-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

7 keliai į meilę: už ką atsakingos mūsų čakros

Gėlės, širdelės ir šiltas jausmas – būtent taip meilė iliustruojama ant sveikinimų atvirukų. Visgi, meilė toli gražu nėra vien gražus ir jaukus jausmas. Tai yra stipri energija, tai mūsų fizinio, emocinio ir dvasinio pasaulio dermė.
Širdelės
Širdelės / „Shuterstock“ nuotr.

Tačiau kaip prikelti šią energiją iš vidaus ir nušviesti savo gyvenimą? Tam reikia pajusti ryšį su pagrindine kūno energine sistema, rašo life.gaiam.com.

Kiekvieno mūsų kūne yra septyni pagrindiniai energetiniai centrai, vadinami čakromis. Išilgai stuburo išsidėstę centrai tradiciškai yra numeruojami iš apačios į viršų, jie jungia mūsų kūną su sąmone. Žinoma tyrėja Candace Pert išsiaiškino, jog įvairūs biocheminiai procesai vyksta būtent tuose centruose – čakrose.

Apie šiuos energetinius centrus ir jų poveikį mūsų gyvenimui yra prirašyta daugybė knygų, tačiau mažai kur yra rašoma apie nesavanaudišką ir besąlygišką meilę. Knygos „Love For No Reason“ autorė Marci Shimoff apklausė 150 žmonių, kuriuos pavadino „meilės skleidėjais“.

M. Shimoff pastebėjo, kad tie žmonės pasižymėjo charakterio savybėmis, kurios priskiriamos ir kiekvienai iš čakrų. Pavyzdžiui, besąlygiškai mylintys žmonės teigė, kad jie gyvena draugiškoje planetoje ir tai sukuria saugumo jausmą. Šis jausmas susijęs su pirmąja iš čakrų, esančia uodegikaulio srityje. Nuostabu, jog stiprinant energetinius centrus sustiprėja ir mūsų charakterio savybės!

Pirmoji čakra: saugumo jausmas. Šis centras yra stuburo apačioje, susijęs su materialuoju pasauliu, žeme ir saugumo pojūčiu.

Antroji čakra: emocijos ir energingumas. Antroji čakra – kryžkaulio čakra, ji yra žemiau bambos. Reguliuoja tiek fizinę, tiek psichinę būklę.

Trečioji čakra: besąlygiška meilė sau. Mylėkite save, kad ir kas benutiktų. Šis centras yra tarp šonkaulių ir susijęs su žmogaus ego, savivertės jausmu.

Ketvirtoji čakra: nuoširdumas ir atvirumas. Ši čakra – širdies čakra, susijusi su gebėjimu mylėti, atjausti aplinkius žmones.

Penktoji čakra: bendravimas. Gerklės čakra susijusi su gebėjimu išklausyti ir padėti kitiems, išreikšti savo kūrybiškumą.

Šeštoji čakra: regėjimas, kartais dar vadinama trečiosios akies čakra. Ji yra tarp antakių; tai vaizduotės, intuicijos centras. Subalansuota čakra reiškia gebėjimą matyti ne tik išorinį, bet ir vidinį grožį.

Septintoji čakra: vienybė ir harmonija. Karūnos čakra, esanti viršugalvyje ir jungianti mus su aukštesnėmis materijomis: Gamta, Dievu ir Visata.

Jei norite jausti besąlygišką meilę, turėtumėte jos siekti per šiuos energetinius laukus. Susikoncentruokite ir tobulinkite savo charakterio savybes, kurios susijusios su kiekviena iš čakrų. Jei jaučiatės saugūs, gyvybingi ir turite daug energijos, vienybę su supančiu pasauliu, tuomet tikrai jaučiate ir besąlygišką meilę. Meilė – galingiausia jėga. Kuomet susikoncentruosite ties šia energija, jūsų gyvenimas pradės keistis, mylėsite ir save, ir aplinkinius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius