Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuckas Norrisas – amžinai kietas vyrukas

Visuomet skvarbaus ir nenugalimo žvilgsnio stipruoliui pakanka vos pažvelgti į savo priešininką, kad pasiektų pergalę... Ar jums tai ką nors primena? Daugybėje kovinių filmų suvaidinęs Chuckas Norrisas iki šiol gali džiaugtis šlove – apie jį sklando keisčiausios legendos, o interneto portalai kone lūžta nuo pikantiškų juokelių apie jo galias. Ch. Norrisui, kuris bene geriausiai visiems žinomas iš kultinio serialo „Volkeris, Teksaso reindžeris“, šiandien sukanka 73-eji metai. Greičiausiai teks patikėti, kad šis aktorius nesensta – jis tiesiog nugalėjo bėgančią laiko tėkmę.
Chuckas Norissas
Chuckas Norissas / Alloverpress nuotr.
Temos: 1 Chuckas Norrisas

Nuo ko viskas prasidėjo?

Carlosas Ray Norrisas – toks tikrasis aktoriaus vardas. Jis gimė 1940 m. kovo 10-ąją nedideliame Ryano miestelyje, Oklahomos valstijoje. Šeimyninis gyvenimas būsimos žvaigždės tėvams klostėsi prastai. Galima teigti, kad Chuckas užaugo beveik be tėvo, nes šis nuolat vis kur išvykdavo ir piktnaudžiaudavo alkoholiu. Galiausiai šeima išsiskyrė, todėl už viską atsakinga tapo aktoriaus mama, kuri kaip bitelė sukosi, kad išlaikytų ir pasirūpintų dar dviem jaunesniais Ch. Norriso broliais. Viename interviu kino garsenybė apibūdino save kaip „drovų berniuką, nieko nepasiekusį jokioje mokykloje“, bet, kaip matome, apie puikiai atrodantį ir tikra žvaigžde tapusį aktorių kalbama visame pasaulyje! Perfrazuojant galima teigti, kad Ch. Norrisas ir Afrikoje yra Ch. Norrisas. Tačiau tuo metu kuklus ir visai neatletiškas berniukas dar tik svajojo kada nors tapsiantis policininku. Svajonė pamažu pradėjo pildytis, kai Chuckas, baigęs mokyklą, nusprendė tarnauti aviacijos kariuomenėje Korėjoje. Tuo metu atsiskleidė aktoriaus meilė Rytų kovoms. Iš kariuomenės grįžęs kaip reikiant pasikaustęs Chuckas atidarė ne vieną karatė mokymo centrą.

 

Sėkminga karjera kine...

Apskritai aktoriui nebūtina tapti Rytų kovų žinovu, kad įtikinamai suvaidintų vieną ar kitą vaidmenį, tačiau tik ne Ch. Norrisui! Kaip teigia internautai, vienos Chucko kojos vardas – Tvarka, o kitos – Teisingumas. Greičiausiai pastebėjote, kad šis žmogus puikiai išmano, kaip reikia kovoti, ir netgi tobulai tai moka daryti! 1968-aisiais jis susipažino su Bruce’u Lee Niujorke vykstančiame Pasaulio karatė čempionate. Ar galite patikėti, kad tai tapo jo tramplinu į pasaulinę šlovę?! Šie du kovingi vyrukai susibičiuliavo ir netgi dažnai drauge treniruodavosi. Vieną kartą Bruce’as pasiūlė jam suvaidinti jo priešininką filme „Drakono sugrįžimas“. Jų sceną galima pavadinti kovinių filmų klasika. Taigi aktoriaus karjera Ch. Norrisui klostėsi išties sėkmingai. Nuo 1993 m. viso pasaulio televizijos ekranus užkariavo ir širdis suvirpino serialas „Volkeris, Teksaso reindžeris“. Net aštuonis sezonus trukusi Kordelio Volkerio, nusikaltėlių siaubo, karjera buvo pristabdyta, nes taip nusprendė... pats Chuckas. Tiksliau tariant, aktorius sužinojo, kad antroji jo žmona laukiasi ir visus darbus nustūmė į šalį. Neilgai trukus Chuckas vėl ėmė filmuotis.

Nors ši kino žvaigždė gali pasigirti puikia fizine forma, ištverme ir kieto vyruko įvaizdžiu, šiuo metu jis vaidina ne taip dažnai ir daugiausia dėmesio skiria šeimai bei labdaringai veiklai. Paskutinį kartą Ch. Norrisas nusifilmavo kino juostoje „Nenugalimieji 2“, kurioje pasirodė su išties galingų vyrukų sambūriu!

 

... ir ramus asmeninis gyvenimas

Chuckas Norrisas su žmona ir vaikais
Scanpix nuotr. / Chuckas Norrisas su žmona ir vaikais

Jeigu manote, kad nuo Chucko bėga visos moterys – smarkiai klystate. Jo gyvenime nėra daugybės santuokų ir meilužių kaip kai kitų kietų vyrukų gyvenimuose. Dar 1962 m. Ch. Norrisas vedė mokyklos laikų meilę Dianne Holechek ir su ja susilaukė trijų vaikų. Gaila, bet sėkminga aktoriaus karjera nesutapo su laimingu asmeniniu gyvenimu, nes ilgai trukusi santuoka galiausiai iširo. 1988 m. pora išsiskyrė. Prabėgus dešimtmečiui, Chuckas vedė Geną O’Kelley, su kuria susilaukė dvynių. Už naująją gyvenimo meilę, su kuria yra iki šiol, Ch. Norrisas turi būti dėkingas juos supažindinusiam draugui.

Verta paminėti, kad aktorius įžymus ne tik  dėl savo vaidmenų ar sportinės karjeros: jis labai aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje ir yra KickStart Foundation organizacijos įkūrėjas. Be to, kino žvaigždė rūpinasi, kad vaikai ir paaugliai užsiimtų karatė mokyklose, narkotikų prevencija. Taip pat Ch. Norrisas žinomas kaip kelių knygų autorius:  jis parašė autobiografiją The Secret of Inner Strength („Vidinės jėgos paslaptis“), kuri užėmė aukščiausias vietas perkamiausių ir geriausiai parduodamų knygų sąrašuose, ir savipagalbos knygą The Secret Power Within: Zen Solutions to Real Problems.

 

Ką Chuckas mano apie juokelius, kuriuose jis smagiai pašiepiamas?

Tiesą pasakius, garsenybė dėl to visai neliūdi! Žymus aktorius sako, kad juos skaityti visai įdomu ir labai juokinga. „Žinote, koks mano mėgstamiausias? „Jie norėjo iškalti Chucką Norrisą ant Rašmoro kalno, tačiau granitas nebuvo pakankamai tvirtas jo barzdai“, – juokiasi aktorius. Jam išties keista, kad dalijimasis juokeliais apie jo „supergalias“ kaip koks virusas plinta po pasaulį. Ir jų populiarumas neslopsta! Siūlome ir jums gerą juoko dozę apie Ch. Norrisą.

 

Linksmi faktai iš Chucko Norriso gyvenimo:

♦ Pats liūdniausias mažylio gyvenimo momentas buvo ne tuomet, kai sužinojo, kad nėra Kalėdų Senelio, o supratus, kad pasaulyje yra Chuckas Norrisas.

♦ Ar žinojote, kad supermenas turi pižamą su Chucko Norriso atvaizdu?

♦ Chuckas Norrisas neskalbia drabužių – jis iš jų išmuša visą purvą.

♦ Biblijoje pasakyta, kad Jėzus vandenį pavertė vynu. Tiesa, Biblija nutyli, kad vėliau Chuckas Norrisas vyną pavertė alumi.

♦ Iš tikrųjų Chuckas Norrisas nerašė jokių knygų: žodžiai patys iš baimės susidėliojo į sakinius.

♦ Archeologai atkasė seną 1236 m. anglų kalbos žodyną. Jame žodis „auka“ buvo paaiškintas kaip „žmogus, išdrįsęs pastoti kelią Chuckui Norrisui“.

♦ Bermudų trikampis anksčiau buvo kvadratas, kol Chuckas Norrisas nesulaužė jo savo nepakartojamu suktuku.

♦ Biblija iš pradžių vadinosi „Chucko Norriso ir jo draugų nuotykiai“.

♦ Legenda nemeluoja – Chuckas išties pastatė Romą per vieną dieną.

♦ Chuckas Norrisas – vienintelis žmogus pasaulyje, galintis pademonstruoti savo suktuką elektroniniame pašte.

♦ Google nesuranda Chucko Norriso, nes žino, kad jeigu tu rasi Chucką Norrisą, jis suras tave.

♦ Egzistuoja tokia teorija: Chuckas Norrisas pradėjo pats save.

♦ Chuckui nereikia pirkti būsto. Jis užeina į bet kurį jam patikusį namą ir gyvena jame. Gyventojai patys išlaksto.

♦ Chuckas – vienintelis žmogus pasaulyje, kuriam priklauso visi Gineso rekordų knygos pasiekimai.

♦ Chuckas Norrisas kuo puikiausiai mato tamsoje. Užmerktomis akimis.

♦ Chuckas Norrisas suskaičiavo iki begalybės du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius