Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyro ištikimybė priklauso nuo jo IQ

Jau seniai plėtojama teorija, kad seksu pernelyg susirūpinę dažniausiai būna tokie vyrai, kurie nespindi intelektu ir yra socialiai neaktyvūs. Kitaip tariant, kai neturi darbo ar mėgstamų užsiėmimų, kur dar išlieti savo energiją, jei ne lovoje...
Vyro ištikimybė priklauso nuo jo IQ?
Vyro ištikimybė priklauso nuo jo IQ? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Neištikimybė

Beje, pastebima, kad tokie vyrai dar ir labiau linkę į neištikimybę. Psichologų manymu, taip yra dėl to, jog jie, nerealizuodami savęs profesinėje ir socialinėje veikloje, pasąmoningai (o kai kurie gal ir sąmoningai) jaučia nevisavertiškumą. Taigi svetimų moterų užkariavimas tokiems stipriosios lyties atstovams tampa savotišku būdu pateisinti savo – kaip visaverčio vyro – statusą.

Kad vyrų intelektualumo ir aktyvumo sąsajos su seksualiniu gyvenimu egzistuoja, neseniai patvirtino ir britų mokslininkai. Pastarieji tyrimais išsiaiškino, kad tekėti visuomet verta už pačių protingiausių (nebūtinai gražiausių) vyrų, nes jie esą labiau už kitus linkę į monogamiją.

Sąvoką „IQ“ (angl. Intelligence quotient) pirmą kartą pavartojo vokiečių psichologas W. Sternas 1912-aisiais. IQ testas leido įvertinti žmogaus intelektą, palyginus jį su statistiniu intelekto vidurkiu, ir išreikšti rezultatą skaičiais. Pagal statistiką 50 proc. testuojamųjų intelekto koeficientas svyruoja nuo 90 iki 110 balų, ketvirtadalis žmonių surenka mažiau kaip 90, o likusieji gali didžiuotis surinkę daugiau kaip 110 balų.

Labiau išsilavinę žmonės turi aukštesnį IQ: aukštųjų mokyklų absolventų vidutiniškai jis siekia 110, o pačių geriausiųjų net 135–140 balų.

Visgi verta pažymėti, kad IQ testai atskleidžia gebėjimą mąstyti ir sėkmingai adaptuotis aplinkoje, o ne bendrą žinių lygį ar gabumus mokytis. Pavyzdžiui, ne patys geriausi mokiniai, kuriems sunkiai sekėsi mokytis, vėliau tapo sėkmingais verslininkais, turi aukštą IQ indeksą.  

Remiantis oficialia statistika, XX a. vyrų IQ buvo aukštesnis nei moterų, o XXI a. pradžioje viskas pasikeitė – dabar moterų IQ šiek tiek lenkia vyrų. 

Taigi, pirmiausia išsiaiškinkite potencialaus jaunikio IQ. Žydros akys, garbanoti plaukai ir ištreniruoti  pilvo raumenys, aišku, puiku, BET... norisi juk ne tik gražaus, o ir ištikimo gyvenimo palydovo...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius