-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip mylėtis, kai vaikai už sienos?

Turintiems vaikų ši situacija, oi, kaip pažįstama... Realybė tokia, kad jiems atsiradus nebus taip, kaip anksčiau: teks mylėtis rečiau. Kūdikis reikalauja viso jūsų dėmesio, o paūgėjusios atžalos irgi nenori pamesti tėvų iš akiračio. Tad ką daryti?
Pora miegamajame
Pora miegamajame / „Fotolia“ nuotr.

Mokykitės prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių. Pirmiausia – miegamojo duryse įtaisykite užraktą: taip bent jau būsite užtikrinti, kad lemiamu momentu į kambarį neįsiverš susipešę ir teisybės ieškantys pametinukai. Aišku, radę užrakintas duris jie rėks, skrebens nagais, o paskui daužys duris kumščiais, bet bent jau spėsite šiek tiek apsirengti. Be to, nereikės aiškintis, kodėl tėtis skriaudžia mamą.

Be to, pažvelkite į reikalą paprasčiau ir prisiminkite žalią jaunystę, ypač kai orai jau atšilo: miškas, automobilis, svetimas (pavyzdžiui, sesers) butas, na... Pažiūrėkite filmų – ten žmonės suranda, kur ir kaip. Netikėtos vietelės kai kuriuos be galo sujaudina, taigi atgaivinsite savo seksualinį gyvenimą.

Nespjaukite ir į giminaičių pagalbą. Niekam nereikia to didvyriškumo: „Ne, ačiū, mama, mes patys susitvarkysime!“. Kodėl nenuvežus vaikelio pas senelius valandai kitai, o gal net savaitgaliui? Galėsite linksmai voliotis lovoje kad ir visą šeštadienį be jokios sąžinės graužaties: ir vaiku pasirūpinta, ir jūs pailsėję.

Pagaliau galima nusliūkinti ir į vonios kambarį, tačiau čia teks mylėtis kiek galima tyliau, norint išvengti klausimų apie keistus garsus. O virtuvę tam reikalui išnaudoti patartina tik naktį, įsitikinus, kad mažyliai miega. Tik reikia atsiminti, kad vaikai turi keistą įprotį atsibusti tuomet, kai ir kiti nemiega, tad ir čia praverstų užraktas. Na, jei kuris nors jūsų, kai dar gyvenote dviese, mėgdavo savo emocijas mylintis reikšti indėniškai šūksniais, dabar teks prisukti garsą ir pereiti prie šnabždesių. Be to, patartina įsigyti kokybišką lovos čiužinį: studentiškų spyruoklinių lovelių era jau baigėsi.

„Fotolia“ nuotr./Šeima
„Fotolia“ nuotr./Šeima

Tiems, kurių dvejų trejų metas vaikas dar miega lovytėje tėvų miegamajame, vertėtų nesimylėti net tada, kai jis miega. Arba jau seksas bus toks, kaip studijų laikais, kai bendrabučio kambaryje dar būdavo jūsų išrinktojo „kambariokas“, o jūs atvažiuodavote aplankyti mylimojo (toks medinukų seksas: judesių – tik tiek, kiek reikia, garsų – nulis, net kvėpavimas sulaikytas). Netikėtai prabudęs vaikas pamatys, ko nematęs, o pasekmės gali būti neprognozuojamos. Seksologai teigia, kad tai gali paveikti ilgam: užaugęs vaikas patirs problemų intymiame gyvenime.

Jei vaikas vis dėlto jus užtiko, jokiu būdu negėdinkite jo ir tuo labiau neaprėkite, kad užuot žaidęs valkiojasi po visus namus. Jei vaikui dar nėra penkerių, jis nelabai supras, kad įvyko. Galima pasakyti, kad tėtis ir mama myli vienas kitą, o mylintys žmonės dažnai taip reiškia savo meilę.

Tegul sekso tema nebus jūsų namuose tabu: geriau, kai mažylis daug ką išgirsta iš tėvų, o ne vėliau – iš draugų. Kalbantis intymiomis temomis nevertėtų raudonuoti, gėdytis, sukti akis ir tampyti sutuoktinį už rankovės (esą tu jam paaiškink), nes vaikas supras, kad tai kažkas slapto, nepriimtino, nešvaraus ir be galo gėdingo.

Jei gerokai vyresnis vaikas slapčia stebėjo jūsų intymią sceną, išsiaiškinkite, kodėl ir paprašykite, kad ateityje taip nebesielgtų. Paaugliai kartais gali būti šokiruoti, nes būna įsitikinę, kad jų tėvai TO jau nebedaro... Paaiškinkite, kad dar tikrai nesate tokie seni, jog jums neberūpėtų seksas. Ir žmonės mylisi ne tik tada, kai į pasaulį nori atvesti štai tokius smalsius vaikus...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius