Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip būsimam darbdaviui palikti gerą įspūdį?

Sociologai pataria: net jeigu ir labai nervinatės atėję į pokalbį dėl darbo, jokiu būdu neišsiduokite, kad nepasitikite savimi, antraip išsvajotoji vieta tikrai atiteks kitam. Ir tai dar ne viskas, rašo „Business News Daily“.
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / Fotolia nuotr.

Pasirodo, tam tikros charakterio savybės ir asmenybės ypatybės taip pat kliudo nugalėti konkurentus. Labai nekokį įspūdį palieka kandidatas, kuris per pirmąjį pokalbį vengia pašnekovui pažvelgti į akis ir, pavyzdžiui, maigo savo mobilųjį telefoną.

Galimybes būti priimtam kartais sumažina net, atrodo, tokia smulkmena, kaip dalykiniam susitikimui netinkama ar netvarkinga apranga. Jei kandidatas negali ramiai pasėdėti net kelių minučių, nuolat muistosi ir pirštais barbena į stalą ar sėdi susikūprinęs ir nunarinęs galvą kaip teisiamasis suole – gero įspūdžio tikrai nesudaro.

 

Buvo apklausta 500 personalo vadybininkų, kokie pretendentai gali tikėtis sėkmės. 35 proc. apklaustųjų atsakė, kad visada palankiai vertinami tie, kurie ne tik atsakinėja į klausimus, bet ir patys juos užduoda, atrodo nuoširdūs ir sugeba atskleisti savo individualybę. Viena laukiamiausių kandidato savybių – jo mokėjimas prisitaikyti prie situacijos: jeigu jis pasiruošęs pretenduoti ir į kitą poziciją, o ne į tą, kurios tikisi, jis turi visus šansus gauti geidžiamą darbą, tik jau vėliau, pradėdamas nuo įmonės siūlomos pareigybės.

 

Jei jus jau pakvietė į pokalbį dėl darbo, galite tai laikyti nedideliu laimėjimu, nes daugybė gyvenimo aprašymų ir motyvacinių laiškų tiesiog atmetami. 43 proc. personalo vadybininkų atsakė, kad tie kandidatai, kurie rašo su klaidomis, automatiškai diskvalifikuojami iš tolesnių konkurso etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius