Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokomės iš prancūzių: 5 būdai padidinti savivertę

Pasitikėjimas savimi – didžiulė moters galia. Kalbėjusi su tūkstančiais moterų Prancūzijoje ir atlikusi eilę eksperimentų, žurnalistė Jamie Cat Callan išsiaiškino, kaip prancūzėms pavyksta visuomet likti pasitikinčiomis ir patenkintomis savimi, nepriklausomai nuo kosmetikos ir plastinės chirurgijos teikiamų galimybių.
Moteris.
Moteris. / 123RF.com nuotr.

Tai štai ką Jamie Cat Callan rašo savo knygoje „French Women Don't Sleep Alone: Pleasurable Secrets to Finding Love“.

1 būdas: paslaptingas sodas

Retkarčiais mes jaučiamės emociškai išsekusios, maži nemalonumai ir problemos, regis, vis nusigvelbia po gabalėlį nuo mūsų savasties, nuo „aš“.

Užuot ieškojusios paguodos saldumynuose, alkoholyje ar buvusio mylimojo, kuris ne kartą jus įskaudino, glėbyje, geriau į savo nuovargį bei išsekimą žvelkite pagarbiai.

Paslaptingas sodas – tai vieta, kur galima atgauti jėgas bei atkurti savo nepriklausomybės jausmą. Jis sureguliuoja psichiką ir padeda jai normaliai funkcionuoti.

Prancūzė niekuomet nelaikys sidabrinių stalo įrankių komodoje – ji jais naudosis kasdien, o ne tik per šventes.

„Kai išorinis pasaulis baigia išsunkti visas jėgas, prancūzė gali kuo ramiausiai užsidaryti miegamajame, užsitraukti užluolaidas ir skaityti romaną ar užsiimti joga, – pastebėjimais dalinasi J.C.Callan. – Ji gali tiesiog pagulėti ir pagalvoti apie ypatingą vyrą – tą dieną, kuomet su juo bučiavosi… Ir jos eisena akimirksniu įgaus lengvumo, ji pati prisipildys ypatingo geidulingumo jausmo…“

Tuo paslaptinguoju sodu, anot rašytojos, gali tapti bet kas, pavyzdžiui, įdomi knyga, kurią moteris pasiėmė iš bibliotekos. Kaskart grįždama namo, ji pakeliui užsuka į mėgiamą kavinukę ir praleidžia valandėlę skaitydama. Ir štai namo grįžta „jau kažkokia kitokia“ – taip ją būna paveikusi knyga.

Ji grįžta į kasdienybę atsinaujinusi, vėl sustiprinusi savąjį „aš“, kuris egzistuoja nepriklausomai nuo vyro, vaikų ar meilužio. Moteris į realybę sugrįžta su dalele paslapties – tai ypač naudinga jos savivertei. Jai nebūtina apie tą paslaptingą sodą visiems sakyti, tačiau pats faktas, kad moteris turi jį, suteikia jai jėgų ir paslaptingumo.

2 būdas: gražūs daiktai

Mes įpratome kasdien naudotis įvairiausiais „paprastais daiktais“, dėl to mūsų savivertė krenta. Mes pamirštame, kad apskritai turime gražių daiktų. Prancūzė niekuomet nelaikys sidabrinių stalo įrankių komodoje – ji jais naudosis kasdien, o ne tik per šventes.

Todėl tikrai pagalvokime, kam visai tai taupome? Juk deficito laikai seniai baigėsi. Avėkime dailiausius batelius, dažykimės brangiausiu raudonu lūpdažiu, kvėpinkimės geriausiais kvepalais – nes juk tai mes – tos, kurios myli gyvenimą kasdien!

3 būdas: įkvėpti kitus

Nors ir ne visuomet įsisąmoniname, tačiau kasdien mes turime galimybę kažką įkvėpti, pakeisti kažkieno gyvenimą į gerąją pusę.

Mes esame pavyzdys, kaip reikia gyventi dabar, o ne ateityje. Net jeigu to ir nesuprantame, galime tapti įkvėpėja kitoms moterims bei vyrams. Todėl jei nejaučiate troškimo gerai atrodyti dėl saves ar savo vyro, darykite tai bent jau dėl kitų, jaunesnių ir ne tokių patyrusių. Juk jie iš jūsų mokosi.

J.C.Callan dalijasi įžvalgomis: „Jei net paprastą pasivaikščiojimą paversime malonumu “į kitus pasižvalgyti ir save parodyti„, tai atversime sau daugybę galimybių.

Įsivaizduokite meilę kaip gabalėlį gero juodo šokolado. Nesivaikykite pigių skanėstų. Geriau jausmingai ir lėtai mėgaukitės tikrais dalykais.

Stabtelkime grožio salone išbandyti naujų kvepalų, užeikime į knygyną paieškoti įdomios knygos. Taip mes bendraujame, kuriame ryšius – o gal užsimegs bendrumo jausmas su knygyno pardavėja? O gal ūkininkų turgelyje paflirtuosime su simpatišku pardavėju ar su laikraščių pardavėja pasidalinsime įžvalgomis apie politikos vėjus? Visai tai mums net nesistengiant nuspalvins gyvenimą šviesesnėmis spalvomis. Keisdami savo gyvenimą, galime pagerinti ir patį pasaulį.“

4 būdas: puoselėti savo unikalumą

Prancūzės žavesio paslaptis – ji savimi patenkinta. Vienintelis dalykas, kuris leidžia atrodyti ir jaustis patraukliai, – tai unikalusis „aš“, kuris skleidžiasi protu bei širdimi.

Todėl bet kokiuose santykiuose svarbiausia išsaugoti ir puoselėti savo asmenybę, gyventi savo gyvenimą, o ne vyro, vaikų ar draugų. Galima mylėti žmogų, dėl jo nuversti kalnus ir jausti begalinį malonumą, tačiau negalima gyventi to žmogaus gyvenimo, kaip ir jis negali gyventi jūsiškio. Jūsų mylimasis jus myli tokią, kokia esate, todėl tiesiog privalu išlaikyti ir puoselėti tą „kokia aš esu“ visada.

„Prancūzė žino, kad jos moteriškumas, jos išskirtinumas ir ypatingos savybės patraukė mylimojo dėmesį, – aiškina J.C.Callan. – Būtent šios savybės sužadino jo smalsumą. Jei tapsite savo mylimojo antrininku, pradėsite sutikti su jo nuomone, pataikauti, panašiai rengtis – gyvenimas taps prėskas.“

Todėl išlaikykite ir pabrėžkite savo individualumą bei išskirtinumą. Jei moteris neaukoja savęs santykiams, išlieka asmenybe, vyras žino – ji dvasiškai laisva netgi tada, kai jie drauge. Tai didžiulė vertybė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bestselerio „Kodėl prancūzės nestorėja“ autorė: „Moterys, turite suprasti – dietos nepadeda“

5 būdas: saikas visur ir visada

Eiti į pasimatymą ar pasportuoti? Išeiti pasivaikščioti ar kiurksoti namie? Beveik tokiu pat švytuoklės principu (juoda ir balta) elgiamės ir prie stalo: tai persivalgome, tai paskui puolame maistą riboti.

Su santykiais beveik tas pats: demonstruojame santūrumą, dalykiškumą, o paskui nerimaujame, pradedame savimi nepasitikėti ir… atsigulame į lovą su vyru, kuris mums visai netinka.

Jauskite saiką visur ir visada. Įsivaizduokite meilę kaip gabalėlį gero juodo šokolado. Nesivaikykite pigių skanėstų. Geriau jausmingai ir lėtai mėgaukitės tikrais dalykais.

Išmokite gundyti, vilioti. Atraskite flirto subtilybes. Čia nekalbame apie santykius su vyrais, o apskritai apie požiūrį į gyvenimą, į savo kasdienybę. Kiekvieną gyvenimo akimirką vertinkite kaip galimybę pajusti savo geidžiamumą, patrauklumą, jėgą. Tobulinkite savąjį „aš“, savo seksualinį patrauklumą gerai rengdamasi, prižiūrėdama savo kūną ir nepamiršdama laisvos ir kūrybiškos sielos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius