-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reguliarus seksas naudingas sveikatai

Kad intymus gyvenimas sveikatai į naudą, mokslininkai jau seniai tvirtina, tačiau dabar kalbama ne tik apie kokybę, bet ir kiekybę. Taigi pasitikrinkite...
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Oksitocinas

Jeigu trokštate tiesiog sulieknėti – gana vieno karto per savaitę. Sekso metu išsiskiria laimės hormonas oksitocinas, kuris gerina miego kokybę. O miegas, kaip aiškina specialistai, reguliuoja alkio hormonų – grelino ir leptino – gamybą.

Štai du kartai per savaitę malonumų gali padėti kovoti su peršalimo ligomis. Seksas šiuo atveju net 30 proc. kilsteli imunoglobulino A lygį, kuris padeda apsisaugoti nuo tokių ligų.

Jeigu seksu užsiimate triskart, žinokite, kad gelbstite savo širdies ir kraujagyslių sistemą. Taip pat tai padeda stimuliuoti širdies ritmą ir kraujo pritekėjimą. Be to, net kelis kartus sumažina insulto riziką.

Besimylintiems keturis kartus per savaitę – puiki naujiena: daugiau šansų brandžiame amžiuje džiaugtis lygia ir stangria oda. Be to, dėl intymių santykių mažėja ir riebalų kiekis. Vadinasi, didesnė ir lieknesnės figūros tikimybė.

Faktas, kad intymus gyvenimas turi nemažai įtakos ir asmeniniam gyvenimui, ir nuotaikai, įkvepia daugiau optimizmo, suteikia energijos, skatina kūrybinį potencialą. Taip pat skatina kraujo pritekėjimą ir tam tikrų hormonų gamybą, kurie veikia intelektines žmogaus galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius