Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 labiausiai stresą skatinantys produktai

Kaip dieną aišku – streso mūsų gyvenimuose apstu. Rytinės spūstys, nuolatinis vėlavimas, skubėjimas, darbas, netinkama mityba...
Mergina sėdinti prie kompiuterio ir gerianti kavą
Mergina sėdinti prie kompiuterio ir gerianti kavą / Fotolia nuotr.

Greičiausiai rastumėte ir sau tinkantį apibūdinimą. Na, bet apsistokime ties prastu maistu, kuris, beje, dar labiau skatina stresą. Keisčiausia, kad kai mus kamuoja dirglumas ir įtampa, griebiamės būtent tokių maisto produktų, kurie turi daug druskos, cukraus, riebalų. Atrodo, to reikalaute reikalauja mūsų kūnas. Taigi pasidomėkime, kokių produktų geriau vengti, kai esame suirzę ir pavargę po įtemptos dienos.

 

Energiniai ir kavos gėrimai

Kofeino ir cukraus kupini gazuoti gėrimai – itin prastas pasirinkimas. Visi puikiai žinome, kad jie kenkia organizmui, angliarūgštė dirgina virškinamąjį traktą, o pats kūnas, pripumpuotas cukraus, kofeino ir dirbtinių priedų, yra nuodijamas. Akivaizdu, kad saldaus limonado skardinė tikrai nepadės pasijusti geriau, be to, sutrikdys natūralų miego ciklą. O štai kavos gėrimai, pagardinti saldžiais sirupais, – taip pat ne išeitis. Po puodelio stiprios kavos jausitės kur kas labiau susijaudinę nei buvote.

 

Alkoholis

Vakarais mėgaujatės taure vyno? Kad ir kaip būtų, nuolatinis alkoholio vartojimas nesumažina streso. Tyrime, publikuotame Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, teigiama, kad tie, kurie dažnai geria alkoholinius gėrimus, neretai jaučiasi įsitempę ir sudirgę, nes jų organizme streso hormonų kiekis būna padidėjęs. Taigi, verta atminti, jog stresas ir alkoholis „minta“ vienas kitu.

 

Perdirbtas maistas

Kaip dažnai renkamės didžiulius kiekius druskos, dirbtinių priedų kupinus maisto produktus, tokius kaip traškučiai, mėsainiai, pusgaminiai, skrudintos bulvytės, neturinčius jokios maistinės vertės ir dar nusėdančius ant žmogaus kūno ne pačia gražiausia forma?.. Argi galima nusiraminti žinant tokius faktus?! Nenuostabu, kad ir streso hormonai kyla lyg ant mielių. Paskanavę tokio angliavandenių turinčio maisto, gal ir pajusime laikiną energijos antplūdį, tačiau vėliau kur kas greičiau vėl sudirgsime, įsitempsime ir... norėsime dar vienos nesveiko maisto dozės.

 

Išvada: streso negalima malšinti maistu, kuris dar labiau pagilina jį. Daug sveikiau rinktis aktyvų sportą arba jogą, Pilateso mankštą, meditaciją ir sveikai maitintis, ilgai būti gryname ore. Jeigu įtampa ir dirglumas yra nuolatiniai jūsų palydovai – susimąstykite, ką darote ne taip. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius