Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką turėtumėte žinoti apie santykius su vyresniu vyru

Šiuolaikinėje visuomenėje nieko nestebina santykiai, kai vyras vyresnis už moterį 10-čia ar daugiau metų. Dažniausiai moterys meilę vyresniam vyrui aiškina tuo, jog jie rimčiau žiūri į gyvenimą, jau yra pasiruošę priklausyti tai vienintelei ir neieškoti atsitiktinių santykių. Tačiau kai kurios moterys vis dėlto baiminasi, kad tokie santykiai gali žlugti dėl skirtingo požiūrio į gyvenimą ir nesutampančių interesų.
Vyresnis vyras su jaunesne moterimi.
Vyresnis vyras su jaunesne moterimi. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Vyras Santykiai

Kodėl kai kurias moteris traukia vyresni vyrai?

Aiškindami moterų norą būti šalia vyresnio vyro, psichologai įžvelgia keletą priežasčių.

Pirma, vilioja stabilių, rimtų ir tvirtų santykių perspektyva. Jeigu turėsime omenyje 30 metų moterį, tai 40-metis vyras jai atrodys jau pasiruošęs sukurti šeimą, turintis materialinį pagrindą po kojomis. Žinoma, negalima visų moterų matuoti vienu matu, bet dauguma moterų nuoširdžiai tiki, kad laimė jų laukia būtent su vyresniu vyru.
 
Antra, įtakos turi tėviškos meilės trūkumas vaikystėje. Dauguma moterų to nesuvokia ir ieško kitų priežasčių, kodėl įsimylėjo vyresnį vyrą. Tačiau dažnai joms tetrūksta saugumo, jos nori pasijausti maža tėvo dukryte.

Trečia, brandus vyras – tai stabili asmenybė tiek materialine, tiek psichologine prasme. Jis nekels skandalų lygioje vietoje, neaukos šeimos laimės dėl karjeros. Svarbiausia, skirtingai nuo jaunų vyrų, vyresnis vyras pripažįsta, kad gyvenime reikia ieškoti aukso vidurio. Jaunatviškas maksimalizmas – tai praeitas etapas.

Taip pat skaitykite: Situacija: vyresnė moteris ir jaunesnis meilužis

Kokie tokių santykių privalumai?

  1. Manoma, kad vyresnis vyras – puikus meilužis, lovoje skiriantis dėmesio ne tik sau, bet ir savo išrinktajai. Moterys teigia, kad seksas su patyrusiu partneriu, tikra palaima.
  2. Gyvenimiška patirtis vyrą padaro santūresnį. Prieš žengdamas ryžtingą ir galbūt lemtingą žingsnį, jis gerai viską apgalvos.
  3. Neapgalvoti poelgiai ir avantiūros – tai ne apie subrendusius vyrus. Tas pasakytina ne tik apie santykius apskritai, bet ir apie finansus. Išmokę pinigus užsidirbti, brandūs vyrai lygiai taip pat moka išmintingai juos išleisti.
  4. Vyresni vyrai nori šeimos. Jeigu prieš sutikdamas jus vyras nesukūrė tvirtos šeimos (jis arba nebuvo vedęs, arba yra išsiskyręs), tai žinokite, kad jei jis susirado tą vienintelę, kurios ieškojo visą gyvenimą, jis padarys viską, kad taptumėte jo žmona ir pagimdytumėte jam vaikų. Brandūs vyrai labiau vertina šeimos vertybes negu jauni.

Taip pat skaitykite: Vakaras dviem: meilės filmų TOP 15

Kur slypi pavojus?
 
Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad toks ryšys yra tvirtų santykių pavyzdys. Tačiau ir čia slypi pavojus, o gal net keli...

  1. Jeigu galvojate, kad norėdamos pakeisti vyresnį vyrą, nesunkiai tai padarysite, žinokite, kad prireiks nemažai dvasinių pastangų ir ištvermės. Brandūs vyrai tiksliai žino, kas teisinga, o kas ne. Jie nusimano, kaip reikia gyventi. Todėl jums reikės prisitaikyti prie savo išrinktojo arba keisti jo įpročius subtiliai ir palaipsniui. Tiesa, tam prireiks nemažai laiko.
  2. Kaip žinoma, vyresnis partneris dažnai yra kažkieno buvęs vyras ir galbūt tėvas. Turėsite susitaikyti su tuo, kad jo širdis nepriklausys jums vienai. Jeigu jūs nenorite dalytis jo dėmesiu su vaikais ar buvusiomis žmonomis, turėsite tramdyti savo nepasitenkinimą arba.... ieškoti jaunesnio, savo amžiaus draugo.
  3. Skirtingi interesai. Jeigu amžiaus skirtumas nemenkas, žinokite, kad anksčiau ar vėliau tarp jūsų kils nesutarimų dėl bendro laisvalaikio. Jūs norite triukšmingų vakarėlių ir linksmų karaokė, o jis ramaus vakaro ant sofos prie televizoriaus. Žinoma, santykių pradžioje, vyras, norėdamas padaryti jums įspūdį, kvies jus į restoranus ir vakarėlius. Tačiau vieną dieną jis pasakys: „Brangioji, gal praleidžiam šį šeštadienį namie?“

Šaltinis – tvnet.lv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius