-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Fatališkiausios pasaulio moterys

Pablas Picasso kartą pasakė, kad moteris galima skirstyti į dvi kategorijas – vienos it kilimėliai kojoms nusišluostyti, kitos – deivės. Dėl deivių kraustomasi iš proto, nors toli gražu ne visos jos – įspūdingos gražuolės.
Marlene Dietrich
Marlene Dietrich / „Scanpix“ nuotr.

Lyg žydrasis angelas Marlene Dietrich

„Kiekvienas vyras labiau domisi ta moterimi, kuri domisi juo, o ne ta, kurios gražios kojos“, – buvo įsitikinusi legendinė aktorė ir dainininkė.

Pergalės meilės fronte: ji ištekėjo už prodiuserio Rudolfo Siebero, kurį pamilo jau per antrąjį pasimatymą ir mylėjo daugybę metų. Jie kartu nugyveno kelerius metus, bet taip ir neišsiskyrė. Marlene jautė poreikį kažką globoti, rūpintis, kažkuo žavėtis. Draugiški jausmai kokiam nors vyrui greitai peraugdavo į kai ką daugiau. „Jis buvo vyro idealas“, – taip M. Dietrich aiškino susižavėjimą aktoriumi Jeanu Gabinu, dėl kurio net išmoko virti prancūziškas sriubas. Ji sudaužė širdį ir rašytojui Erichui Mariai Remarque’ui, kuris ją vadino angelu, stebuklingąja, dangiška būtybe, mylimąja, svajone. Daugybę metų Marlene paraleliai susirašinėjo dar su vienu talentingu rašytoju – Ernestu Hemingway’umi, kurį esą iš pirmo žvilgsnio pamilo tyra begaline meile... Garsioji M. Dietrich visą gyvenimą kolekcionavo jai siūliusių tekėti vyrų padovanotus žiedus ir laiškus.

 

Netapusi karališkąja didenybe Wallis Simpson

„Mano istorija paprasta. Tai eilinio gyvenimo istorija, kuri tapo neeiliniu likimu“, – sakė dukart išsiskyrusi ir ne itin gera reputacija karališkojoje šeimoje pagarsėjusi amerikietė.

wikipedia.org nuotr. /Wallis Simpson
wikipedia.org nuotr. / Wallis Simpson

Pergalės meilės fronte: iki susitikimo su Edwardu VIII, ji spėjo ištekėti už amerikiečio lakūno, metus pagyventi su argentiniečiu diplomatu, kurį palikusi išvyko gydytis sielos žaizdų į Kiniją (pikti liežuviai plakė, kad ten ji tobulino savo erotinius sugebėjimus), o vėliau dar kartą ištekėjo – už anglo. Tik kas galėjo pagalvoti, kad nekaltas pokalbis su sosto įpėdiniu Edwardu VIII taip užkurs abiejų jausmus, kad neliks abejonių net Winstonui Churchilliui: „Be abejonės, jis negali be jos gyventi.“ Priverstas rinktis, ar karūna, ar meilė, Edwardas VIII pasirinko meilę ir atsisakė sosto – tam nesutrukdė nei mylimosios praeitis, nei jos amžius: Wallis buvo net 16 metų už jį vyresnė. Nepaisant to, kad ji ištekėjo už karališkosios šeimos asmens, oficialiai buvo uždrausta ją vadinti „jos karališkąja didenybe“.

 

Moteris saulė Mata Hari

Ši įspūdinga olandė tituluojama europietiškojo striptizo pradininke.

Scanpix ir wikipedia.org nuotr./Mata Hari
Scanpix ir wikipedia.org nuotr. / Mata Hari

Pergalės meilės fronte: Margaretha Geertruida Zelle už kapitono Rudolfo Johno MacLeodo ištekėjo tik dėl to, kad taptų savarankiška. Tad nenuostabu, jog jos santuoka greitai subyrėjo kaip kortų namelis. Po šios nesekmės Margaretha nutarė apsigyventi Paryžiuje. Čia ji pradėjo egzotinių šokių šokėjos karjerą, pasivadino Mata Hari ir greitai visa Paryžiaus grietinėlė buvo po jos kojomis. Net garsusis kompozitorius Giacomo Puccinis nuolat jai siųsdavo gėles. O vyrų sąrašas buvo netrumpas: vokietis leitenantas, biržos makleris, vėliau bankininkas... Meilužiai gražiajai šokėjai dažniausiai buvo reikalingi dėl to, kad jų dėka ji pagerintų finansinę padėtį. Tačiau M. Hari liūdnai baigė gyvenimą – buvo sušaudyta už šnipinėjimą. Ar ji iš tikrųjų buvo agentė – iki šiol mįslė.

 

Moteris su botagėliu – Lilė Brik

Garsi rusų literatė, į istoriją įėjusi kaip žinomo rusų poeto Vladimiro Majakovskio mūza.

wikipedia.org nuotr. /Lilė Brik su V. Majakovskiu
wikipedia.org nuotr. / Lilė Brik su Vladimiru Majakovskiu

Pergalės meilės fronte: po kelių pažinties su ja dienų V. Majakovskis paprasčiausiai atėjo ir apsigyveno pas Brikus, nes „beprotiškai įsimylėjo Lilę Jurjevną“. Lilė gyvenimui trise neprieštaravo, o jos vyras Osipas... nesiryžo ką nors sakyti. Meilės trikampyje įtampa niekada neatslūgdavo. V. Majakovskis savo mūzai skyrė eiles, daužė lėkštes, ėjo iš proto dėl pavydo, o ramesnio būdo Osipas patarinėjo jam nesinervinti, nes Lilė – kaip stichija, o su stichijomis nesiginčijama. L. Brik labai dėl to nesuko galvos. Būdama garbaus amžiaus, kartą ji prisipažino poetui Andrejui Voznesenskiui: „Mėgdavau mylėtis su Osia. Tuomet užrakindavome Volodią virtuvėje. Jis verždavosi, gremždavo duris ir verkdavo.“ Tačiau V. Majakovskiui tokia moteris, valdinga, su botagėliu, patiko. Jis laikė ją žmona. Po poeto mirties Lilė greitai išsiskyrė su Osipu ir dar porą kartų džiaugėsi ištekėjusios moters statusu.

 

Pergalės deivė Gala

Paulo Eluardo žmona, Maxo Ernsto meilužė, vėliau Salvadoro Dali žmona, mūza ir modelis.

Prie mylimosios Galos S. Dali buvo prisiriaęs kaip vaikas
Prie mylimosios Galos Salvadoras Dali buvo prisirišęs kaip vaikas

Pergalės meilės fronte: Gala su S. Dali pragyveno 53 metus, dėl jo paliko pirmąjį vyrą ir dukrą. Paulas Eluardas kadaise pats ėmėsi iniciatyvos supažindinti žmoną su keistu ir originaliu dailininku. Na o šis su kaupu patvirtino savo reputaciją, t. y. į svečius Salvadoras išsiruošė taip: susikarpė marškinius, išsiskuto pažastis ir nusidažė jas mėlynai, už ausies užsikišo raudoną gėlę ir pasipurškė savos gamybos odekolonu, į kurio sudėtį įėjo ožkos ekskrementai, levandos ir žuvų taukai. Kai lange jis išvydo Galą, menininkas staiga apsigalvojo ir grįžo persirengti. S. Dali bijojo ir vengė moterų, o jo mūza Gala – priešingai: dievino vyrus ir lakstė paskui juos. Jų šeimyninis gyvenimas buvo beveik idealus: „Rytais Salvadoras pridarydavo klaidų, o aš popiet ištaisydavau jas: nutraukdavau jo lengvabūdiškai pasirašytus sandorius“, – pasakojo Gala. Į istoriją ji įėjo kaip moteris, atvedusi Salvadorą į šlovę.

 

Stiliaus ikona Jacqueline Kennedy

Žurnalistė, aukštuomenės liūtė, JAV prezidento žmona.

Scanpix nuotr./Kairėje Jacqueline Kennedy su pirmuoju vyru JAV prezidentu Johnu Kennedy, deainėje su kitu vyru Aristotle Onassiu.
Scanpix nuotr. / Kairėje: Jacqueline Kennedy su pirmuoju vyru JAV prezidentu Johnu Kennedy. Dešinėje: su kitu vyru Aristotle’iu Onassiu

Pergalės meilės fronte: pradedančiojo politiko Johno Kennedy ir Jacquelinos Lee Bouvier romanas vystėsi žaibišku greičiu ir baigėsi vedybomis. Deja, šeimyninis gyvenimas moteriai nebuvo lengvas. Kadangi Johnas jautė silpnybę gražioms moterims, Jacquelinai teko apsimesti, kad į sutuoktinio intrigėles žvelgia pro pirštus, nors iš tikrųjų ji dėl to labai sievartavo. Kaip bebūtų, porą jungė šilti jausmai. Kai sykį žurnalistai paprašė prezidento apibūdinti žmoną, jis pasakė tik vieną žodį – „fėja“! Jacquelina visada buvo šalia mylimo Johno, net ir tuo metu, kai jį nušovė. Antrą kartą ji tekėjo jau ne iš meilės, o dėl pinigų – už graikų milijardieriaus Aristotle’io Onassio, kuris buvo pasiryžęs išpildyti kiekvieną jos kaprizą. „Vargšelė daug prisikentėjo, tad tegul perka, ką nori!“ – sakydavo sutuoktinis, eilinį kartą atverdamas mylimai moteriai piniginę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius