Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters krūtinė: kokią reikšmę ji turi seksualiniam jos susijaudinimui?

Ne tik kūnai, bet ir smegenys mylisi. Neseniai atlikti tyrimai parodė, jog moterų smegenų sensorinė žievė turi tris skirtingas sritis, reaguojančias į klitorio, makšties ir gimdos kaklelio stimuliavimą. Mokslininkai nustatė, kad ir spenelių stimuliacija suaktyvina tas pačias smegenų sritis. Tai paaiškina ir kitos kūno dalies – krūtinės – svarbą.
Krūtinė
Krūtinė / Fotolia nuotr.

Buvo nustatyta, kad krūtinės stimuliacija vaidina svarbų vaidmenį moterų seksualiniame susijaudinime ir pasitenkinime, rašo „Psychology Today“.

Moterų krūtys yra savitas mūsų rūšies ypatumas. Jos svarbios ne tik moters vaisingumui, bet ir fiziniam jos patrauklumui. Vis dėlto moterų krūtinės yra mažiau erotizuojamos mažesnėse bendruomenėse, kur dailiosios lyties atstovės gali vaikščioti neprisidengusios viršutinės kūno dalies. Didesnėse bendruomenėse toks apsinuoginimas naudojamas reklamai ir pornografijai.

Mokslininkai tikina, kad krūtys atlieka svarbų vaidmenį moterų susijaudinime, mat jo metu jos kiek padidėja, o speneliai – sukietėja. Krūtų reakcija seksualinių santykių metu yra tiesiogiai susijusi su partnerių bendravimu ir su vyro sugebėjimu stimuliuoti moters krūtinę.

Spenelių stimuliavimas padidina oksitocino kiekį, šis hormonas dažnai vadinamas intymumo hormonu, nes išsiskiria jis tik per lytinį aktą. Būtent dėl to kai kurios moterys patiria didelį malonumą, kai yra stimuliuojami jų speneliai. Kai kurios jų netgi gali pasiekti orgazmą.

Mokslininkai tikina, kad ir vyrų speneliai reaguoja į dirginimus, tačiau šis ryšys su smegenų žievės centrais dar nėra pakankamai ištirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius