Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 dalykai, kurių neturėtum slėpti nuo antrosios pusės

Mažos paslaptys gali suteikti tam tikros intrigos ilgalaikiams santykiams. Tačiau yra dalykų, kurių nevalia slėpti nuo mylimo žmogaus, jei siekiate sukurti darnius ir harmoningus santykius. O jūs ar turite paslapčių nuo savo išrinktojo ar išrinktosios?
Taupyklė
Taupyklė / Shutterstock nuotr.

Svetainė DarniPora.lt pateikia 7 dalykus, kurių nereikėtų slėpti nuo mylimojo ar mylimosios.

1. Santaupos ir pirkiniai. Banko sąskaitos slėpimas nuo partnerio yra akivaizdus ženklas, kad jūsų santykiuose trūksta pasitikėjimo vienas kitu. Galbūt nenorite, kad jis (ji) žinotų, kiek turite santaupų ar ką ir už kiek pirkote pastaruoju metu – nesvarbu, kodėl tai darote, tačiau visgi pabandykite atsakyti sau į klausimą, kodėl slepiate nuo antrosios pusės savo santaupas ir pirkinius.

Priežasčių, kodėl tai darote, gali būti pačių įvairiausių. Galbūt bijote, kad jūsų mylimasis ar mylimoji kritiškai įvertins jūsų naujojo pirkinio kainą? Gal jūsų antroji pusė yra per daug linkusi kontroliuoti ne tik jūsų banko sąskaitą, bet ir jus? O gal jūs iš tiesų per daug išlaidaujate, ir dėl to nuolat kyla finansinių bėdų jūsų poroje? Paprasčiausiai susitarkite, kokią sumą kiekvienas galite išleisti savo poreikiams kas mėnesį, ir nebereikės nieko slėpti.

2. Jus ne visada tenkina seksualiniai santykiai. Kartais poroje aistra išblėsta ir reikia ją pakurstyti iš naujo. Tikrai galite atgaivinti savo intymų gyvenimą, jei tik šiek tiek pasistengsite. Jei tylėsite ir apie problemas lovoje nieko nepasakysite, niekas ir nepasikeis. Tačiau kritikuoti partnerio taip pat nereikėtų. Patikėkite, jūsų prisipažinimas, kad, pavyzdžiui, pastarąjį pusmetį, nuo tada, kai susilaukėte pirmagimio, jūs nepatiriate orgazmo, gali šokiruoti jūsų mylimąjį. Arba išgirdusi vyro pastabą, kad ne ką tesugeba lovoje, moteris gali dar ilgai nerodyti entuziazmo lovoje. Užuot kritikavę antrąją pusę, pasidalinkite su juo ar ja savo seksualinėmis fantazijomis. Galbūt yra dalykų, kuriuos norėtumėte išbandyti lovoje? Užsiminkite apie tai savo žmogui.

3. Apkalbėjote mylimąjį ar mylimąją kitam žmogui. Įsivaizduokite, kad susipykote su savo antrąja puse ir draugei, draugui, mamai, sesei, broliui, vaikams ar dar kam nors jį (ją) apkalbėjote. Patikėkite, toks partnerio apkalbinėjimas tik žlugdo jūsų santykius. Geriausias būdas išspręsti tokią situaciją yra nuoširdus ir atviras pokalbis. Prisipažinkite mylimajam ar mylimajai, ką blogo apie jį (ją) pasakėte, ir stenkitės daugiau to nedaryti. Kai kitą kartą dėl ko nors pyksite ant savo partnerio, pasistenkite, kad tik jis vienas apie tai žinotų.

4. Jaučiate nerimą. Galbūt jaučiatės vienišas (vieniša)? Gal jau seniai svajojate pakeisti darbovietę? O gal norėtumėte daugiau pagalbos iš partnerio prižiūrint vaikus? Jei dėl ko nors nerimaujate, būtinai apie tai pasakykite antrajai pusei. Kartais gali palengvėti vien pasipasakojus apie asmeninius išgyvenimus. Žinoma, jei jausite, kad partneris jus palaiko ir supranta, tapsite dar artimesni. Natūralu, kad jeigu jam (jai) atvirai išsakysite savo jausmus ir norus, jūsų emocinis ryšys tik stiprės.

5. Susidūrėte su praeitimi. Darniais santykiais gali pasigirti tos poros, kuriose partneriai vienas nuo kito neslepia savo praeities. Galbūt socialiniuose tinkluose pamatėte seną klasės nuotrauką, kurioje jūs stovite šalia savo pirmosios meilės, o gal jums parašė buvęs draugas… Papasakoti apie tai savo išrinktajam ar išrinktajai turėtumėte anksčiau nei jis (ji) pats apie tai sužinos. Jei nesidalijate praeities akimirkomis su savo partneriu, prarandate galimybę sulaukti jo palaikymo ir taip tapti artimesni.

6. Religiniai įsitikinimai. Žinoma, galite sukurti harmoningus santykius, net jei jūsų religiniai įsitikinimai šiek tiek skiriasi, tačiau opiausius su tuo susijusius klausimus turėtumėte aptarti dar tuomet, kai tik pradedate kurti ilgalaikius santykius. Taigi nuo mylimojo ar mylimosios neturėtumėte slėpti savo religinių įsitikinimų ir to, kiek jie jums svarbūs. Juk jei kada nors planuojate turėti vaikų, jūsų partneriui svarbu žinoti, kaip norėtumėte juos auklėti.

7. Sveikatos problemos. Kartais apie sveikatos negalavimus visai nesinori papasakoti partneriui, kad jis (ji) nesijaudintų, tačiau tai vienas iš tų dalykų, kurių tikrai nereikėtų slėpti. Nėra abejonės, kad jei turite kokių nors rimtų sveikatos problemų, jūsų antroji pusė tiesiog privalo apie tai žinoti. Tačiau net jei netikėtai pasijutote blogai, turėtumėte pasakyti apie tai savo antrajai pusei. Juk kas kitas, jeigu ne artimiausias žmogus jumis pasirūpins, kai jums labiausiai to reikės...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius