Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimingų žmonių įpročiai

Savo laimę kuriame patys. Juk vienas mato puspilnę, o kitas – pustuštę stiklinę. Vienas džiaugiasi pirmosiomis žibuoklėmis, kito nedžiugina ir kelionė į išsvajotą šalį. Vienas gyvendamas sukiužusioje trobelėje sugeba džiaugsmu užkrėsti aplinkinius, o kitas net ir rūmuose tvinksta pykčiu… Taigi, ko reikia išmokti, kad taptume laimingi? Pakeisti požiūrį.
Laimingi žmonės mėgaujasi gyvenimu
Laimingi žmonės mėgaujasi gyvenimu / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Tikslas Pamoka
  • Kelkitės kuo anksčiau. Ankstyva varna dantis rakinėja, vėlyva varna akis krapštinėja. Drybsojimas lovoje iki pietų neatneša laimės. Nebent retkarčiais, kai tik ir svajoji apie miegą. Tačiau sėkmingi žmonės dažniausiai būna tikri vieversiai. Kol likęs pasaulis miega, tu gali pamatyti, kaip jis atrodo iš tikrųjų ir pasisemti nesuvaidinto įkvėpimo, saulės šilumos, bundančios gamtos…
  • Nesirūpinkite tuo, ką kiti apie jus galvoja. Gyvenime sutinkame pačių įvairiausių žmonių, tačiau ne su visais susiklosto tokie santykiai, dėl kurių mes džiaugiamės. Vieni pyksta ant mūsų, ant kitų mes griežiame dantį. Tačiau kam to reikia? Pyktis, įtūžis, apkalbos, juodinimas už akių nuodija mūsų pačių sielą. Tegu žmonės kalba, ką nori, o jūs galvokite apie savo gyvenimą. Žinokite, kad vertas pagarbos ne tas žmogus, kuris neturi nė vieno trūkumo, bet tas, kuris suvokia, kas yra vertybės.
  • Mokėkite atleisti. Tai stipraus, sėkmingo žmogaus bruožas, kadangi taip išsivalote savo sielą ir gyvenimą nuo to, kas jus ėda, skaudina, erzina. Žinoma, tai nereiškia, kad jums gali bet kas lipti ant galvos, o jūs dalysite savo atleidimus rieškučiomis. Kita taisyklė – mokykitės į savo bendrakeleivius pasirinkti tuos žmones, kurie neša gėrį, o tiems, kurie jus įskaudino, dovanokite atleidimą. Jiems taip pati turite būti dėkingi – gavote puikią pamoką.
  • Užsiimkite mėgstama veikla. Įrodyta, kad net 80 proc. žmonių dirba nemylimą darbą, dėl to graužiasi ir jaučiasi labai nelaimingi. Sėkmės istorijos rodo, kad išdrįsę žengti žingsnį ten, kur juos veda širdis, šie žmonės nesuklydo ir atrado tai, kas vadinama laime ir pasitenkinimu. Pamąstykite apie tai!
  • Matykite pliusus. Net kai viskas klostosi lyg sviestu patepta, daugelis mūsų bijo, kad nepasiseks, baiminasi galimos nesėkmės. Verčiau džiaukitės šia akimirka, o ne vizualizuokite nelaimių ir baimių piramidę. Suvokite, kad gyvenimas duoda galimybę, o kaip ja pasinaudoti – reikia sugalvoti patiems. Trumpai tariant, sėkmė – nuostabus potyris, nesėkmė – puiki pamoka. Balansas būtinas ne tik gamtoje, bet ir mūsų gyvenime.
  • Dėkokite. Už gardžius pietus, įdomų pokalbį, smagų susitikimą, emociją… Vos keturių raidžių žodis AČIŪ yra stebuklingas. Kaip kitaip paaiškinti, jog jį ištarus išvystame kitų šypseną, žibančias akis, raustelėjusius skruostus?
  • Suvokite, kad ne viskas pasaulyje yra tobula. Perfekcionizmas gali kainuoti labai brangiai, o pats tobulumas – nuobodus. Nesistenkite fanatiškai kontroliuoti situacijos ar metų metus graužtis dėl vienos ar kitos klaidos. Svarbiausia suvokti, kad pasimokėte, ir žingsniuoti tolyn. Kas žino, kokios įdomybės jūsų laukia ateityje.
  • Nelaukite tinkamo momento. Tinkamas momentas yra dabar, o ne rytoj,  po metų ar kitame gyvenime. Garantuojame, kad ateis toks laikas, kai suvoksite, jog „tinkamas momentas“ buvo... vakar. Svarbiausia žinokite, kurlink einate ir ko trokštate. 
  • Nelyginkite savęs su „protingesniais“, „laimingesniais“ ir kitokiais „-iais“. Esame skirtingi, unikalūs ir nepakartojami. Jeigu kažkas jus priverčia jaustis socialiai atskirtu, nevertu dėmesio ir pagarbos, supraskite, kad tai tik nuomonė. Nė vienas dvasiškai ir emociškai stiprus žmogus neparodys esantis aukščiau tobulybės, o netgi atvirkščiai, įkvėps jėgų, optizimo, šviesos ir šilumos. Taigi, ar pasipūtėlio paistalai jums turėtų rūpėti labiau nei jūsų pačių nuomonė apie save? Be to, jeigu kažkas kalba, „tegu jo šnekos būna iškalbingesnės už tylą“... Ar visada tuo galime pasigirti?
  • Draugaukite. Būkite draugiški aplinkiniams, puoselėkite draugystę su ištikimais bendražygiais, kalbėkitės su savo šeimos nariais ne tik prie pietų stalo. Labai svarbu nuolatos palaikyti santykius su savo artimaisiais, kadangi jie – jūsų atspirtis ir paspirtis.
  • Mokėkite iš savęs pasijuokti. Perdėtas rimtumas ir bet kokio juoko priėmimas perkreipti veidu apsunkina gyvenimą. Žmogus praranda viską, jeigu praranda gebėjimą juoktis iš savęs. Taigi, šypsokitės, mielieji, ir mėgaukitės gyvenimu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius