Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam vyriškos smegenys teikia pirmenybę – maistui ar seksui?

Kaip manote, ką pasirinktų mūsų antrosios pusės? Atrodo, kad vyrai į maistą reaguoja kiek kitaip nei moterys. Pavyzdžiui, pabandykite užvesti rimtą pokalbį su savo išrinktuoju tuomet, kai skrandis gurgia it pašėlęs.Nusivylimas užtikrintas.
Pora dalinasi maistu
Pora dalinasi maistu / Fotolia nuotr.

Tą patį galima pasakyti ir apie sekso trūkumą. Taigi, tiek badas sekse, tiek savijauta, kai žarna žarną ryja, vyrams yra tikra katastrofa. O kam jie teiktų pirmenybę? 

Mokslininkai iš Ročesterio universiteto (University of Rochester, JAV) sako, kad vyriškos smegenys daugiau dėmesio rodo seksui nei maistui. 

Tikinama, jog vyrai visgi vietoje sultingo kepsnio pirmenybę suteiktų maloniam pasikutenimui su moterimi. Tiksliau jų smegenys užprogramuotos seksui!

Mokslininkai atliko tyrimą su mikroskopinėmis kirmėlėmis (Caenorhabditis elegans), kurios turėjo galimybę rinktis maistą arba partnerio paieškas. Taigi, jos skubėjo poruotis, o ne pietauti.

Tyrimo rezultatai yra įtikinamas įrodymas, kad vyriškosios lyties atstovai gali pažaboti savo alkį tam, kad susirastų porą.

Tyrėjai taip pat pabrėžė, kad tarp mikroskopinių kirmėlių buvo ir genetiškai išskirtinių, „jautresnių maistui“. Paaiškėjo, kad pastarieji egzemplioriai šansų pratęsti giminę ir susirasti antrąją pusę turėjo kur kas mažiau (net 10 kartų), kadangi rinkosi likti prie maisto, o ne eikvoti laiką partnerio paieškoms.

Mokslininkai mano, kad jų tyrimo rezultatai yra įtikinamas įrodymas, kad vyriškosios lyties atstovai gali pažaboti savo alkį tam, kad susirastų porą.

„Šios išvados nušviečia tam tikrus genetinius skirtumus tarp lyčių. Rezultatai atskleidžia, kad elgesį mes galime modeliuoti, pakeitę vos vienos ląstelės  „nustatymus“, – teigė Ročesterio universiteto profesoriaus asistentas, tyrimo autorius Douglasas Portmanas.

Taip pat skaitykite: Išvydę išsigąsite: britė kuria pribloškiančio šiurpumo asmenukes

Beje, nors į tyrimą nebuvo įtraukti žmonės. Tikinama, kad daugelis eksperimentų, atliktų su C.elegans, taikomi ir kitiems gyvūnams.

Beje, galima šią situaciją pailiustruoti populiariojo serialo „Draugai“ scena. Kai Joey paklausiamas, ko jis labiau norėtų – stiklainio uogienės ar merginos, dirbančios kopijavime, jis atsako, kad visko vienu metu. Turbūt tai ir būtų tobuliausias variantas, ar ne, mieli vyrukai? 

Taip pat skaitykite: 5 seksualinio moters patrauklumo požymiai

Tačiau kviečiame pasisakyti. Mums įdomi jūsų nuomonė!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius