Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėgelio pratimai – kelias į aistringesnį seksą ir orgazmą

Apie stebuklinguosius Kėgelio pratimus esame girdėjusios ne kartą. Šių pratimų autorius – ginekologas Arnoldas Kėgelis, XX amžiaus ginekologas. Kam ir kodėl juos rekomenduojama atlikti?
Moters klubai
Moteris klubai / Fotolia nuotr.

Verta žinoti, kad Kėgelio pratimai padeda sustiprinti dubens dugno raumenis. Įprastiniame gyvenime šiuos raumenis naudojame ne itin daug, todėl, laikui bėgant, jie dėl tam tikrų faktorių praranda savo elastingumą, susilpnėja. Visa tai sukurią situaciją, kad raumenys nebegali susitvarkyti su savo darbu, t. y. mažojo dubens organų funkcijų palaikymu, todėl tai sukelia ligas, taip pat blogina seksualinio gyvenimo kokybę.

Taip pat skaitykite: Devyni patarimai, kaip sau nepakenkti atliekant jogą

Kada rekomenduojami Kėgelio pratimai:

  • Nėštumo ir gimdymo metu;
  • Profilaktikai ir kai kamuoja šlapimo nelaikymas;
  • Kai norite atstatyti audinius, kurie patyrė stiprius tempimus;
  • Nusileidusių mažojo dubens organų profilaktikai ir gydymui;
  • Kai norite palaikyti gerus lytinius santykius, seksualinę sveikatą, išvengti uždegimų, sulėtinti senėjimo procesą.

Pirmas būdas

O treniruoti dubens dugno raumenis labai paprasta. Juos atlikti reikėtų štai taip: tarpvietės raumenis sutraukite, kelias sekundes palaikykite įtemptus ir vėl atpalaiduokite (pabandykite šlapindamosi sustabdyti šį procesą, kad suprastumėte, kaip viskas vyksta).

Pratimą kartokite po 10–20 kartų per dieną. Pradėkite nuo 3–5 sutraukimų per vieną mankštelę ir stenkitės kuo ilgiau išlaikyti raumenis įtemptus. Vėliau pamažu šį skaičių didinkite iki 10 kartų. Taigi, suspaudžiate, užlaikote, atleidžiate.

Kėgelio pratimus galima daryti jau antrą dieną po gimdymo. Nevenkite jų net jei per gimdymą buvo pažeista tarpvietė. Šie pratimai nepakenks – atvirkščiai, jie pagerins kraujotaką ir paspartins žaizdų gijimą.

Kėgelio pratimus vėliau galėsite atlikti ir greičiau, t. y. iškart įtempti ir iškart atleisti. Sutraukinėsite taip paprastai ir greitai, lyg mirksėtumėte blakstienomis!

Taip pat skaitykite: 10 geriausių Kamasutros pozų

Antras būdas

Gulėdamos stipriai įtempkite dubens raumenis ir suskaičiuokite iki 3, atsipalaiduokite. Vėliau atlikite tą patį pratimą greitu tempu – įtempkite ir iškart atpalaiduokite. Dabar pabandykite stangintis ir vėl sugrįžti į pradinę padėtį.

Patariama jokiu būdu neperžengti 10 sekundžių ribos.

Trečias būdas

Tam galite pasitelkti vaginos kamuoliukus, kuriuos reikia įsidėti į makštį ne tik tam, kad sutvirtintumėte raumenis. Paprasta – kuo ilgiau išlaikysite, tuo labiau tvirtės makšties raumenys, taip pat atrasite dar daugiau būdų, kaip suteikti sau ir savo partneriui didesnį malonumą.

Ištreniruoti, stangrūs makšties raumenys – tai stipresnis orgazmas ir jums, ir vyrui. Dažnai po gimdymo būna nebe toks malonus seksas būtent dėl pakitusios moters makšties (vyrai linkę tai nutylėti). Dingsta toji malonumą suteikianti trintis... Sutvirtinkite intymius raumenis, ir seksas (abiem!) taps geresnis. Pratimus galite daryti ir stovėdamos automobilių spūstyje ar žiūrėdamos filmą. Nesimato, o poveikis yra! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius