Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kenksmingi patarimai, kuriais dažnai mus apipila draugės

Draugės – mūsų didžiausios nuodėmklausės. Tačiau, kai mums tereikia, kad mus išklausytų, labai dažnai būname užverčiamos patarimais, ką turėtume daryti vienoje ar kitoje situacijoje. Beje, jei pastebėtumėte, tokios draugės pačios savo gyvenime tais patarimais nesivadovauja!
Draugės.
Draugės. / 123RF.com nuotr.

Būk išdidi, neskambink jam pirmoji!

Niekada! Juk jis iš karto supras, kad juo susidomėjai, supras, kad jau tave „nukabino“, todėl atsipalaiduos. O to jokiu būdu negalima leisti! Niekada neženk pirmo žingsnio – tai vyras turi rodyti iniciatyvą, o ne tu. Jis čia stiprioji lytis, jis karalius, o tu lauk, kaip santūri ir išmintinga karalienė.

Ei, moterys, kieme jau XXI amžius, kai ne kaip. Jei klausysite tokių patarimų, tai taip galite ir prasilenkti su savo gyvenimo žmogumi. Ir meskite iš galvos tą voratinkliais baigiančią apeiti mantrą „Jei jis man skirtas, tai mane susiras. Bus, kaip lemta būti“ – tai tik pasakaitės romantiškos istorijos versijai pastiprinti.

Ką jums duos laukimas? Tik sudeginsite nervų ląsteles (o šios juk neatsistato), laukdama jo skambučio ar žinutės „Facebook'e“. Ar tokios kankynės sau linkite?

Tik nedramatizuok situacijos!

Taip, taip, juk nieko ypatingo nenutiko. O kam taip nebuvo? Viskas, žinok, praeina. Laikas gydo. Suimk save į rankas – nuo to nuolatino raudojimo tau tik blogiau. Tavo bėdos – ne bėdos. Jei pažvelgtum į plačiau: štai JAV išsirinko D.Trumpą, cukinijos kainuoja 2 eurus, ...

Žinok, tu savo kalbomis užmuši bet kokį vyro norą prie tavęs prieiti. Sakau tau atvirai! Vaizduoji visažinę, o vyrai nemėgsta protingų.

Girdėta melodija? Tokiais „gerais patarimais“ draugė nuvertina jūsų jausmus. Ji tikrai nepaguodžia ir tikrai nepadeda surasti tinkamo sprendimo.

Tokia draugė jums mėgina įteigti, kad jūsų išgyvenimai neverti nė apsitrynusio eurocento. Labai tikėtina, kad netgi gali jums įvaryti kaltės jausmą, jog inkščiate dėl tokių menkniekių ir gaišinate tokios užimtos personos brangų laiką. Klausimas retorinis: argi tai draugė?

Elkis taip, kaip jis!

Sakai, šeimoje „nekalbadienių periodas“, kažkokie neaiškūs skersvėjai šaldo jūsų santykius? Ir jam tuo pačiu atsimokėk, elkis kaip jis. Jis nekalba, praeina, kaip pro tušią vietą? OK, ir tu taip daryk! Tu čia, va, jaudiniesi, o jam nusispjaut, tik ir laukia, kol prisiimsi atsakomybę ir imsi gelbėti padėtį. Parodyk jam – neišdegs!

Kuo daugiau draugė kalba, tuo labiau suvokiate, kad jos siūlomi variantai neatitinka jūsų vertybių. Jūs absoliučiai kitas žmogus! Jūs net nemąstote apie variantą elgtis taip, kaip elgiasi jūsų vyras – to netgi nenorite. Po pokalbio jaučiatės sumautai, kad apskritai draugei atsivėrėte, nes nuo to geriau tikrai nepasijautėte. Išeitis viena – teks ieškoti, kaip vėl suderinti „bangas“ su vyru. Rasti išeitį – tai ne nusižeminimas ar silpnumo pripažinimas, anaiptol. Argi svarbu, kuris pirmas ims taisyti padėtį, jei santykiams tai tik padės?

Nesistenk dėl jo tiek, nes jis dėl tavęs nė piršto nepajudina

Aš tikrai matau, kad tu stengiesi labiau. Jis gi nieko nedaro! Tu ir atostogas organizuoji, ir namus tvarkai, ir vaikus į mokyklas ir būrelius suvežioji, o jis ką?! Labai jau jam patogu ir gera gyventi „ant gatavo“. Esi jam per gera. Nesidraskyk tiek. Rimtai.

Tokie draugės postringavimai apie jūsų gyvenimo partnerį išties gali suerzinti. Juk ji mato tik dalelę jūsų šeiminio gyvenimo, ne visą dėlionę. Kaip gali draugė tinkamai patarti, jei nemato viso vaizdo, kas, kiek ir kaip stengiasi, nežino poros santykių dinamikos? Todėl tokios pastabėlės tikrai šauna pro šalį. Žinoma, jei turite stuburą. O jeigu ne... Tada sujaukia visą vidų, neleidžia pamatyti esmės. Įtikėjusi draugės patarimais, galite netgi pradėti bjaurėtis savo vyru. Abejotina, kad tokios nuostatos padės jūsų santykiams.

Mylėk save – tu juk svarbiausia!

Būk egoistė – tai vienintelis teisingas kelias. Žinai, juk: geroms mergaitėms dangus, o blogoms – viskas! Nenori jis su tavim niekur eiti? Eik viena. Grįžusi dar darai valgyti? Kvaila visai, tegu susiranda tarnaitę. Tu čia svarbiausia. Prie jo taikysies, taip visas gyvenimas ir prabėgs. O kur esi TU tuose santykiuose?

Kažin ar draugė gali įsijausti į jūsų situaciją tiek, kad už jus priimtų sprendimą, o dar daugiau – nusakytų, kaip jaučiatės ir kokia esate.

Kur meilė, ten egoizmui nėra vietos. Jūs tai puikiai žinote. Todėl tokie draugės pilami nuodai, jeigu juos imsite širdin, gali tik pakenkti. Jūs suvokiate, kad poroje yra „mes“, bet labai gerai žinote, kad esate išsaugoję ir kokybišką „aš“ ir „tu“ santykį. Kodėl valgio gaminimimas yra tarnavimas? Juk pagaliau kažkas tai turi šeimoje daryti; viskas jūsų šeimoje vyksta natūraliai, abipusiu sutarimu – buities bei kitų darbų atlikimų priklauso nuo jųdviejų užimtumo, geranoriškumo, supratimo. Jei draugė jums perša savo santykių modelį, gal laikas ją sustabdyti?

Žinok, reikia ką nors daryti, taip tęstis negali!

Žiūriu ir matau, kad nebesi panaši į žmogų. Ir akys neblizga, ir tokia be energijos... Ar tu laiminga? Tavo vyras man įtartinas, atrodo lyg koks despotas ir tironas. Tu tik žudai save, gyvendama su juo. Tokia situacija negali amžinai tęstis, ją reikia spręsti. Prisimink, kokia moteris buvai iki jo. O kas dabar esi? Juk gyvenai tikrai įdomesnį gyvenimą. Manau, tau reikia labai gerai pagalvoti apie santykių perspektyvą. Bijai skirtis?

Kažin ar draugė gali įsijausti į jūsų situaciją tiek, kad už jus priimtų sprendimą, o dar daugiau – nusakytų, kaip jaučiatės ir kokia esate. Draugės noras suprantamas – nori matyti jus laimingą. Tačiau ar ji susimąstė, kad laimės išraiška, metams bėgant, keičiasi? Kad žibančios akys ir juokas nebūtinai yra laimingo žmogaus požymis. Kad laimė gali būti tyli, rami ir vos vos juntama. Todėl jūsų savijautos barometras – tik jūs pati.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokius ženklus siunčia moterys, kad vyrai jas laiko lengvu grobiu?

Būk moteriškesnė!

Žinai, kodėl esi viena iki šiol? Nes esi, hm... vyriška. Žinok, tu savo kalbomis užmuši bet kokį vyro norą prie tavęs prieiti. Sakau tau atvirai! Vaizduoji visažinę, o vyrai nemėgsta protingų. O dar tokie kampuoti judesiai, dideli žingsniai, keiksmažodžiai... Būk paslaptingesnė, švelnesnė, kada reikia, silpna. O dar tos kelnės... Aš tau linkiu tik gero, pabandyk, gerai?

Jums greičiausiai taip ir norisi draugės paklausti: „O kieno gyvenimą iki šiol gyvenau? Ne moters?“ Visos draugės pastabos rodo, kad jums reikia kažkaip stebuklingai persikūnyti. Atviru tekstu pasakoma: tokia, kokia esate dabar, netinkate, reikia virsti kitu žmogumi. Bet tai juk neįmanoma! Žinoma, galite save tobulinti, tačiau pirmiausia reikėtų priimti save tokią, kokia esate. Ir pamilti. Regis, draugė to nesugeba, be to, geriau už jus žino receptą, kaip reikia „pritraukti vyrą“.

Tau reikia susirasti meilužį!

Tikrai, tikrai, tave išgelbės geras seksas, patikėk. Juk esi vieniša, neįsipareigojusi... Pasaka! Susirask kokį diedą, kaip sakau, dėl sveikatos – ir darbe būsi produktyvesnė, ir akys tuos sužibės, ir gyvenimo džiaugsmo daugiau atsiras. Viskas susitvarkys, pamatysi, drauge! Atmink – SEKS-SAS!

Tokie patarimai glumina, nes esate ne iš tų, kurioms reikia „greituko“ per pietų pertrauką ar viso „l'amour-glamour-abat-jour“ savaitgalio lovoje. Ne iš tų, kurios verčiau laikys žvirblį saujoj, o ne svajos apie erelį danguj. Nors ir žinote, kad seksas yra gėris, tačiau nenorite jo gauti tokiu būdu, mainais, susitarimu ir „dėl sveikatos“. Nes kaip yra kažkada sakiusi gerbiama Nijolė Oželytė, dabar visi seksuoja, o mažai kas mylisi. Na, gal ir netiksliai atkartojau, bet mintis panaši. Jūs norite meilės ir kad seksas būtų jos dalis, o ne tik vienintelis patiekalas jūsų santykių valgiarašytyje. Tad nenukrypkite nuo kurso!

Nebūk išranki, o tai viena liksi!

Kiekgi gali rinktis? Niekas tau neįtinka. Gal primažink keliamų reikalavimų vyrui sąrašą, o tai susirašei nuo plaukų spalvos iki geidžiamo išsilavinimo. Pažiūrėk, va, mūsų bičiulė, per daug nesidairė, griebė vos ne pirmą pasitaikiusį ir kaip puikiai gyvena. Nes jei nesugebėsi dabar išsirinkti, paskui, metams bėgant, bus tik sunkiau.

Nei metai jūsų slegia, nei visuomenės nuomonė, nei ištekėjusios draugės postringavimai – o gal ji pavydi jums? Tą spaudimą jei ir jaučiate, bet šypsotės sau – esate laiminga, mokate džiaugtis gyvenimu, o tą „vyro atėjimą“ į gyvenimą pasilikote tik kaip šalutinę aplinkybę: jei ateis – gerai, jei neateis – irgi gerai. Nedramatizuojate, kad esate vieniša, ir vyro „susiradimo“ nelaikote pagrindiniu gyvenimo tikslu. Apskritai desperacija jums nėra būdinga, o dar tokie draugės patarimai... Lyg vyras būtų atsakymas į visus klausimus. Jis yra – ir tada jau gyvenimas prasideda. Kurgi ne...

Tu verta daugiau!

Aš gi matau, kokia esi iš tikrųjų: tu ir darbą gali susirasti geresnį, ir butą Senamiestyje nusipirkti, o ne miesto pakrašty, o ką jau kalbėti apie vyrą... Tu gerai pagalvok, ar toks gyvenimas tave tenkina – negi to sau linkėtum? Užsirašyk norus, įtikėk, pamatysi, imsi gyventi geresnį gyvenimą! Svajonės pildosi!

Ta draugė kažin ar jus pažįsta, kitaip nesiūlytų tokių apgaulingų scenarijų. Net jei ir linki gero, mato geresnę jūsų pačio versiją ateityje, tokios kalbos jūsų absoliučiai nemotyvuoja. Čia panašiai kaip ir su patarimu „Būk moteriškesnė“. Pavojaus signalas – draugės netenkinate tokia, kokia esate, nori perdaryti jus kitokiu žmogumi. Gal nori pasakyti, kokia esate perspektyvi moteris, tačiau tokiais patarimais tik konstatuoja savo įsitikinimą: esi kvailė, jei nesugebi iš gyvenimo išlaužti daugiau. Ar tai draugystė?

TAIP PAT SKAITYKITE: „Nebūkite geriausiais draugais“ Ką dar sutuoktiniams pataria profesionalai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius