Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksas per pirmąjį pasimatymą

Praėjo laikai, kai damos buvo tikras kuklumo įsikūnijimas, o kavalieriai jas kantriai mergindavo, tikėdamiesi sekso tik po vedybų. Vėliau, močiučių laikais, įsivyravo nuomonė, kad vyras tik ir taikosi mesti savo išrinktąją, kai tik gaus, ko panorėjęs. Ar tai tiesa?
Pora lovoje
Pora lovoje / Shutterstock nuotr.

O jeigu ne – tai kodėl taip ilgai laukti? Na, ne iki vedybų, aišku, bet vis tiek. Sekso per pirmąjį pasimatymą šalininkų ir priešininkų nuomonės išsiskiria. Taigi, sudėkime visus taškus virš „i“.

Pirmas pliusas

Tai visai neprastas būdas įsitikinti, ar tinkate vienas kitam intymiąja prasme. Jis itin svarbus tiems, kuriems santykiuose su priešinga lytimi seksas yra svarbiausias. Tada tiesiog būtina sužinoti, koks jis ar ji, pavyzdžiui, lovoje, o ne teatro parteryje su puošniais drabužiais. Toks „pasitikrinimas“ dažniausiai ir nulemia tolimesnę santykių eigą. Sakoma, kad po pirmojo karto tampa daug kas aišku... Ir tikrai – sunku su tuo nesutikti net tada, kai intymių santykių laukta ilgokai. Todėl patarimai, kad reikia moteriai „pasilaužyti“, išlaukti, tada vyras labiau gerbs, labiau norės, santykiai kitaip klostysis, kažin ar yra teisingi. Ilgalaikiai santykiai gali prasidėti ir nuo sekso per pirmąjį pasimatymą. Kai tiek skirtingų žmonių, labai sunku viską sudėlioti į lentynas ir pasakyti, kad jeigu branginsiesi, tai ir tave brangins. Ne visada. Rizikos visur yra.

Antras pliusas

Jei vyras ir moteris yra lengvų, neįpareigojančių santykių mėgėjai, tai seksas per pirmąjį pasimatymą – tiesiog galimybė parodyti, kad jie moka džiaugtis gyvenimu ir artumu su naujuoju partneriu, o ne sukandę dantis stengiasi įspėti jo intelekto koeficientą. Tokiu atveju ypač būtina pasirūpinti kontraceptinėmis priemonėmis.

Trečias pliusas

Jei moteriškė vieniša, laisva, brandaus amžiaus, na, tiesiog prisirpusi uoga, svajojanti apie karštą meilužį ir labai nesibranginanti – kodėl ji turėtų pirmiau su juo triskart nuslinkti į operą ir dešimt kartų kavos, užuot iškart ėjusi prie reikalo? Dažnai brandaus amžiaus  moterys atsipalaiduoja ir žiūri į gyvenimą paprastai: „Noriu džiaugtis visomis dovanomis dabar, nes ateis laikas, kai manęs niekas nepakvies vakarienės su pusryčiais.“ Ciniška, tačiau moterys sensta anksčiau, jų biologinis laikrodis turi ribotą garantiją. Be to, nei buvusios patirtys, nei būsimos (ir esamos) gyvenimiškos situacijos jų taip nebeglumina santykiuose su vyrais. Na, negali 45-erių moteris elgtis kaip 15-metė, svajojanti apie tobulą vyrą, už kurio ištekėtų. Ji jau mąsto paprasčiau: imti!

Na, o kurgi minusai? Pernelyg nedžiūgaukite, nes jų – ne mažiau. Tad gal ne veltui mamos ir močiutės tvirtindavo, kad kuo ilgiau „neduosite“, tuo ilgiau degs ir tik stiprės vyro aistra bei meilė?

Pirmas minusas

Pirmiausia – tai pavojinga. Juk neaišku, kas tas tipas. Gali pasitaikyti visokių – nuo alfonsų ir vagių iki serijinių žudikų bei seksualinių maniakų. Vakar susipažinote internetu, apsidžiaugėte, kad gražus kaip Apolonas ir rašo be klaidų, o jau šiandien lengvabūdiškai įsileidžiate jį į namus „kavos“. Tai jau tikrai gali būti neatsakinga, nors pati ir tikite, kad turite velnišką nuojautą ir „jis tikrai ne toks“.

Antras minusas

Gerai – jums pasisekė. Jis – ne maniakas. Bet tipas su neaiškia biografija. Ir po karštos naktelės su juo teks gydytis venerines ar kitas „mielas“ ligeles. Ir neapsigaukite – ne nuo visko gelbėja prezervatyvai. O ir spontaniškai atsidūrusi lovoje tikriausiai nepareikalausite gydytojo pažymos.

Trečias minusas

Vis dėlto yra tiesos tuose bobučių perspėjimuose apie pasibranginimą: jei svajojate ištekėti, tuoj pat su naujuoju pažįstamu atsidūrusi horizontalioje padėtyje, vedybų nepriartinsite. Net rimtą moksliuką, svajojantį apie žmoną ir penkis vaikus, gali mirtinai išgąsdinti entuziazmas, su kuriuo priėmėte atsargią jo užuominą susipažinti artimiau. Vyrų logika tokia: jei lengvai sutikote pasimylėti su juo, tai lygiai taip pat sutiksite su jo draugų, kaimynų, bendradarbių ir pažįstamų pasiūlymais.

Pagaliau – jei taip greitai „pasirašėte“, vadinasi, taip elgiatės nebe pirmą kartą. Nejaučiate jokių skrupulų? Vyras tada galvoja: „Tai koks tos moters meilužių sąrašas? Kelintas aš jame“ Patikėkite, vyrui net neateis į galvą mintis, jog taip buvo vos kartą, kai jus pakirto meilė. Jis pirmiausia pagalvos, kad esate užkietėjusi viliokė, su kuria linksma pažaisti, bet tik tiek. Na, net jei jis bus velniškai supratingas, vis vien reikės ilgai ir nuobodžiai žodžiais bei darbais įrodinėti, kad jūs – „ne tokia“. 

Ketvirtas minusas

Jei damutė laikosi taisyklės, kad nėra ko gaišti laiko pasimatymams, o reikia gultis į bendrą guolį vos susipažinus, apie ją paprastai gana greitai ima sklandyti paskalos, ypač jei ji gyvena mažame miestelyje. O šlovė moters, kuri vadinama žodžiu iš vienos raidės, nepatinka net visiškoms cinikėms. Bet štai kokia neteisybė – vyras, pasiguldęs ant menčių merginą per pirmąjį pasimatymą, jokiais negražiais žodžiais kažkodėl nevadinamas!

Taigi, visiems tinkančio recepto neišrašysime. Pirmiau pasverkite visus „už“ ir „prieš“. O svarbiausia – įvertinkite aplinkybes. Juk jei pora susipažino klube, nemažai išgėrė ir pasimylėjo – tai viena. O jeigu jie seniau pažįsta vienas kitą, bet pagaliau išdrįso TAI padaryti – visai kas kita.

Ir dar. Turbūt neverta praleisti ir romantiškų santykių momentų: kai kartu pažiūrėsite į žvaigždes, saulėlydžius ir pasivaikščiosite susikibę už rankų, neskubėdami priartinsite intymų momentą, vėliau tikrai turėsite ką prisiminti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius