-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 produktai, kurių nepatartina valgyti vakare

Ypač, jeigu rūpinatės savo kūno linijomis. Sutikite, kartais jaukiai įsitaisius vakare lovoje ir įsijungus mėgstamo serialo seriją, taip ir norisi suvalgyti ką nors skanaus.
Moteris valgo saldainius
Moteris valgo saldainius / Vida Press nuotr.

Vienam tai dubenėlis gardžiai marinuotų alyvuogių, kitam traškučiai, trečiam – salotų dubuo. Visi šie pasirinkimai skirtingai veikia mūsų figūrą. Pasirodo, netinkami užkandžiai skatina persivalgyti kitą dieną, sulėtina riebalus deginančių hormonų darbą, sumažina kūno jautrumą insulinui, tačiau labai padidina streso hormono kortizolio išsiskyrimą, rašoma Womenshealthmag.com.

Kokių produktų geriau vengti vakare?

Tamsusis šokoladas

Atrodo, kas gali būti geriau? Tačiau būkite atidūs – kofeinas, kitas stimuliantas teobrominas ir cukrus – tai trijulė, esanti šokolade, besistengianti padaryti meškos paslaugą. Kaip tikina dietologė Betsy Opyt, eidami miegoti suvalgę produkto, turinčio cukraus, sukuriame puikią aplinką riebalų kaupimuisi. Ir nors dalis tų riebalų sudeginama, kita kaupiasi, kadangi miegodami mes nebūname aktyvūs.

Kokosų aliejus ir ožkų sūris

Produktai, kuriuose gausu sočiųjų riebalų, puikiai pasotina ir netgi turi teigiamą įtaką jūsų svoriui, tačiau valgomas prieš miegą toks maistas gali sutrikdyti naktinį poilsį. Taip yra dėl to, kad sočiųjų riebalų gausūs skanėstai priverčia žemutinį stemplės sfinkterį atsipalaiduoti. O kadangi riebus maistas yra virškinimas kur kas ilgiau, todėl viskas, ką jūs suvalgėte turi laiko ir gali pamėginti „sugrįžti“ į stemplę ir jus prižadinti, teigia dietologas Jimas White'as.

Aitrus salsa padažas

Net jeigu su šiuo padažu skanaujate salierus – tai nekokia mintis, besiruošiantiems pasinerti į saldžius sapnus. Dėl sudėtinių padažo dalių jus gali kamuoti skrandžio rėmuo bei prastas miegas, tikina B. Opyt.

Kaip riebus, taip ir aitrus maistas priverčia apatinį stemplės sfinkterį atsipalaiduoti. Tai reiškia, kad kylančioms rūgštims, kai jūs gulite, suteikta tobula padėtis.

Raudonas vynas

Alkoholis prieš miegą? Nekokia mintis, kadangi miegą jis tik sutrikdo, todėl jausitės prastai. O kur dar papildomos kilokalorijos, paburkę paakiai ir anksčiau laiko atsiradusios raukšlelės? Kaip teigia J.White'as, išgėrus alkoholio yra sunku pasinerti į gilų, atkuriamąjį miego ciklą.

Štai Melburno universiteto tyrimo duomenimis, moterų, kurios prieš miegą vartojo alkoholio, miegančių smegenų veikla buvo panaši į žmonių, kurie gaudavo lengvą elektros šoką.

Kepti skanėstai

Sausainiams, saldėsiams ar šokoladiniams skanėstams atsispirti gali būti labai sunku, tačiau prisiminkite, – norėdami išsaugoti dailias kūno formas verčiau juos palikite rytinėms valandoms.

Cukrus, kaip pastebi J.White'as – tai lyg kuras mūsų organizmui. Todėl suvalgę daugiau ir netinkamu metu, rezultato sulauksime nekokio – cukrus organizmo kaupsis riebalų pavidalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius