Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualiniai tipai. Kuriam priklausote?

Mylėti vienas kitą ir turėti vienodą požiūrį į gyvenimą santykiuose yra labai svarbu. Bet niekam ne paslaptis, kad neretai porai koją pakiša skirtingi seksualiniai poreikiai.
Pora
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Seksas

Dažnai seksologams tenka išklausyti įvairių istorijų apie tai, kad nesutampa mylimųjų seksualinis apetitas. Pavyzdžiui, vyras nori mylėtis visur ir visada, o moteriai užtenka vieno karto per savaitę, arba atvirkščiai. Seksualinis nesuderinamumas – galbūt ir ne pats svarbiausias, bet tikrai vienas iš svarbiausių gerų (arba blogų) poros santykių aspektų.
Seksologai yra išskyrę 5 pagrindinius seksualinius tipus. Taigi išsiaiškinkite, kuriam iš jų priklausote jūs ir jūsų partneris.

Vienuoliai

Iš pavadinimo nesunku spręsti, apie ką kalbama. Tai seksui abejingi žmonės. Mylisi veikiau iš pareigos nei dėl malonumo. Jie vėlai subręsta seksui, o ir vėliau poreikis nelabai didėja. Tokius vyrus dažnai išduoda išvaizda: ant jų kūno beveik nėra plaukų, o lytiniai organai paprastai mažesni už statistinį vidurkį. Šio tipo moterys dažnai būna liesos, maža krūtine – berniokiško kūno sudėjimo.

Gera tai, kad seksui abejingi vyrai paprastai būna romantiški ir draugiški. Tačiau jei iš jų tikitės aistringo medaus mėnesio, nusivilsite. Ilgi pokalbiai, pasivaikščiojimai ar parodų lankymas – štai ko galite tikėtis. Jei seksualiai esate labai aktyvi, šio tipo vyro romantika vargu ar ilgai šildys. Vėliau neišvengiamai kils problemų. Galbūt jos bus išreikštos netiesiogiai, pvz., perkeltos į buities sritį, bet pasąmoningai dėl to bus kaltas ne kas kitas, o seksualinis nepasitenkinimas.

Jei mylėti, tai vienąkart

Šio tipo vyrų seksualumas – epizodinis. Dienų dienas jie gali mylėtis ir triskart per naktį, jei staiga aistringai įsimylėjo ir tam susiklostė visos sąlygos. Tačiau ilgainiui šis tempas pamažu lėtėja. Aistrą ima gožti gyvenimo proza, seksas tampa rutiniška pareiga. Taigi kartas per savaitę su tokiu partneriu bus kaip tik. Aplinkybės ir nusiteikimas šiuos žmones labai riboja.

Nekeista, kad šio tipo tiek vyrai, tiek moterys yra dažniausi seksologų ir psichologų klientai. Dažniausiai jie myli vienąkart gyvenime ir dėl savo mylimojo gali aukotis, pavyzdžiui, metų metais jų laukti nesimylėdami su niekuo kitu, arba slapta tikėtis, kad mylimasis vieną dieną atkreips į juos dėmesį. Būtent jie –patys ištikimiausi vyrai ir žmonos. Ar tai visada į gera seksualine prasme, sunku pasakyti...

Sekso gigantai

Apie šio tipo mylimuosius ir mylimąsias sakoma, kad jie erotomanai, donžuanai, sekso vergai. Iš tiesų šiems žmonėms seksas užima kone svarbiausią vietą gyvenime, net tuo atveju, jei savo partnerio jie nemyli. Žinoma, tai būdingiau vyrams, tačiau ir šio tipo moterys mielai ryžtasi vienos nakties nuotykiams. Visa kita gyvenime (pinigai, valdžia, kūryba) – tai tik priemonės pasiekti tai, ko trokšta – pasimylėti. Mėnesį kitą nesimylėti – jiems būtų neįsivaizduojama kančia. Šie žmonės greitai ir spontaniškai įsimyli ir kiekvienąkart jiems atrodo, kad tai pati didžiausiajų gyvenimo meilė. Pasivaikščiojimai po žvaigždėtu dangumi ir romantiškai saugoma nekaltybė – ne šio tipo moterims. Jos viliokės, koketuojančios ir flirtuojančios su visais aplink. Na, o šio tipo vyrai visur ir visada pasiryžę moterims žarstyti komplimentus, apipilti jas dėmesiu. Jie moka sudaryti įspūdį, kad ką tik sutiktoji moteris yra vienintelė ir nepakartojama. Aišku, tik iki tol, kol šis vyras pasiekia tikslą. O po aistringos nakties jie visada gerai nusiteikę ir... vėl pasirengę naujiems iššūkiams.

Hiperseksualieji

Šiais laikais daug kalbama apie hiperaktyvius vaikus, kurie niekaip negali nusėdėti vienoje vietoje. Tai štai hiperseksualūs vyrai ir moterys tam tikra prasme labai panašūs į juos. Jie tarsi sekso mašinos: visada susijaudinę, lovoje nepavargstantys. Šiems vyrams niekada neprireiks viagros, o moterys nebus apkaltintos frigidiškumu. Ir vieni, ir kiti dažniausiai turi ne po vieną partnerį, keli romanai vienu metu jiems – įprastas ir normalus dalykas. Tačiau lygiuotis į tokius žmones vargu ar verta. Pasak seksologų, hiperseksualumas daugeliu atvejų jau yra psichologinė ir seksualinė problema.

Universalai

Apie tokius žmones paprastai sakoma, kad jie niekada nepraranda sveikos nuovokos, nesvarbu, kad ką tik įsimylėjo. Nors jie ir nuoširdžiai myli, ir emocijos jų audringos, tačiau racionalumo niekada nestokoja. Aistra šiuos žmones įkvepia žygdarbiams, o seksualiniai santykiai padeda atsipalaiduoti, patirti malonumą ir džiaugsmą. Seksą jie vertina kaip būtiną visaverčio gyvenimo sąlygą, bet jo neidealizuoja ir nesureikšmina. Yra, puiku, nėra – išgyvens. Ir prie partnerio jiems nesunku prisiderinti. Jei antroji pusė nori mylėtis kasdien, puiku – jie džiaugsis galėdami patenkinti savo ir mylimojo aistrą. Jei partneriui sekso norisi rečiau, šio tipo žmogus irgi mažins „pajėgumus“ ir dėl to nesijaus blogai. Trumpai tariant, toks partneris – tikra svajonė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius