-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sekso terapeutų patarimai žmonėms, kurių partneris nenori sekso

Santykių kūrimas su žmogumi, kuriam intymus gyvenimas nėra toks svarbus kaip jums, gali priversti pasijausti itin vienišais. O štai seksualinio temperamento neatitikimas yra kur kas dažnesnė problema nei galima pamanyti iš pirmo žvilgsnio.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Kaip šį klausimą reikėtų spręsti su savo antrąja puse? Kokiais patarimais dalinasi sekso terapeutai, rašo huffingtonpost.com.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ilgalaikių santykių paslaptys: ar tikrai intymumas yra pats svarbiausias?

Būkite atviri su sutuoktiniu, išsakydami savo poreikius

Netylėkite ir nekentėkite dėl to, kad jums trūksta intymumo. Pirmas žingsnis, kurį turite padaryti tam, kad pagerintumėte savo seksualinį gyvenimą, – tai pokalbis su antrąja puse apie tai, kad sekso norite dažniau, tikina sekso terapeutė Keeley Rankin. Ji priduria, kad: „Pažiūrėkite, kaip jūsų partneris atsakys, sužinokite, kaip jis jaučiasi ir ko nori. Galbūt artumo antrajai pusei reikia ne ką mažiau?“

Padiskutuokite, kokie barjerai jums neleidžia užsiimti seksu ir kaip juos įveikti

Jeigu nepaklausite, niekada nesužinosite, dėl ko partneris prarado susidomėjimą seksu. Gal jis pervargęs, kamuojamas streso, dėl to dienos pabaigoje nebeturi jėgų inicijuoti sekso? Gal susidūrė su seksualine disfunkcija (pavyzdžiui, priešlaikine ejakuliacija, nepakankama lubrikacija)?

„Jūs turite įvertinti emocinius ir fizinius dalykus, kurie gali paveikti seksą ir libido“, – tikina sekso terapeutė Elizabeth McGrath. Ji sako, kad jeigu, tarkime, jūsų partneris visą dieną rūpinasi kitais, vakare gali nenorėti inicijuoti sekso dėl to, kad pirmiausia nori laiko skirti ir sau.

Kai atrasite, kur slypi problema, stenkitės ją išspręsti – jeigu tai fiziniai negalavimai, tuomet reikėtų kreiptis į gydytoją, jeigu emociniai ir psichologiniai – skirti daugiau laiko sau arba pasikonsultuoti su specialistu.

Išmėginkite viliones, o ne kritiką ir spaudimą

Nedidelis seksualinis neatitikimas gali tapti didele bėda, jeigu ne toks temperamentingas partneris yra nuolatos erzinamas seksualiai temperamentingesnio. Kaip pabrėžia sekso terapeutė Danielle Harel, nuolatos besiskundžiantis, pykstantis ir kitaip kritikuojantis dėl sekso partneris kitą gali taip paveikti, kad jis išvis nenorės jokio sekso.

Sekso terapeutė siūlo išmėginti viliones, pavyzdžiui, galima pasakyti, kad „viskas gerai, jeigu šiąnakt nesimylėsime, tačiau galėtume atsiverti vienas kitam ir pažiūrėti, kas tave jaudina“.

Paeiliui inicijuokite intymumą

Jeigu įsisukote į ratą, kai nuolat siūlote ir esate atstumiamas, tuomet paprašykite partnerio, kad paeiliui inicijuotumėte intymumą. Ir tai nebūtinai turi būti seksas. Kaip teigia sekso terapeutė Moushumi Ghose, tai gali būti įvairūs prisilietimai ir pan. Svarbiausia, leisti laiką kartu ir nekurti didžiulių tikslų. „Kitą dieną tegu partneris inicijuoja seksualų laiką kartu – tai padės subalansuoti jūsų intymų gyvenimą“, – mano M.Ghose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Iliuzijų spąstuose: dažniausi moterų lūkesčiai dėl vyro

Stebėkite, ar jūsų partneris pasiruošęs išspręsti situaciją

Tam, kad atnaujintumėte seksualinį gyvenimą, reikia laiko. Sekso terapeutė Celeste Hirschman sako, kad jeigu partneris nori karštų glamonių ar tiesiog prisilietimų, reikėtų būti atviriems šiems pasiūlymams.

Ji priduria, kad dažnai žmonės, prašydami sekso, iš tikrųjų trokšta artumo, ryšio, susijungimo. Taip pat vertėtų prisiminti taisyklę, kad entuziastingai turi būti nusiteikę abudu partneriai, kadangi seksas be noro arba orientuotas tik į tai, kad partneris „atstotų“, nebus jaudinantis.

Ieškokite pagalbos

Sekso terapeutai sako, kad nereikėtų susifokusuoti į tai, ko jums trūksta. „Verčiau įvertinkite tai, ką turite ir mėginkite pagerinti“, – pataria jie. Pagalvokite, ką galite padaryti kaip komanda, kaip galite praplėsti savo seksualinius horizontus, kad taptumėte laimingesni.

Išlaikykite seksualinę energiją ramiu ir mylinčiu būdu

„Nepraraskite pasitikėjimo savimi“, – pataria sekso terapeutas Ianas Kerneris. Tas partneris, kurio seksualinis temperamentas išreikštas labiau, dažniau jaučia nusivylimą, atstūmimą, sukuria nekantrų seksualinį nusiteikimą, todėl galiausiai reikalai gali pasisukti dar blogiau.

Taigi, specialisto nuomone, reikėtų nepasiduoti ir „išlikti tam, kad laimėtumėte“, o tam gali padėti susijaudinimo puoselėjimas per pozityvius intymumo aktus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyrų ir moterų išpažintys: kokios sekso problemos išardė jų santuoką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius