Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Seksologas: aktyvi fizinė veikla – vienas iš būdų pagerinti poros santykius

Ką tik praūžusi Valentino diena yra puiki proga prisiminti, kad sėkmingi ir pilnavertiški santykiai negali egzistuoti savaime – juos puoselėti ir auginti gali tik laimingi ir save mylintys žmonės. Nors negalima paneigti, kad santykiuose svarbiausia yra jausmas, visgi seksologai ragina nenuvertinti ir fizinio grožio.
Sportuojanti pora.
Sportuojanti pora. / Vida Press nuotr.

Todėl į sportą jie ragina pažvelgti iš kitos pusės – kaip į vieną iš būdų, galinčių pagerinti tarpusavio santykius.

Seksologas Viktoras Šapurovas pastebi, kad partnerio kūno grožis poros santykiams turi didelę reikšmę. Jis įsitikinęs, kad santykiai be fizinės traukos neturi ateities, todėl rūpinimasis savo kūnu daro tiesioginę įtaką poros ateičiai.

Bendra fizinė veikla, šalia vienas kito praleistas laikas ne tik stiprina tarpusavio ryšį, bet ir žadina aistrą.

„Meilė turi savotišką formulę. Ji paprastai susideda iš emocinio, dvasinio ir seksualinio ryšio. Visos trys meilės formulės dalys yra susijusios. Jei sutriks nors viena dedamoji, sutriks ir likusios. Nors santykiuose, be abejo, svarbiausia intymumas ir jausmai, nereiktų nuvertinti ir fizinio aktyvumo svarbos. Jis daro didelę įtaką ir individualiai kiekvieno žmogaus savijautai, ir poros santykiams“, – sako jis.

Pateikiame tris priežastis, kodėl porai, norinčiai pagerinti tarpusavio santykius, verta keliauti į sporto salę:

1. Gražus kūnas – daugiau pasitikėjimo savimi

Sunku paneigti, kad gražus, sportiškas ir sveikas kūnas yra daugumai patrauklus. Anot V.Šapurovo, svarbu suprasti, kad sportas ir gera fizinė forma ne tik gražina, bet taip pat priverčia žmogų natūraliai pasitempti ir suteikia daugiau pasitikėjimo, kurio labai reikia ir santykiuose.

„Patrauklu tampa vien tai, kad žmogus paprasčiausiai rūpinasi savo išvaizda, stengiasi atrodyti geriau. Toks žmogus savo antrajai pusei tikrai patiks labiau. Mylimasis/-oji netruks įvertinti tai kaip norą gražiau atrodyti prieš jį/ją“, – pabrėžia seksologas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Situacija – moteris nenori mylėtis. Gydytojai siūlo galimas priežastis ir pagalbą

2. Gera fizinė būklė – kokybiškas seksualinis gyvenimas

Sportas neabejotinai gerina savijautą, o gera savijauta yra glaudžiai susijusi su seksualiniu gyvenimu. Ne vienais tyrimais įrodyta, kad sportuojantys žmonės, ypač moterys, greičiau susijaudina ir patiria didesnį malonumą.

„Žmogaus, kuris pasižymi gera fizine būkle ir nenuodija savo organizmo įvairiais hormoniniais preparatais, seksualumas bus optimalaus lygmens. Toks asmuo neabejotinai bus patrauklus ir savo antrajai pusei. Vadinasi, ir poros seksualinis gyvenimas bus aktyvesnis bei kokybiškesnis“, – pastebi V.Šapurovas.

Sveikatingumo klubo „Impuls“ trenerio Mariaus Bartusevičiaus teigimu, sportas gali prisidėti prie geresnio seksualinio gyvenimo, nes jis didina sportuojančio žmogaus ištvermę, lankstumą, stiprina plaučius ir sureguliuoja kvėpavimą, o svarbiausia – pakelia nuotaiką.

3. Bendra sportinė veikla suartina

Sportas suteikia naudos ne tik kiekvienam atskirai, bet gali tapti ir naudingu bendru užsiėmimu. V.Šapurovas netgi pataria poroms sportuoti kartu. Jo teigimu, bendra fizinė veikla, šalia vienas kito praleistas laikas ne tik stiprina tarpusavio ryšį, bet ir žadina aistrą.

„Bendras sportas netgi gali virsti meilės žaidimo dalimi, ypač jeigu tuo užsiimama namuose. Bendra mankšta padidina partnerio patrauklumą, kursto aistrą ir gali natūraliai pereiti į meilės aktą“, – sako seksologas.

Bendros fizinės veiklos naudą įžvelgia ir treneris. Jo teigimu, bendras interesas leidžia pasiekti ne tik produktyvesnių sporto rezultatų, bet pora supanašėja ir fiziniu pajėgumu, vertybėmis bei interesais.

„Sporto klube pakankamai dažnai tenka matyti kartu besimankštinančias poras. Stebint tokias poras neretai galima įsitikinti, kad sportas kartu yra geriausia motyvacija. Kartu sportuojantys mylimieji vienas kitam neleidžia sustoti, padrąsina ir stumia pirmyn. Ilgainiui šis įprotis persiduoda ir santykiams. Be to, sportas leidžia atsikratyti neigiamų emocijų, todėl sportuojančios poros paprasčiausiai yra laimingesnės“, – pastebi M.Bartusevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 Tibeto pratimai, saugantys jaunystę ir sveikatą. Modestos Žukauskaitės pamoka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius