-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris be vyro: kiek kainuoja vienatvė?

Vienos, bet tikinančios, jog ne vienišos, daug pasiekusios, stilingos (jos sako, kad ir laimingos) – tokių damų dabar daug. Ir net nemadinga skųstis, kad štai esą dar trūksta vienos smulkmenos – vyro. Nes jos ir pačios viską gali: pasiekia, uždirba, nusiperka, susitaiso, o lovoje gyvą sutvėrimą pakeičia šiuolaikiniais sekso žaisliukais ir „savipagalba“.
Karjeristė
Karjeristė / „Shutterstock“ nuotr.

Tačiau psichologai sako ką kita – be vyro moterys griežtėja, šiurkštėja ir tampa panašios į pavargusius karius: piktos, susirūpinusios ir bedžiaugsmės. Aišku, jos sakytų, kad viskas puiku, jos tiesiog sėkmės numylėtinės, tačiau depresyvaus žvilgsnio nepaslėpsi vardiniais drabužiais ir nepakiši po kosmetikos sluoksniu.

Dažniausiai tokios sėkmingos moterys arba išteka anksti, arba neišteka visai. Viešai jos pasakoja, kad gyvena pasakiškai – daug keliauja, mokosi, rūpinasi savo nevystančiu grožiu ir profesine karjera, užsiima labdara, o štai tekėti visai nenori.

Kiekvienoje šalyje rastume keletą politinių lyderių, verslo damų ir meno veikėjų, kurioms bet koks vyras pavydėtų karjeros. Na, o kitos moterys pasakytų paprastai – taip, ponia X pasiekė karjeros aukštumų, bet moteriška laimė jos neaplankė. Na, ir kas, kad ji neišlenda iš vakarėlių ir blizgių žurnalų puslapių. O gal tai – tik pavyduolių šnekos? Gal šeimą jai atstoja besikeičiantys gerbėjai, meilužiai ir artimų giminaičių vaikai?

Taip pat skaitykite: Pasiklydusi šiuolaikinė moteris: kodėl dėl karjeros palieka namų židinį?

Realybė dažnai tokia: seksas – kartą per metus ar netgi rečiau (juokais sakoma, kad net Naujieji metai būna dažniau), vienišos liūdnos naktys su vėlyvais filmais ir taure vyno, o paskui migdomųjų tabletė. Draugės jai jau seniai nebepatarinėja „ką nors susirasti“ arba „nors pasigimdyti vaiką“, neprotina, kad „karjera tavęs nesušildys šaltais vakarais“, nes į tokius pareiškimus vienišė reaguoja itin nervingai.

Seksologai atsargiai užsimena, kad ilgas susilaikymas nuo lytinių santykių veikia moters psichiką. Ypač tuomet, kai tas pradėtas intymus gyvenimas staiga nutrūksta. Taip atsitinka tuomet, kai dalykiškos vienišos moters gyvenime keičiasi artimi „draugai“ – periodai be vyro būna daug ilgesni nei su vyru.

Linksmesnis scenarijus tų, kurios jaunos ištekėjo, suspėjo pagimdyti vaiką ar du, o paskui jau atsidėjo karjerai ir išsiskyrė (arba pirma išsiskyrė, o paskui ėmė rūpintis karjera). Psichologiškai jos jaučiasi jau „pabuvusios“ santuokoje, tad niekas negali prikišti, kad štai „nesusirado“, „niekas neėmė“, „oi, kaip nepasisekė“.

Taip pat skaitykite: Ideali žmona vyrų akimis

Vyrai paprastai į verslą ar politiką veržiasi dar ir todėl, kad, be pinigų ir savirealizacijos, jie trokšta garbės ir geriausių moterų dėmesio – taip jie pakelia savivertę dar ir vedybų rinkoje. O moterys, elgdamosis analogiškai, tokio efekto nepasiekia – kaip bebūtų skaudu... Vedybų rinkoje dažniau laimi tos į akis nekrintančios pelytės, negalinčios pasigirti dideliais laimėjimais.

Viena laimingai ištekėjusi karjeristė kartą pasidžiaugė, kad kadaise jos tėvai nesielgė kaip dauguma jos draugių tėvų: nekalė į galvą, kad reikia ištekėti anksti, pirmiau tegul bus mokslai ir darbas. Statistika neguodžia: teigiama, kad vienišių tik daugės, nes nemaža dalis moterų kurį laiką ir be vyrų jaučiasi laimingos, o vedybas vertina kitaip nei ankstesnės kartos – kaip laimėjimą loterijoje. Gali laimėti, gali – ne. Tačiau kai kurios net nesivargina nusipirkti bilieto...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius