Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 ženklai rodo, kad santykiuose tik švaistote savo laiką

Dažnai santykių sėkmę lemia abiejų partnerių pasiryžimas į juos dėti tam tikrą kiekį pastangų. Tačiau, jei jaučiate, kad padarėte absoliučiai viską, ką galėjote, tačiau santykiai vis tiek nesiklosto, vadinasi, taip ir turėjo būti.
Nelaiminga pora
Nelaiminga pora / „Fotolia“ nuotr.

Visgi yra ženklų, kurie gali padėti tai išsiaiškinti anksčiau – bent jau tada, kol dar iki galo nesate į santykius „įklimpę“.

Psichologas, knygų autorius ir lektorius Johnas Kimas portalui „Psychology Today“ atskleidžia keturis ženklus, rodančius, kad esate santykiuose, kurie jums netinka.

Tad pats metas santykiuose nustoti švaistyti savo laiką, jeigu:

Santykiuose nesijaučiate savimi

Viskas, kuo patys savimi žavėjotės, kokie buvote anksčiau, unikalios jūsų savybės pradėjo tirpti jums esant santykiuose?

Gaila, tačiau tai ypač dažna situacija. Man labai dažnai tenka konsultuoti su šia problema susidūrusius asmenis. Nemanykite, kad santykiuose save prarasite iš karto, tai vyksta labai iš lėto, kitu atveju – juk sustabdytumėte tai, tiesa?

Kartais taip būna, kad partneris pradeda mus pernelyg kontroliuoti, pamažu pradedame jo ar jos klausytis. Tuomet vieną dieną prabundame, atmerkiame akis, pažiūrime į veidrodį ir pastebime, kad savęs jau praktiškai nebeatpažįstame. Tai ženklas. Ir gaila, tačiau – blogas ženklas.

Dabar leiskite man sustoti ir pažymėti – tai nėra vien tik jūsų antrosios pusės kaltė. Jei pasikapstytumėte giliau, tendenciją prarasti save pastebėtumėte ir ankstesniuose savo santykiuose, taigi galbūt dėl to derėtų kaltinti save.

Dažnai tendencijos prarasti save santykiuose šaknys slypi giliai mūsų pasąmonėje slypinčiame meilės supratime. Jei šis supratimas iškreiptas ir meilė suvokiama kaip tam tikra auka, o ne sveiki kompromisai ir augimas kartu su partneriu, tuomet prarasti save santykiuose gali būti labai lengva.

Viso to raktas ir išeitis – įsisąmoninti šį žinojimą, o tuomet vėl bandyti ieškoti savęs iš naujo, kad ir kokių priemonių tai pareikalautų, net jeigu tektų ir išsiskirti.

Santykiuose nuolatos bandote įrodyti savo vertę

Užtenka jau to, kad savo vertę vis turime įrodinėti pasauliui, kad tai darytume dar ir savo santykiuose su mylimuoju. Santykiai – tai bene vienintelė terpė, kurioje savo vertės įrodinėti mes tikrai neprivalome.

Kaip šį dalyką pastebėti? Pažvelkite į savo santykius ir pagalvokite, ar nepastebite šių tendencijų:

  • Jūsų idėjos santykiuose neišklausomos arba priimamos kaip netinkamos;
  • Jūsų partneris neparemia ar net neišklauso jūsų svajonių;
  • Ganėtinai retai gaunate šansą pakalbėti apie save;
  • Galbūt partneris jus ir išklauso, tačiau iš tikrųjų jis/ji jūsų negirdi;
  • Santykiuose jaučiatės nematomi.

Jūsų partneris tikrai neprivalo įrodinėti jūsų vertės santykiuose, tačiau mylintis žmogus išties turėtų sukurti santykiuose saugią aplinką, kurioje reikiamu momentu būtumėte padrąsinti, galėtumėte augti bei tobulėti, o ne nuolat jausti partnerio ignoravimą.

Santykiuose neturėtumėte jaustis nematomi – juose turite jaustis nenugalimi.

Jaučiate, kad santykius tik stebite iš šono, o ne patys juose esate

Kartais savo gyvenimo kontrolę tiesiog perleidžiame likimui ir plaukdami pasroviui net nesistengiame bandyti kažką pakeisti. Tas pats gali nutikti ir poros santykiuose.

Jūs draugaujate, esate santuokoje, bet iš tiesų – tai tik etiketė, nes viso (-os) savęs šiems santykiams neatiduodate.

Jūs žinote, kad esate įsipareigoję, tad nesidairote į kitus. Žinote svarbias datas, kuomet privalote viens kitą pasveikinti. Žinote, kas vienas kitam patinka lovoje, tad nieko naujo ir neieškote. Žinote savo vakarienės rutiną...

Tačiau visa tai – tik žinojimas, rutina, kurią bėgant metams išsiugdome. Čia nėra aistros, noro imti vadžias į savo rankas, noro atiduoti šiems santykiams visą save. Jei šių impulsų išties nejuntate net giliausiame širdies kampelyje, pats metas sustoti ir galbūt dairytis kitur.

Jūs susitaikėte su netenkinančiais santykiais

Kartais porų gyvenime būna toks momentas, kuomet vienas ar abu partneriai tiesiog „išsiskiria su savimi“. Kitaip tariant – susitaiko su netenkinančia padėtimi ir... pasiduoda. Kartais taip nutinka mums patiems to net neįsisąmoninus.

Galbūt kažkada save įtikinote, kad santykiai štai taip ir turi atrodyti, galbūt patikėjote, kad tikros meilės nebūna, kad ji sutinkama tik pasakose. Kad ir koks būtų scenarijus, realybė viena – santykiuose jūsų poreikiai nepatenkinami, ir jūs esate linkę su tuo susitaikyti. Bet ar tikrai verta tai daryti? Ar tikrai verta aukoti savo laimę?​

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip užmegzti pokalbį su nepažįstamuoju? Būdai, kurie pravers ir vakarėlyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius