Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dilema: ar palikti partnerį, jei jis netenkina lovoje?

Juokas juokais, tačiau situacija, švelniai tariant, kebloka. Net jei apie tai dažnai garsiai nekalbama, seksas itin svarbus aspektas kiekvienai porai. Tačiau ką daryti, jeigu vyras nuvilia lovoje?..
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Sekso ir santykių ekspertė Tracey Cox, parašiusi bent 14 knygų apie vyrų ir moterų santykių ypatybes, sako, kad nereikia skubėti. Žinote, iš esmės vyrui išrėžusi, kad metate jį dėl to, jog jo įgūdžiai lovoje netenkina jūsų, pasielgsite tikrai negarbingai ir primityviai. Taigi, ką vertėtų daryti sekso ekspertės T. Cox nuomone?

 

traceycox.com nuotr. / Sekso bei santykių ekspertė Tracey Cox
traceycox.com nuotr. / Sekso ir santykių ekspertė Tracey Cox

► „Mano atsakymas šiuo klausimu būtų ir taip, ir ne, ir galbūt. Situacija priklauso nuo to, kiek laiko praleidote kartu. Visgi reikia laiko, kad partneriai vienas prie kito priprastų – juk seksas tam tikra prasme yra mokslas. Žinoma, kuo labiau  patinka seksas, tuo sunkiau gyventi ir kentėti be jo, tiksliau – gauti tokio sekso, kokio jums nesinori. Tačiau jeigu žmogus jums tikrai patinka, gal verta pasistengti pabandyti? Ar gali blogas seksas tapti geru? Kai kurie žmonės nusprendžia likti su savo partneriais nepaisant prastų intymių santykių, nes jų jausmai vienas kitam iš tikrųjų gilūs ir rimti. Tačiau vertėtų nepamiršti ir savęs. Užduokite sau klausimą: „Ar jis nori, kad jums būtų geriau?“ arba „Ar jam rūpi, kad jūs nesate laiminga?“ Jei atsakymai jus tenkina, vadinasi, problema išsprendžiama. Deja, būna tokių situacijų, kai geriau paleisti vienas kitą...

 

► Libido problema. Visi žmonės skirtingai seksualūs. Taigi kai kurie be sekso gali gyventi  keletą mėnesių ir nejausti jo trūkumo bei nepatirti nemalonių išgyvenimų. Jeigu jūsų ir partnerio libido prasilenkia lyg diena ir naktis – turėsite problemų. Jam reikia, jums nereikia ir pan. O ši problema, sekso santykių ekspertės T. Cox teigimu, pasitaiko ypač dažnai. Žodžiu, šiuo atveju vėl verta pagalvoti, kokius jausmus jums kelia mylimasis – tai rimta ar... tik iš bėdos? Jei pastarasis variantas, tuomet vargu ar verta gaišti laiką.

 

► Pašėlęs seksas prieš konservatyvųjį. Paprasčiau sekso santykius kurti tuomet, jeigu jūsų norai ir troškimai yra daugiau mažiau vienodi. Tarkime, jūsų partneris įvertins viliojantį šokį ir labai atvirus seksualius drabužėlius bei sutiks išbandyti ką nors nauja. Kai kurie psichologai tikina, kad mūsų seksualiniai įgeidžiai susiformuoja iki kol sulaukiame 18-os. Taigi, jeigu jūs abu labai skirtingi šioje srityje, pakeisti vienas kitą tikrai nebus lengva. Nebent esate pasiruošę įdėti daug darbo. Juk jeigu jūsų partneriui seksas atrodo kažkas „purvino“, o jūs juo mėgaujatės, galite pabandyti jam atverti akis arba... nuleisti rankas.

 

► Savanaudiškumo ir nepatyrimo aspektas. Seksas gali būti blogas ir todėl, jei vienas iš partnerių – savanaudis, besidomintis tik savimi ir malonumo trokšta tik sau. Žinoma situacija? Vertėtų pasigilinti, ar jis taip elgiasi vien todėl, kad yra nepatyręs – juk sekso technika išmokstama ar todėl, kad yra savanaudis. Pastaruoju atveju žmonės keičiasi retai. Norite patikrinti, kuriai grupei priklauso jūsų mylimasis? Ogi paprašykite, kad jis pasistengtų dėl jūsų. Iš partnerio reakcijos ir noro suteikti malonumą tikrai galėsite nuspręsti, ar mesti jį per bortą, ar pasistengti tobulėti kartu.

 

P. S. O gal tokios sąvokos kaip „prastas lovoje“ apskritai nereikėtų vartoti? Esame tiesiog skirtingi žmonės su skirtinga patirtimi, seksualiniais įgeidžiais, poreikiais, seksualiniu potraukiu...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius