Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės aktas. Kiek jam reikia laiko?

Beveik visi vyrai partnerėms nori pademonstruoti, kad mylėtis gali užtektinai ilgai. Tačiau kiek konkrečiai yra tas „ilgai“, taip ir neaišku…
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Pasak seksologų, vienareikšmio atsakymo šiuo klausimu nėra ir negali būti. Tai, kas vienai porai atrodys ilgai, kitai gali būti trumpai. Be abejo, daug įtakos turi partnerių amžius, sveikata, aistringumas, aplinka, nuotaika, tai, kiek laiko pora gyvena kartu, ir pan. Sekslologų teigimu, kiekvienai porai sueities norma yra tokia laiko trukmė, per kurią abu partneriai pasiekia pasitenkinimą.

Beje, seksologai pastebėjo, kad tautybės irgi turi savąjį meilės laiko matą. Šiuo klausimu netgi atliktos tarptautinės studijos. Štai kaip tautiškas meilės matas atrodo išreikštas skaičiais:

► statistinio brito lytinis aktas vidutiniškai trunka 9,6 min., prancūzo – 13,3 min., tailandiečio – 8,7 min., vokiečio – 11,7 min., italo – 11,2 min., kanadiečio – 10,6 min., meksikiečio – 5,3 min., honkongiečio – 3,4 min.

O štai JAV atliktas tyrimas byloja, kad optimalus seksas turėtų trukti apie 10 minučių. Būtent tiek esą užtenka fiziniams ir emociniams poros poreikiams patenkinti. Per ilga sueitis gali būti tokia pat nesmagi, kaip ir per trumpa. Ypač vyrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius