Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip uždirbti iš savo pomėgio?

Kiek iš jūsų dirba nemėgstamą darbą? Išgirdus aplinkinių kalbas, atrodo, kad kone kas antras nekenčia savo darbo, kolegų, viršininko...
Kaip užsidirbti iš savo pomėgio?
Kaip užsidirbti iš savo pomėgio? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Pomėgiai

Na, o jei paklaustume, ką savo darbo nemėgstanti asmenybė iš tikrųjų norėtų daryti, daugeliu atvejų išgirstume spengiančią tylą. Bet visame pasaulyje yra ir tikrai puikių, pozityvių pavyzdžių, kurie įkvepia vilties, kad galima užsidirbti ir veikiant tai, ką iš tikrųjų mėgsti...

 

Pavyzdžiui, jogos ir sveiko gyvenimo būdo ekspertė Sadie Nardini pasakoja, kad per metus uždirbo daugiau kaip pusę milijono dolerių mokydama... jogos. „Argi joga ta sritis, iš kurios galima užsidirbti?“ – pasidomėsite. Svarbiausia, kad tai – mėgstamiausias šios moters užsiėmimas. „Kai žmonės išgirsta, kiek uždirbau, jie sako: „O, kaip norėčiau ir aš daryti tai, kas man prie širdies!..“  Bet kas gi trukdo?! Dažniausiai tai tik mūsų pačių baimė, neapsisprendimas, tingumas ir atsakomybės vengimas.

 

Štai dešimt S. Nardin patarimų, pagrįstų jos pačios patirtimi, dešimt žingsnių į kitokį gyvenimą. Juk viskas prasideda mūsų vaizduotėje, ar ne?

 

1. Ką pasiekiame, priklauso tik nuo mūsų pačių: nesistengsi – neturėsi. Taip, atsimušti į sieną galima tūkstančius kartų, tačiau neklysta tik tas, kuris nieko neveikia. Geriau sugriaukime tas sienas, kuriomis apstatome patys save ir neleidžiame ištrūkti, neleidžiame sau tobulėti ir siekti tikslo. Labai svarbu suprasti, kad kiekvienas bandymas mus augina ir paverčia stipresniais, o ne smukdo ir gniuždo. Gyvenimiška patirtis, kad ir kokia ji būtų, naudinga augančioms asmenybėms.

 

2. Išsiaiškinkite, ko norite. Paprasčiausia gyvenime plaukti pasroviui, burnoti ant kitų ir galvoti, kad taip ir turi būti. Būkite sau griežtesnė ir reiklesnė. Dažnai nelaimingi darbe esame tik todėl, kad patys to norime. Niekas neverčia jūsų sėdėti nepatinkančioje darbo vietoje, ar ne? Galime lažintis, kad dauguma nemėgstančiųjų savo profesinės veiklos joje sukasi tik dėl finansinio atlygio arba baimės kažką keisti. Tačiau ar nuolatinė nervinė įtampa, nerimas ir prasta nuotaika tikrai to verti? Tinkamai įvertinkite savo gabumus, siekius ir svajones. Darydami tai, ko iš tiesų trokštate, pasieksite dvasinę pilnatvę.

 

3. Pasirinkite konkrečią kryptį. Nieko gera neduoda blaškymasis, šokinėjimas nuo vienos srities prie kitos. Greičiausiai girdėjote tokį posakį, kad „tai, kas tinka viskam, iš tikrųjų netinka niekam“. Tad tegul jūsų pelną nešanti sritis būna išieškota, įdomi ir gerai apgalvota. Lemiamą žingsnį ženkite tik tada, kai esate visiškai tikra dėl savo apsisprendimo.

 

4. Nedelskite! Laikas žudo visas svajones. Taigi, kai nuspręsite, kad tiksliai žinote, ko norite, iš karto imkitės įgyvendinti savo viziją. Pradėkite nuo mažų žingsnelių ir pamatysite, kur jus visa tai nuves. Tik sėdėjimas vienoje vietoje gali būti labiau kankinantis nei bandymas atrasti, sukurti, išmokti, patirti...

 

5. Išmokime pasidaryti patys. Kodėl visuomet tikimės atsidurti tinkamoje vietoje tinkamu metu? Arba kiti žmonės mums pažers galimybių ir tereikės jomis pasinaudoti? Klauskime ir domėkimės patys, ieškokime sprendimų, atradimų – mokykimės!

 

6. Paklauskite savęs, ko esate verti. Nepasitikėjimas, savęs nuvertinimas veda klaidingu keliu ir gniuždo jūsų asmenybę. Išdrįskite pripažinti, kad nesate prastesni už daugiau pasiekusius žmones. Jeigu gali jie, vadinasi, galite ir jūs. Tačiau viską nulemia sunkus darbas, kuriam nereikia gailėti laiko, pastangų ir tikėjimo savimi.

 

7. Sužinokite, ko nori žmonės. Apsidairykite aplinkui! Nuo begalės pasiūlymų tiesiog lūžta komercinis pasaulis. Vis dėlto kartais genialiausia idėja būna pati paprasčiausia. Tapkite akylesni detalėms ir smulkmenoms, atkreipkite dėmesį į tai kas vyksta pasaulyje, analizuokite! Jeigu galite padėti žmonėms tapti laimingiems, padaryti jų gyvenimą lengvesnį, tuo ir užsiimkite. Tik taip pritrauksite daugiau suinteresuotų klientų.

 

8. Socializuokitės. Šiais laikais tam sudarytos visos galimybės, net reklamuotis galite neišleisdami krūvos pinigų. Tarkitės su draugais ir pažįstamais, skaitykite knygas ir išsiaiškinkite, kaip jums gali padėti Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ir panašūs interneto puslapiai. „Galite parduoti penkiems žmonėms... arba penkiems milijonams“, – sako S. Nardin. Ir tai tikra tiesa! Jei norite uždirbti – turite būti matomi. Išnaudokite tas galimybes, kurias jums dosniai teikia šiuolaikinis technologijų pasaulis.

 

9. Išmokite parduoti. Tokie interneto puslapiai kaip eBayEtsy, Amazon puikiai žinomi visame pasaulyje ir gali prisidėti prie jūsų siekiamo tikslo, kuriamo produkto. Ne veltui Amazon.com įkūrėjas Jeffas Bezosas puikuojasi garsiausių pasaulio milijardierių dvidešimtuke. Juk iš pradžių ir interneto parduotuvė tebuvo idėja, kurios sėkme buvo sunku patikėti. O štai dabar tai yra dalykas, be kurio vargiai išsiverstų pusė pasaulio. Patikėkite savo jėgomis!

 

10. Pozityvios mintys turi būti tas variklis, kuris visada stums jus į priekį. Kad ir ką bedarytumėte, filmuokite, fotografuokite, dalykitės su aplinkiniais. Būkite matomi ir nepamirškite sau kartoti, kad niekada negalite pasiduoti. Pamatysite, kaip jūsų svajonės pradės pildytis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius