Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 gudrybių pilvukui padailinti

Dėl atsikišusio pilvuko ne visada kalti tik lašinukai ar silpni raumenys. Svarbūs ir kiti dalykai – bloga laikysena, netinkamas maistas ar gėrimai, vangus virškinimas. Norėtumėte, kad pilvukas būtų dailus ir plokščias? Štai keli pastebėjimai.
Figūra
10 gudrybių pilvukui padailinti / Shutterstock nuotr.

1. Rytmečio arbata

Iš ryto, vos atsikėlusi, neskubėkite gerti kavos. Ir kava, ir juodoji arbata skatina pilvo pūtimą. Geriau puodelis nestiprios šiltos žolelių arbatos. Puikiai tinka mėtų ar bet kokia vaisinė. Šiltas gėrimas pažadina skrandį. O geras virškinimas labai svarbus toms, kurios nori didžiuotis plokščiu pilvuku.

 

2. Pilvo masažas

Tiesą sakant, vien nuo masažo pilvas niekur nedings. Bet kai ką galima padaryti, kad audiniai nesudribtų.

Veiksmingiausi yra du masažo būdai: glostymas laikrodžio rodyklės kryptimi ir gnaibymas. Jei įprasite pasimasažuoti pilvą rytą vos pabudusi ar prausdamasi po dušu, netgi nereiks sugaišti specialaus laiko.

Masažas pagal laikrodžio rodyklę. Abu delnus uždėkite ant pilvo (kad geriau slystų, pasitepkite aliejumi arba kremu) ir sukite laikrodžio rodyklės kryptimi. Stipriai nespauskite. Masažuokite apie 3 min. Toks masažas gerina kraujotaką, didina odos ir poodinių audinių stangrumą.

Gnaibymas. Abiejų rankų nykščiais ir smiliais centimetras po centimetro gnaibykite pilvo ir klubų odą. Negnybkite per stipriai – masažas neturi būti skausmingas. Tačiau oda vis dėlto turėtų truputį parausti – tai požymis, kad pagerėjo masažuojamų vietų aprūpinimas krauju. Vadinasi, po truputį tirpsta ir riebaliukų sankaupos.

 

3. Tinkamas maistas

Jei po kiekvieno valgymo pilvas išsipūčia ir padidėja, pasijuntate apsunkusi, tada tikrai kaltas maistas. Pabandykite pakeisti kai kuriuos mitybos įpročius. Atsisakykite miltų, saldumynų, gėrimų su angliarūgšte. Daug kam nuo jų pučia pilvą. Mažiau vartokite druskos – ji sulaiko skysčius, ypač pilvo srityje. Patiekalus gausiau gardinkite aštresniais prieskoniais ir prieskoniniais žalumynais (labai tinka petražolės, krapai, bazilikai ir šalavijai). Aštrūs prieskoniai ne tik leidžia atsisakyti druskos, gerina virškinimą, bet ir šiek tiek paspartina medžiagų apykaitą. Idealus maistas plokščiam pilvukui yra vandeningos daržovės ir vaisiai: salierai, paprikos, špinatai, pomidorai, ananasai, kiviai. Šių produktų būtų neprošal valgyti bent kartą per dieną. Jei nesunku ištverti iškrovos dienas, išbandykite pasukų dietą – ji puikiai tirpdo pilvo riebalus. Per dieną reikėtų išgerti apie 2 l pasukų (tiks ir išrūgos) ir daugiau visiškai nieko nevalgyti.

 

4. Gera laikysena

Kai laikysena netaisyklinga, pilvas atrodo didesnis, nei yra iš tikrųjų. Išsitiesus liemens apimtis iš karto sumažėja 1 cm! Įpraskite stovėti ir vaikščioti įtraukusi pilvą. Iš pradžių būna nelengva, tačiau vėliau tai tampa natūralia būsena (ypač kai pilvo raumenys sutvirtėja nuo pratimų). Dar vienas senas geras tiesios laikysenos pratimas – kasdien bent penkiolika minučių pavaikštinėti su knyga ant galvos.

 

5. Citrusinių vaisių galia

Obuoliai, kriaušės, bananai, ypač sumaišyti su kitu maistu, dažnai pučia pilvą, skatina žarnyne kauptis dujas. Citrusiniai vaisiai tokio nemalonaus poveikio neturi. Apelsinai, greipfrutai, mandarinai, citrinos gerina virškinimą, skatiną skysčių išsiskyrimą. Tiesa, būtų geriau, jei juos ne pasiliktumėte desertui, o suvalgytum kaip atskirą užkandį. Ypač gerai prieš valgį išgerti šviežiai išspaustų citrusinių vaisių sulčių. Jei neturite galimybės, tada išgerkite stiklinę citrinos griežinėliu paskaninto vandens.

 

6. Paprastas, bet labai veiksmingas izometrinis pratimas

Neturite laiko daryti pratimų komplekso? Pasistenkite rasti kelias minutes bent šiam pratimui. Nuostabiausia, kad jį nepastebimai galite daryti visur ir visada: namuose, darbe ar lūkuriuodama eilėje, stovėdama arba sėdėdama. Ištieskite nugarą, iškvėpkite ir įtraukite pilvą, kiek tik pajėgiate. Įkvėpdama jį atpalaiduokite. Pastangų reikia nedaug, o rezultatas puikus!

 

7. Nauji faktai apie vitaminą E

Turbūt girdėjote apie daugybę gerų vitamino E savybių: jis padeda organizmui išvengti žalingo laisvųjų radikalų poveikio, saugo nuo vėžio, mažina širdies ligų riziką, stiprina imunitetą. Naujausi tyrimai parodė, kad šis vitaminas padeda skaidyti riebalus. Be to, nustatyta, kad vitaminas E šiek tiek reguliuoja insulino išsiskyrimą, o tai ypač aktualu toms, kurių figūra primena obuolį.

 

8. Kramtomoji guma

Ir tarp valgymų norisi kramsnoti? Tačiau tai juk nebūtinai turi būti šokoladas, sausainėliai ar traškučiai. Galbūt pakaktų gabalėlio kramtomosios gumos? Juk dažniausiai noras judinti žandikaulius atsiranda dėl tuštumo jausmo burnoje, ne skrandyje. Beje, mokslininkai įrodė, kad gumos kramtymas po valgio ne tik saugo dantis, bet ir gerina virškinimą bei 19 proc. paspartina medžiagų apykaitą. Rinkitės mėtų skonio becukrę kramtomąją gumą: tokia veiksmingiausiai slopina apetitą ir nekenkia dantims.

 

9. Ledo maišelių triukas

Ledinis šaltis sužadina kraujotaką šaldomoje vietoje. Ne veltui sakoma, kad suglebusią veido odą puikiai atgaivina gabalėlis ledo. Tas pats tinka ir pilvui! Tik šiuo atveju vieno leduko neužteks. Įsigyk specialių ledo maišelių (jie skirti migreniniams galvos skausmams malšinti ir parduodami vaistinėse) arba naudokite ledukų maišelius, skirtus gėrimams. Vandens pripildytus maišelius laikykite šaldiklyje. Tą patį galite naudoti daug kartų, tik nepamirškite po masažo gerai nuplauti. Vieną kartą per dieną (geriausia rytą, po dušo) visu ledukų maišeliu pabraukykite sausą pilvo odą. Kai paraus, ištrinkite pašildytu frotiniu rankšluosčiu. Reguliariai atliekant šią procedūrą, pilvo oda pastebimai sustandėja per kelias savaites.

 

10. Apgaulingosios kelnaitės

Puiki išeitis toms, kurios dar ne visai pasiekusios tikslą sustangrinti pilvuką, bet nori pasipuošti prigludusiu drabužiu. Įsigykite korsetines apatines kelnaites. Švelniai spausdamos jos modeliuoja pilvo, klubų ir liemens sritį. Nebijokite – korsetinės kelnaitės neturi nieko bendra su liūdnai pagarsėjusiais kietais korsetais, kaip šarvai sukaustančiais kūną. Elastinės kelnaitės yra tiesiog patogus ir funkcionalus drabužis. Jos gerai priglunda, bet nesuspaudžia per daug (žinoma, jeigu pasirinksite tinkamą dydį) ir tikrai netrikdo kraujotakos. Dažniausiai gaminamos iš labai tamprių medžiagų, be to, sutvirtinamos “probleminės” vietos (pavyzdžiui, priekinė pilvo dalis, sėdmenų sritis).

 

Taip pat skaitykite:

Trys gudrybės, padedančios išsaugoti liekną taliją

Lieknėjimo galimybės pagal figūros tipą

Dumbliai – norinčioms sulieknėti ir ne tik...

Kaip paspartinti medžiagų apykaitą?

Lieknėjimo strategija pagal hormoninį kūno tipą

Vakarienė lieknėjančioms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius