Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar egzistuoja draugiškas seksas?

Įprasta, kad geriausi draugai dalijasi savo mintimis, jausmais, paslaptimis, susitikinėja, kartu švenčia ir liūdi, atostogauja. Bet jei geriausi draugai – vyras ir moteris, kartais seksas netikėtai ima ir įsiveržia į jų gyvenimą...
Seksas iš draugiškumo?
Seksas iš draugiškumo? / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Jausmai Ryšys Vyras

Paskui kuris jų atlapaširdiškai prisipažįsta bičiuliams: „Na, taip, mes miegame kartu. Kartais. Tačiau mes – ne pora. Tik draugai!“ Panašiai kaip filme „Valentinas vienas“ aktorės Agnės Grudytės herojė mėgino oraliniu seksu į gyvenimą sugrąžinti Manto Jankavičiaus vaidinamą frustruojantį vaikiną.

Ką gi, mielieji, pasirodo, draugiškas seksas vis dėlto egzistuoja. O gal tai – tik miela priedanga, kai dar nesinori prisiimti rimtos atsakomybės už tarpusavio santykius.  Kai dar norisi pašėlti ir akies krašteliu pasidairyti geresnio partnerio. Kai teisinamasi, kad lovos reikalai visai netrukdo šaudyti akimis į kitus patrauklius objektus.

O gal laikotės nuomonės, kad jokios draugystės tarp vyro ir moters negali būti, nes anksčiau ar vėliau tokie draugai atsiduria vienoje lovoje? Draugiško sekso šalininkai ir priešininkai turi savų argumentų. Išklausykime abi puses.

Draugiškas seksas – realybė

Juos vienija bendrumo jausmas. Sakoma, kad tikri draugai – tai viena siela, gyvenanti dviejuose kūnuose. Ir jeigu jie tokie artimi dvasiškai, tai kodėl neturėtų suartėti fiziškai? Juk jei sutampa jų vertybės, požiūris į gyvenimą ir temperamentai, tai puikus pagrindas kurti jaudinančius intymius santykius.

Jie vienas kitą pažįsta kaip nuluptą. Jei šalia vis dar nėra mylimojo, o mintys apie seksą tebekankina, juk šalia yra draugas! Jūs pažįstate jį kaip save, pasitikite juo, tad būtų keista leistis į meilės santykius su kelias valandas pažįstamu žmogumi iš naktinio klubo, užuot atsidavus geriausiam bičiuliui.

Jie neieško priekabių. Juk su draugu neimsi piktai aiškintis santykių vien todėl, kad jis pažvelgė į kitą merginą, ir nepyksi, jei nepaskambino po pasimatymo. Su draugu paprasčiau nei su mylimuoju. Beje, lovoje taip pat. Seksas lieka seksu, o ne priemone išreikšti jausmus.

Seksas – ne draugystės išbandymas. Nejaugi toks malonus reikalas gali sugadinti draugystę? O jei sugadins, gal ta draugystė nebuvo tikra?

Draugiškas seksas – mitas

Su draugais nemiegama. Be to, nereikia painioti sąvokų. Draugystė yra draugystė, meilė yra meilė, o seksas yra seksas. Neplakime visko į vieną krūvą. Seksu džiaugiasi meilužiai, o ne draugai.

Kuris nors iš dviejų įsimylės. Nors net sau galbūt to neprisipažins. Ir tuomet pabirs problemos, kurios prasideda įsiplieskus meilei be atsako. Na, o draugystei tuomet reikės pasakyti sudie.

Fizinis artumas sunaikins dvasinį. Čia kalbame būtent apie draugiškus, o ne apie meilės jausmus. Nes jei žmonės myli vienas kitą, jų intymumą kursto simpatija, švelnumas, abipusė trauka. O jei kalbame apie draugišką seksą, tuomet yra seksas pagal susitarimą.

Tai tikra saviapgaulė. Meluoja tie, kurie tvirtina, kad, turėdami intymių ryšių su savo draugu, nejaučia jam jokių šiltų jausmų. Jausmai egzistuoja. Ir, ko gero, gana stiprūs. O seksas – tai užslėptas bandymas pereiti iš draugiškos fazės į įsimylėjėlių. Toks ryšys pasmerktas žlugti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius