Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėti faktai apie išdavystę

Net ir pačiose laimingiausiose šeimose pasitaiko juodų dienų. Kartais tai tebūna nekaltas flirtas, o kartais... Kai įsimaišo trečias žmogus, atrodo, griūva pasaulis. Tačiau, žvelgiant į Rutgerso universiteto atliktus tyrimus, aiškėja, kad net 56 proc. vyrų, įsivėlę į meilės ryšius su kita moterimi, yra labai laimingi savo santuokoje. Tačiau kyla klausimas, kodėl tuomet jie suka „į kairę“? Gal atsakymus padės rasti netikėti faktai?..
Meilės trikampis
Meilės trikampis / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Neištikimybė

► Dauguma vyrų, apgaudinėdami žmonas, vis dar myli jas

 

Paaiškėjo, kad vyrai, kurie susideda su kita, vis dar myli žmoną. Jie tiesiog būna nepatenkinti dabartine situacija. „Dažniausiai toks laikas ateina tuomet, kai vyras su žmona pradeda vienas kitam skirti mažiau dėmesio. Jie lyg draugai, gyvenantys kartu po vienu stogu, aptaria buities, vaikų, namų, profesinės srities reikalus, o save kaip porą pamiršta“, – tikina psichologė Andra Brosh. Na, o kai romantika išgaruoja, į miegamąjį įsėlina nuobodulys... Specialistė pataria negailėti laiko tiek sau, tiek antrajai pusei ir pasistengti paįvairinti kasdienius pokalbius ir dienas romantiškais netikėtumais: vakariene, kelione... Galiausiai tiesiog pakanka ramiai pasišnekučiuoti apie svajones, prisiminti, kodėl vienas kitą pamilote.

 

► Dažnai vyrų meilužėmis tampa pažįstamos moterys

 

Santykių ekspertė Mary Jo Rapini sako, kad santykiai visuomet prasideda nuo draugystės. Todėl galite nė nepastebėti, kai vyras ims susitikinėti su jums pažįstama moterimi ar netgi drauge. Teigiama, kad net 60 proc. nesantuokinių ryšių užsimezga darbe! Taigi verta pasistengti, kad namuose antroji pusė visuomet jaustųsi laukiama ir kur kas maloniau nei darbe.

 

► Apgaudinėdami vyrai mano, kad saugo savo santuoką

 

Dauguma vyrų, pasak šeimos terapeutės Susan Mandel, labai myli savo žmonas, tačiau tiesiog neišmano, kaip išspręsti užgriuvusias problemas ir išsaugoti santykius. Todėl, kaip ir kaip kvailai beskambėtų, jie tiesiog panyra į kitus santykius, kad užpildytų trūkstamas grandis. O iš tiesų jie atsiduria kreivų veidrodžių karalystėje, nesuvokdami realybės, įsipainiodami į santykius, kurie pareikalaus dar daugiau jėgų, emocijų ir vargo.
Neištikimi vyrai tampa kur kas seksualesni

 

Atsiradusi nauja pasija vyro kelyje nereiškia, kad jis pamirš žmoną, su kuria, kaip bebūtų, jaučiasi patogiausiai intymioje sferoje. Santykių ekspertės M. J. Rapini nuomone, neištikimybė sužadina kur kas didesnį lytinį potraukį. Ką daryti? Tiesiog atkreipkite dėmesį į intymius savo santykius ir jų kokybę bei kiekybę. Dėl bet kokių pokyčių, ypač keliančių nerimą, verta atvirai pakalbėti su antrąja puse.

 

► Moterys apgaudinėja taip pat dažnai, kaip ir vyrai

 

Indianos universiteto atlikti tyrimai teigia, kad tiek moterys, tiek vyrai apgaudinėja partnerius vienodai, bet moterų nuklydimai gali būti kur kas pavojingesni. Tačiau vienas svarbus aspektas – jie tai daro dėl skirtingų priežasčių. Tarkime, moterims tai reikalinga dėl emocinio pasitenkinimo, o emocinis prieraišumas prie kito žmogaus juk skausmingiau nei tik viena nelemta sekso naktis, ar ne? Vyrams dažniausiai seksas tėra seksas, be jokių lyrinių nukrypimų, ir taškas.

 

► Moterys dažnai žino apie vyrų nuklydimus

 

Nuojauta apdovanota bent jau kas antra moteris. Aišku, nekalbame apie paranojiškai tikrinamą vyro gyvenimą, tačiau dažnai daug kas nujaučiama. Kodėl moterys tyli? Neretai viskas remiasi į finansinius sunkumus, gyvenamąją vietą, vaikus, kurių nesinori skaudinti. Taip pat dailiosios lyties atstovės sunkiai pakęstų pažeminimą ir nuoskaudą bei nesiliaujantį aplinkinių klausinėjimą, užjaučiančius žvilgsnius. O vis dėlto toks mąstymas neveda prie gero...

 

► Kartais nuodėmingas nuotykis išgelbsti porą

 

Ne visuomet meilužės bučinys mirtinas santykiams. Vyrai naujuose ryšiuose tikisi atrasti kažką tokio, ko neranda dabartiniuose. Tačiau dar dažniau suvokia, ko iš tikrųjų nori ir kad tie santykiai su meiluže atsidurs tame pačiame taške, kaip ir su žmona, kol nebus išspręstos problemos, dėl ko viskas ir prasidėjo. Taigi kartais nuklydimai paskatina rimčiau apmąstyti savo poelgius ir paieškoti atsakymų į nerimą keliančius klausimus, rasti geriausią išeitį.

 

► Ar moteris kalta, kad vyras ją apgaudinėja?

 

„Supraskite, jeigu jūsų vyras jums neištikimas – tai ne jūsų kaltė, ir nesvarbu, ką kalba žmonės“, – sako psichologė A. Brosh. Vyras – suaugęs žmogus, pats priimantis sprendimus. Labai dažnai sakoma, kad moteris pati pastūmėjo  sutuoktinį į kitos glėbį... „Tai tik iliuzija, o ne realybė. Vyrai apgaudinėja ne dėl to, kokia yra žmona, o todėl, kokiais jie negali ar nenori būti“, – tikina specialistai. Beje, net su žmona susitaikęs vyras gali ir toliau prisiminti meilužę ir ilgėtis jos, o labiausiai to jausmo, kurį pajuto būdamas su ja, t. y. laisvę. Neištikimybės atveju svarbiausia netylėti, nuoširdus pokalbis padės rasti priimtiną sprendimą abiem pusėms. „Kad ir kaip būtų, neištikimybė – tai ženklas, kad tiek moteris, tiek vyras savo santykiuose kažką praleido, pamiršo ar ignoravo“, – sako santykių ekspertas Charlesas J. Orlando.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius