keliui? Juk jūs priimate sprendimus, todėl tai, kas vyksta jūsų gyvenime, negali būti kitų žmonių kaltė. Taigi drąsiai ženkite žingsnį pirmyn, prisiimkite atsakomybę ir leiskite augti savo asmenybei. 
     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius