Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie požymiai rodo, kad esate santykiuose, nuodijančiuose jūsų esybę?

Neseniai buvo apklausta daugiau nei 100 yourtango.com ekspertų, o apklausa parodė, kad 89 procentai (ir dar daugiau) visų žmonių yra toksiškuose santykiuose. O ar jūs atpažintumėte, jei tokie santykiai būtų jūsų? Štai jums keletas požymių.
Pora.
Pora. / 123RF.com nuotr.

Partneris nuolat būna priešiškas

Ar jis/ji dažniausiai būna piktas/-a? Jei jaučiate, kad gyvenate aplinkoje, kupinoje įtampos, streso ir negalite išreikšti savęs taip, kaip norite, jūsų santykiai nėra sveiki. Jūs turite jaustis saugiai, išreikšdami save jums priimtinu būdu. – Dr. Marian Stansbury.

Esate smukdoma/-s

Kai išreiškiate savo jausmus ir paprašote to, ko norite, ar jis/ji klauso ir bando patenkinti jūsų poreikius?

Ar jūsų antroji pusė jus kritikuoja ir žemina? Ar nuolat jaučiatės „ant ribos“, nes manote, kad negalite patenkinti partnerio ir viską darote blogai? Ar jis/ji šaiposi iš jūsų ar jus kritikuoja viešumoje, draugų bei šeimos akivaizdoje?

Ar jis/ji jūsų atžvilgiu elgiasi kaip viršesnis, pranašesnis ar tyčiojasi iš jūsų? Visi šie dalykai įspėja apie nelaimingus, asocialius santykius. – Dr. Marian Stansbury.

Partneris sąmoningai jūsų vengia

Ar jums atrodo, kad ji/-s nenori būti šalia jūsų? Galbūt jis/ji siunčia dvireikšmius signalus, kurie priverčia jaustis nepatogiai (pvz., sakydamas/-a „Žinoma, aš tave myliu“, tačiau jos/jo elgesys rodo visai ką kita). Kai partneris nenori fiziškai parodyti savo jausmų, jaučiatės atstumti. Tuo tarpu jis/ji skundžiasi, kad esate per daug reikli/-us. – Dr. Marian Stansbury.

Jis atsisako keistis ar kalbėti apie problemas

Ar jūsų partneris pasiduoda jūsų įtakai? Ar jis/ji apmąsto savo poelgius? Kai išreiškiate savo jausmus ir paprašote to, ko norite, ar jis/ji klauso ir bando patenkinti jūsų poreikius?

Jei jis/ji atsisako pripažinti, kad jūsų jausmai ir poreikiai yra svarbūs, ir atsisako lankytis terapijoje, greičiausiai esate įstrigę toksiškuose santykiuose. Tada turite paklausti savęs: „Ką turiu padaryti dėl savęs, kad būčiau laiminga/-s ir patenkinta/-s savo gyvenimu?“ – Dr. Marian Stansbury.

Partneris renkasi nešvarią taktiką

Prasivardžiavimas tikrai yra toksiškų santykių požymis. Bandymas kažką įskaudinti žodžiais nėra tinkamas būdas spręsti konfliktus ar pranešti apie užgautus jausmus. Paprastai, esant prasivardžiavimams, problemos labai greitai pasiekia kritinį tašką, be to, dėl prasivardžiavimų tampa labai sunku santykiuose sukurti intymumą ir ryšį. – Keri Nola.

Elgiatės kaip nesavi

Ar būdami su partneriu keičiate savo nuomonę bei pomėgius? Negalėjimas būti savimi ir pakitęs elgesys, norint patenkinti partnerį ir bijant, kaip to nepadarius partneris jums keršys, yra toksiškų santykių požymis. Labai svarbu santykiuose gebėti nuoširdžiai save išreikšti tam, kad meilė stiprėtų. – Keri Nola.

Partneris elgiasi lyg pernelyg rūpestingas tėvas

Kai kiekvienas jo poelgis ateina su įsipareigojimu, pats laikas nutraukti visas virves.

Kalba eina ne apie tokius tėvus, kurie vežioja vaikus į rečitalį. Kalbame apie tokius, kurie parenka jums karjerą, mokyklą bei draugus.

Kai jūsų vyrukas elgiasi kaip pernelyg rūpestingas tėvas, jis renkasi, kurie draugai lieka, kuriuos turite pamiršti ir kokius drabužius turite vilkėti. Iš ankstesnės patirties žinote, kad jūsų mintys bei nuomonė jam nerūpi, o jei jas išreiškiate, vėliau to pasigailėsite. – Mika Maddela.

Jis yra kaltės jausmo karalius

Jis turi ypatingą gebėjimą priversti jus jaustis kalta ir jam skolinga. Jaučiatės priversta daryti tai, ko nori jis, ypač kai jis primena jums apie tą neseniai pademonstruotą rūpestingumo gestą. Kai kiekvienas jo poelgis ateina su įsipareigojimu, pats laikas nutraukti visas virves. – Mika Maddela.

Savo santykius slepiate nuo šeimos bei draugų

Jūsų artimiesiems ir draugams nepatinka, kaip jis su jumis elgiasi. Kadangi labai tikėtina, jog jie duos nepageidaujamų patarimų dėl santykių, jūs bijote, kad tai, ką jie pasakys, bus tiesa. Todėl stengiatės vengti pokalbių apie jį, neatsivedate jo kartu ir visaip vengiate jo bendravimo su jūsų šeima ir draugais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tėvų klaidos: iš suaugusių vaikų nereikia tikėtis grąžos kaip iš banko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius