Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bridžitos Džouns meilės pamokos

Bridžita Džouns! Oi, jos gyvenimas kupinas kurioziškų ir komiškų situacijų. Ieškodama gyvenimo meilės, ši moteris priima teisingų ir nelabai sprendimų. Kokie jie ir ką iš to galime pasimokyti?..
Bridžitą Džouns vaidinusi aktorė Renee Zellweger
Bridžitą Džouns vaidinusi aktorė Renee Zellweger / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Seksas Psichologija

Ši be galo simpatiška putnutė anglė tapo viena populiariausių šiuolaikinės literatūros ir kinematrografijos herojų. Kita vertus, nėra ko čia pernelyg stebėtis, juk jos sielojimasis dėl papildomų kilogramų, žalingų įpročių ir nelabai sėkmingų santykių su vyrais itin savi ir artimi daugeliui moterų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Šliūkštelėtas nemenkas pliūpsnis humoro ir saviironijos – dar viena svari artilerija, pridedanti šiam personažui daaaauuug šarmo.

Taigi portalas Ji24.lt jums, mielosios mūsų skaitytojos, siūlo nors trumpam ištrūkti iš kasdienių darbų karuselės ir pasigilinti į juokingos, neretai papuolančios į absurdiškas situacijas, bet labai mielos ir paprastos Bridžitos Džouns meilės pamokas. Kas žino, gal čia rasite atsakymų, kurių jums šiuo metu taip reikia...

Taigi...

Meilės romanas darbe

Mūsų pažintis su simpatiškąja Bridžita Džouns prasideda nuo momento, kai ji įsimylėjusi savo vadovą Danielį Klyverį – patrauklų, moterų žvilgsnį prikaustantį ir seksualų blogiuką vyrą. Nors ne viskas ėjosi lyg iš pypkės ir be nesusipratimų šleifo, mūsų herojė tiesiog skraidė iš laimės. Deja, vėliau viskas staiga apsivertė aukštyn kojomis, kai paaiškėjo, kad žavusis Danielis turi mylimąją, kurią netrukus ketina vesti. Vargšė Bridžita... Kaip ji sureagavo į tokį akibrokštą? Taip, mūsų herojei tuo metu tikrai nebuvo lengva, ir visai nekyla nuostabos jausmas, kad išsiskyrimo skausmą herojė malšino būtinybe susitikinėti su buvusiais mylimaisiais darbe. Maža to, kai Danielis redakcijoje oficialiai paskelbė žinią apie savo sužadėtuves, dauguma kolegų pamanė, kad jis kalba būtent apie Bridžitą: Vaikinai iš pardavimų skyriaus, kurie (kaip galvoju) nė nenutuokė apie mūsų santykius, nuolat skambina ir sveikina mane, o man tenka jiems aiškinti, kad iš tikrųjų jis susižadėjęs su kita moterimi. Laimė, jog Bridžita greitai sugebėjo rasti naują darbą.

Pirmoji pamoka: prieš užmegzdamos romaną su kolega, o ypač su savo vadovu, būtinai viską gerai pasverkite. Puiku, jei jūsų santykiai virto be galo rimtais ir jau kažkur horizonte skamba santuokos varpai. Tačiau jeigu jie atsidūrė aklavietėje ir matote, kad jums vis dėlto nepavyks likti draugais, padėtis darbo vietoje gali tapti tokia įtempta, kad vargu ar jums bepavyks susitelkti į darbo reikalus. Taigi geriau iš anksto pasiruoškite, nuteikite save, kad užmegztas jūsų romanas su vadovu gali būti panašios baigties.

Kadras iš filmo/Renee Zellweger filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“
Kadras iš filmo „Bridžitos Džouns dienoraštis“

Nepamesti galvos

Gal įvykiai ir pakryptų kita siužetine linija, jei ne Bridžitos Džouns ypatybė greitai susižavėti. Kai tik mūsų herojė susidomi kokiu nors stipriosios lyties atstovu, žiūrėk, ji jau blizgina jam taką pjedestalo link, susižavėjimo objektas tampa jos pasaulio bamba. Visą savaitgalį Bridžita gali praleisti namie laukdama į pasimatymą kviečiančio telefono skambučio ir drąsiai prasikuisti visą dieną ruošdamasi susitikimui su naująja pasija. Ji valandų valandas suka  galvą, kodėl jis nepaskambino, ir nuolat tikrina telefono atsakiklį, vildamasi išgirsti jo balsą. Bridžitos savivertė labai priklauso nuo to, ar ji turi su kuo nors užmezgusi santykius. Ji liguistai reaguoja į nesėkmes meilės fronte ir dėl to dažniausiai kaltina tik save. Bridžitos Džouns dienoraštis – geriausias daiktinis to įrodymas. Dieve, kodėl aš tokia baisi? Negaliu patikėti – visus laisvadienius, kuriuos galėjau praleisti naudingai, aš iššvaisčiau laukdama pasimatymo su Danieliumi. Šlykščias ir nenaudingai praleistas dvi dienas sėdėjau kaip kokia psichopatė, įsmeigusi žvilgsnį į telefoną ir šlamšdama viską, kas po ranka pakliūva. Kodėl jis nepaskambino? Kodėl? Kas manyje negerai?

Laimė, kad mūsų dievinama herojė puikia suvokia, jog jai reikia tapti daug savarankiškesnei moteriai ir nepašvęsti viso savo gyvenimo vyrams. Beje, gal jau ir pačios pastebėjote, kad kiekvienąsyk, kai jai pasiseka atitrūkti nuo minčių apie santykius su vyrais, užsiimti savais reikalais arba panirti visa galva į šeimos problemas, vyrai iškart  pradeda jai skirti gerokai daugiau dėmesio. Galiu oficialiai patvirtinti, kad šiais laikais kelias į vyro širdį  susijęs ne su grožiu, maistu, seksu ar geru charakteriu, o tik nuo gebėjimo parodyti, kad jis tau nelabai ir reikalingas, ne kaži kiek tepatinka.

Antroji pamoka: santykiai su vyrais  labai svarbu, bet gyvenimas susideda ne tik iš jų. Kuo daugiau pas moterį bus savų reikalų ir pomėgių, tuo ji taps ryškesne asmenybe ir bus įdomiau su ja bendrauti. Tad neatidėliokite savo gyvenimo rytdienai tik dėl to, kad laukiate naujos pasijos telefono skambučio ar kvietimo į pasimatymą. Užpildykite savo dienas įdomiais užsiėmimais, ir tuomet pasimatymas bus lyg be galo gardi vyšnaitė, puošianti beprotiškai skanų tortą. Na, o jei nutiks taip, kad susitikimas su naujuoju meilės objektu ir neįvyks, pamatysite, tikrai nesijausite kaip Bridžita Džouns, kuri  dievagojosi, kad savąjį laiką išbarstė vėjais.

Grįžta Bridžita Džouns!
Bridžita Džouns ir jos vyrai

Natūralus elgesys

Žavumu trykštanti Bridžita nelabai sutaria su savimi: ji nepatenkinta savo figūra, dažnai aplinkiniams stengiasi padaryti įspūdį, nori pasirodyti kažkuo, kuo iš tikro nėra. Kaip paprastai nutinka, šie damutės mėginimai nebūna lydimi sėkmės. Pavyzdžiui, jos siekis sublizgėti kulinariniais savo talentais prieš artimiausius bičiulius ir Marką Darsį virto ryškiai mėlynos sriubos patiekimu. Visgi šios šmaikščiai juokingos situacijos ne atstumia nuo Bridžitos žmones, netgi priešingai – ja dar labiau susižavima. Bridžitos Džouns mokėjimas nebijoti apsikvailinti  ir  sukelia Marko Darsio simpatiją – vyro, su kuriuo ji pagaliau jaučiasi laiminga: Bridžita, visos merginos, kurias pažįstu, lyg nulakuotos. Nežinau daugiau nė vienos, kuri prie apatinių kelnaičių būtų prisitvirtinusi triušio uodegėlę.

Trečioji pamoka: leiskite sau pakvailioti ir bent retkarčiais pasijuokti iš savęs. Juk kuo labiau mes bijome padaryti kažką ne taip ir papulti į juokingą situaciją, tuo labiau save kontroliuojame, nenatūraliau atrodome. Baimės jausmas paralyžiuoja ir sukausto mus, neleidžia būti savimi. Tačiau jei išdrįstumėte šiam jausmui pažvelgti į akis, akimirksniu pajustumėte, kad greta žmogaus, kuris nesistengia kontroliuoti kiekvieno savo žingsnio ir visuomet išsaugo humoro jausmą, kiti žmonės jaučiasi gerokai ramesni.

Draugai ir meilė

Bridžita Džouns turi draugų, su kuriais ji iki smulkmių aptarinėja jų ir savo asmeninį gyvenimą, kelia kokias nors hipotezes, dalijasi knygose pabrauktomis frazėmis apie vyro ir moters santykius. Taip, tokia bičiulių kompanija neįkainojama: draugai mūsų heroję palaiko sudėtingose gyvenimo situacijose, visada ją išklauso ir paguodžia. Bet... Atvirai tariant, retas vyras geba su moterimi palaikyti artimus santykius, žinodamas, kad partnerė visą perpasakoja savo draugams.  Maža to, pasimatymo metu Bridžita nuolat atsiliepinėja į bičiulių telefono skambučius. O visa tai, žinia, negalėjo neturėti įtakos Bridžitos ir Marko išsiskyrimui. Laimė, kad šis atotrūkis buvo laikinas.

Ketvirtoji pamoka: net patiems artimiausiems bičiuliams nederėtų pasakoti pikantiškų ir subtilių detalių apie savo su vaikinu santykius. Įsivaizduokite jį jo vietoje ir suprasite, kaip nemalonu būna, kai tai, ką jūs laikote asmenišku, virsta aptarimų objektu jums visiškai nepažįstamiems žmonėms. Taip, pokalbiai su bičiuliais labai padeda nuleisti garą ir išgirsti objektyvią nuomonę apie tą pačią situaciją, bet kad iš tiesų pavyktų ją pakeisti, būtina apie tai pakalbėti su pačiu partneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius