-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

1920-ųjų intymaus gyvenimo perliukai

Ak, būta ir tokių laikų, ir šokiruojančių nuomonių, ir keisčiausio požiūrio. Šiandien, kai seksas aptarinėjamas prie kavos puodelio ir yra taip užvaldęs mūsų mintis, kad nustebinti sunku, gal jus priblokš trečiojo dešimtmečio sekso etiketo patarimai? Nors... Kai kur galima įžvelgti ir racionalumo grūdą.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Nemalonus kvapas apačioje? Išbandykite dezinfekcinę priemonę

Koncentruotas dezinfektantas, užmušantis visas bakterijas ir kitas blogybes, esą skirtas ir intymiai higienai, buvo itin populiarus. Aprašomas kaip itin švelni priemonė, iš tikrųjų jis pašalindavo reikalingas bakterijas, taip sukeldamas daugiau sveikatos problemų. Įdomu tai, kad iš pradžių makšties apiplovimas vandeniu buvo vertinamas ir suvokiamas kaip kontracepcija, kadangi moterys manė, jog prausimasis po sekso padės išvengti nėštumo. Visi puikiai žinome, kad tai netiesa, ką byloja ir šiuolaikinė medicina. Vėliau, ši dabar jau kasdienė higienos procedūra, tapo norma norint išvengti ir nemalonių kvapų, kadangi taip rašė visi to meto glamūriniai žurnalai... Taigi, vanduo, actas ir stiprusis dezinfektantas buvo tai, ką šiandien ir vadiname intymios higienos priemonėmis. 

Gyvybinių fluidų potencialas ir susilaikymas

Jis netgi būtinas, tačiau jeigu žmona yra labai aistringos prigimties ir trokšta pasitenkinimo, vyras turėtų ją pamylėti, tačiau jokiu būdu nepakenkti savo sveikatai. Tai reiškia, kad moteris turėtų susilaikyti vien dėl vyro sveikatos, kad šis be reikalo nešvaistytų savo gyvybinių syvų. 

Knygoje Womanhood and Marriage rašoma, kad gyvybę suteikiantis skystis, dar vadinamas sperma, gaminamas kūrybingiausiuose vyro organuose, yra nuostabi vertė jo paties kūnui. Ir šį nuostabų dalyką pradedama suprasti tik dabar. Beje, moterys, kurios su didžiausiu malonumu neužsiima seksu su savo išrinktaisiais, džiovina jų gyvybingumą lyg būtų kokios vampyrės. Seksualinio intymumo metu šis kūrybingas fluidas pasišalina iš kūno, tačiau vyras ir moteris apsikeičia energija ir magnetizmu. Ir jeigu vyro aistra nepatenkinama, o žmona savo pareigą atlieka to nenorėdama, tuomet vyras praranda savo gyvybingumą! Ir tai taip pat kenksminga, kaip ir masturbacija.

Nekaltybę atimkite per savaitę

Žinia, dar ir dabar kai kurie žmonės nieko neišmano apie lytinį švietimą. Ką jau kalbėti prieš 100 metų! Taigi, 1920-aisiais Wiliamo Josephuso Robinsono knygoje Sex Knowledge for Men aprašytas būdas nekaltybei atimti išties stebina. Vyrukas rašo: „Nuoširdžiai mylintis vyras turėtų kuo lėčiau atlikti pirmąjį lytinį aktą. Kartais švelniam nekaltybės atėmimui gali prireikti visos savaitės.“    

Negalvokite apie bjaurius žmones

B. G. Jefferis and J. L. Nichols tikino – negalvokite apie nemalonius dalykus, kadangi jie gali pridaryti nepataisomos žalos: „Nėščios moterys turi vengti savo mintimis nuklysti ar prisiminti bjaurius žmones, deformuotus, pažeistus ligų, vengti traumų, ligų, išgąsčio.“ Visa tai esą gali negrįžtamai pakenkti dar negimusiam kūdikiui.

Ką turi žinoti mergaitės?

Emma Frances Angell Drake 1902-aisiais išleistoje knygoje What a Young Wife Ought to Know rašo: „Tik ištekėjusi moteris turi savo gyvenimą formuoti taip, kad jame daugiausiai vietos būtų vaikams – pastojimas ir motinystė neatsiejama žmonos gyvenimo dalis. Kitu atveju ji negali vadintis žmona“.

Žinia, moterys tais laikais apie seksą neišmanė nieko. Gal ir buvo tokių, kurios suprato, kaip viskas vyksta, tačiau juk ir šiais laikais pasitaiko lytinio švietimo spragų. Walteris Gallichanas 1918-aisiais The Psychology of Marriage atskleidžia, jog pirmoji naktis ir nekaltybės atėmimas turėtų būti aptartas teoriškai, kad moterys nepatirtų šoko. Esą, nežinojimas baigiasi ne tik krize, nuotakos pabėgimu, bet net savižudybe! Tačiau kiek merginos turėtų žinoti, kad tai jas apsaugotų nuo sukrėtimo?

Pasak Maurice Bigelow, 1916-aisiais išleistame leidinyje Sex-education: A Series of Lectures Concerning Knowledge of Sex in Its Relation to Human Life rašoma, kad moteris privalo žinoti mokslinius lyties organų pavadinimus. Ir ne tik todėl, kad liaudyje vartojami yra vulgaroki, bet ir tam, kad dama išlaikytų atitinkama požiūrį. Tarkime, visiškai pakanka žinoti, kad ji turi išorinius lytinius organus (vulvą), o apie dalis nėra ko kalbėti, kadangi dar moteris užsimanys jas paliesti ir taip sukels sveikatos bėdų, t. y. sudirgimą. 

Jeigu sekso nėra arba jis netikęs – tai varo moteris iš proto

Teigiama, kad pirmoji vestuvinė naktis yra svarbiausias dalykas moters gyvenime ir kad nuo to priklauso jos sveikata bei energija. Sex Knowledge for Men rašoma, jog „kiekvienas protingas gydytojas žino, kad santuokinis gyvenimas moteriai – tikras išsigelbėjimas“. Trumpai tariant, bet koks nervinis ar psichologinis sutrikimas gali padėti būti išspręstas tiesiog geru seksualiniu poros suderinamumu, kitaip esą moterys konfliktuoja, patiria disharmoniją santuokoje, būna vienišos, nepatiria motinystės džiaugsmo. Jeigu kuri nesidžiaugiate savo lytiniu gyvenimu, žinokite, kad visa tai jus pastūmės į ligų ir beprotystės glėbį. Šiurpu... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius