-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erotinių pojūčių pasaulis

Stebite, klausote, uodžiate, jaučiate. Minioje ieškote to vienintelio. Idealaus draugo, partnerio, mylimojo. Neverta liūdėti, kad nesutinkate tikrosios meilės. Pojūčiai patys ją ras. Tiesiog pasitikėkite jais!
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Manote, kad akys, ausys ir nosis yra tik jums paklusnūs tarnai? Tiesą sakant, mūsų pojūčiai pavaldūs Motinai Gamtai. Tai jie lemia, kad į kurį nors žmogų nukreipiate aistringą žvilgsnį, kad mylimojo kvapas veikia kaip afrodiziakas, o autobuse greta stovinčio vyro – atvirkščiai. Viskas dėl vieno tikslo. Ch. Darwinas tai pavadintų natūralia atranka, kuri padeda atrasti tinkamiausią partnerį. Arba tokį, su kuriuo, bent jau teoriškai, galėtumėte susilaukti stiprių, sveikų ir protingų palikuonių. Supervaikų.

Išgyvena tik stipriausieji! Taip buvo prieš tūkstančius metų ir žmonių, ir žvėrių pasaulyje. Tačiau Gamta nenumatė vieno dalyko: mums, gyvenantiems XXI amžiuje, seksas yra daugiau malonumas nei būdas giminei pratęsti. Tačiau ir šiandien, kai mylimės dėl malonumo, mylimuosius išsirenkame ne patys…

Moterys myli ausimis

Jei būtume lakštingalos, partnerį viliotume tik garsais. Būtent taip paukščių patinai vilioja pateles. Mums visos jų giesmės yra vienodos. Tačiau patelės renkasi patiną, čiulbantį įmantresnę giesmę. Pasirodo, kuo sudėtingesnė giesmė, tuo geresni jos atlikėjo genai. Žodinis žmonių meilinimasis kur kas sudėtingesnis. Gal tai ir gerai, antraip labiausiai sektųsi operos solistams. Tačiau, be abejo, gebėjimas keisti balso tembrą daro įspūdį moterims. Argi nejaudina, kai jis kužda į ausį saldžius žodelius, kai intymiai apsikabinę žiūrite filmą, tačiau sugeba grėsmingai sušukti, kilus bent mažiausiai priežasčiai jus apginti...

„Kama Sutra“ išvardija daug garsų, kuriuos malonumo akimirką skleidžia partneriai: burkavimą, šūkavimą, murkimą ir net kūkčiojimą. Tuo pat metu „Kama Sutra“ pataria, kad visi šie erotiniai garsai skambėtų kaip „karvelio balsas miške, gegutės kukavimas ar garnio klyksmas naktį“. Matyt, kažko galime pasimokyti iš paukščių patirties...

Iš pirmo žvilgsnio

Į išsvajotą grožio idealą greičiausiai reaguoja akys. Išvydus nepaprastą gražuolį, vyzdžiai gali padidėti net tris kartus. Tai vadinama meile iš pirmo žvilgsnio! Tokių akių vaizdas tiesiog įelektrina. Kodėl? Mūsų vyzdžiai išsiplečia, kai patiriame kažką nepaprasto. Pavyzdžiui, orgazmą. Jei su jumis kalbančio vyro vyzdžiai išsiplėtę, jo akys tarsi žada nežemišką palaimą lovoje. Be to, jis turi daugiau galimybių jums patikti. Kai taip atsitiks, jūsų vyzdžiai taip pat išsiplės! Ir ratas užsidarys – būsite kritę vienas kitam į akį. Didelė tikimybė, kad lovoje tapsite itin gerais partneriais.

Vyro kvapas

Tikriausiai ne kartą teko girdėti teoriją, kad meilė – tik chemija, tai yra vienas kitą du žmonės susiranda pagal kvapą. Ir tai, beje, ne iš piršto laužta, nes pastebėta, kad pakeitęs kvepalus ar higienos priemones tas pats žmogus nebetraukia kaip anksčiau, rodos, pasikeičia net tarpusavio santykiai. Viename filme šokdamas ir mėgaudamasis partnerės kvapu, neregys apie moterį sugebėdavo daugiau papasakoti nei vyrai, stebintys ją kelias valandas. Kvapas suteikia labai daug informacijos apie jo „savininką“, taip pat yra vienas stipriausių natūralių afrodiziakų gyvūnų pasaulyje. Tai dėl to užuodę kumelę eržilai įspūdingai išpučia šnerves. Jie stengiasi įtraukti kuo daugiau jų išskiriamo jaudinamo aromato.

Žmonių, ypač gyvenančių išsivysčiusiose šalyse, uoslės aštrumas labai susilpnėjo. Mus supa per daug kvapų, kad rinkdamiesi partnerį galėtume sąmoningai pasinaudoti nosimi. Patys užgožiame natūralų kvapą šlakstydamiesi kvepalais, tačiau ir jie mus atitinkamai veikia. Pamiršome uostyti. Mes, bet ne mūsų kūnai. Išties partneris jus labiau sujaudina savo natūraliu, o ne naudojamo tualetinio vandens kvapu. Ar teko ilgesio akimirkomis uostyti mylimojo drabužius? Jo marškinius? Pagalvę, ant kurios miegojo? Štai ir įrodymas!

Nustatyta, kad vyrų prakaite yra aromatinių medžiagų, informuojančių apie MHC genų, kurie organizme atpažįsta „įsibrovėlius“, sudėtį. Poros, turinčios panašią šių genų sudėtį, turi bėdų ir dėl vaiko pradėjimo. Geriausiai, kai tėvų MHC genų sudėtis visiškai skirtinga. Bandymo metu moterims buvo duoti pauostyti marškinėliai: vieneri švarūs, treji dėvėti vyrų su panašia MHC sudėtimi ir treji vyrų, kurių MHC skirtinga. Daugelis bandyme dalyvavusių moterų tvirtino, kad pastarieji vyrai – seksualiausi! Todėl jei sloguoji, geriau neik į vakarėlį, kur tikiesi sutikti gyvenimo meilę.

Lytėjimas ir meilės skonis

Lytėjimas yra meilės kalba ir kviečia patirti malonumą mylintis. Eksperimentais nustatyta, kad švelnus partnerio masažas stimuliuoja kūną gaminti meilės hormoną oksitociną. Toks masažas malšina skausmą ir padeda kovoti su stresu, bet pirmiausia nuteikia seksui. Į vyro širdį galima patekti ne tik per skrandį, bet ir per jo liežuvį. O pastarasis skonio receptoriais reaguoja į skonį. Kiekvieno žmogaus oda, kaip ir seilės, turi skirtingą aromatą. Todėl kai kurių vyrų bučiniai yra „skanesni“. Pakluskite savo pojūčiams. Jei naujojo pažįstamo bučiniai jums „neskanūs“, nejaudina
jo kvapas ir balsas, geriau ieškoti kito susižavėjimo objekto.

Pasitikrinkite, ar tinkate vienas kitam pagal... kvapą

Šis įdomus žaidimas tiks toms, kurios dvejoja dėl naujojo pažįstamo. Taip pat verta perspėti, kad testas nebus tikslus, jei vartojate kontraceptikus, nes moterų uoslė aštriausia per ovuliaciją, o piliulės ją pristabdo.

  • • Uoslės lavinimui paskirkite laisvą dieną. Rytą nusiprauskite po dušu, bet nenaudokite jokių kvepiančių kosmetikos priemonių. Apsirenkite medvilniniais drabužiais. Visą dieną venkite žmonių minios, cigarečių dūmų ir kvepalų.
  • • Po vidudienio paimkite medvilninius marškinėlius, kuriuos prieš tai vilkėjo jūsų mylimasis, ir įtraukite jų kvapo. Ar jis sujaudino? Vadinasi, tinkate vienas kitam.
  • • Jei kvapas nepatinka arba patinka, bet labai primena tėčio, tai gali reikšti, kad jūsų genų sudėtis panaši. Tačiau tai nėra garantuotas dalykas: kvapas gali kisti dėl vaistų poveikio, streso. Pakartokite šį testą po kurio laiko. Bet nepamirškite, kad tai – tik žaidimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius