Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

6 maisto produktai, kurie suteiks jaunatviškos energijos

Graži moteris.
Shutterstock nuotr. / Graži moteris.
Šaltinis: 15min
1
Skaitysiu vėliau
A A

Jaučiate energijos trūkumą? Norite atjauninti savo kūną ir sielą? Dietologė Dana James pataria, ką įtraukti į savo racioną, jei norite vėl jaustis jaunatviški ir pilni energijos.

Štai kokius maisto produktus būtinai turite įtraukti į savo valgiaraštį ir kokiais prieskoniais skaninti ruošiamus patiekalus, rašo tinklalapis elle.com.

Ciberžolė

Būtinai įtraukite šį prieskonį į savo mitybą. Buvo įrodyta, jog jis apsaugo nuo vėžio ir turi kurkuminoidų – pigmentų, turinčių priešuždegiminių savybių ir teigiamai veikiančių ląsteles, kurios dalyvauja antioksidaciniuose procesuose.

Ciberžolė apsaugo ir smegenų bei odos ląsteles nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, pagerina koncentraciją ir stabdo raukšlių atsiradimą.

Švelniai aštrus šio prieskonio skonis pagyvins jūsų kokteilius, daržovių ir kiaušinių patiekalus. Įberkite šiek tiek tarkuotos ciberžolės į migdolų pieno, banano ir medaus kokteilį, kepkite kiaušinius ar kopūstus su kokosų aliejumi ir paskaninkite patiekalą žiupsneliu ciberžolės.

Receptai su ciberžole:

Receptas: Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - sukapoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapota)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji - sukapota)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (aukščiausios rūšies)
Vištiena: 1.00 kg (gabalėlių aukščiausios rūšies, be kaulo)
Sviestas: 150.00 g (žemės riešutų)
Vištienos sultinys: 2.00 puodelis (500 ml)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (kurkumos)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Raudonieji pipirai: (gabalėlių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi.
  3. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padėkite atskirai. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Sudėkite anksčiau apkepintas daržoves.
  4. Tada į mažą prikaistuvį dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite sultinį, suberkite ciberžolių miltelius, kalendras, kmynus, raudonųjų pipirų gabalėlius, druską, pipirus ir kaitinkite ant lėtos ugnies.
  5. Kaitinkite ir maišykite, kol gerai susimaišys (apie 5 minutes).
  6. Vištienos gabalėlius sudėkite į karščiui atsparų indą ir apipilkite padažu. Kepkite, kol vištiena pasidarys labai minkšta (apie 30 minučių).

Receptą atsiuntė Rūta Kniežaitė

 

Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 310.00 ml (60 ml batonui išbrinkinti ir 250 ml apkepo viršui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Jautiena: 1.00 kg (malta)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (po 2 vnt. apkepui ir viršui)
Karis: 1.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 5.00 g (malti ir keli lapeliai viršui papuošti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir tarkuota žievelė)
Džiovinti abrikosai: 100.00 g (arba 2 valg. š. abrikosų džemo)
Obuoliai: 1.00 vnt. (nebūtinai)
Razinos: 50.00 g (geltonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą.
  2. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks.
  3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus sviesto. Suberkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus. Kepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, suberkite pakepintus svogūnus ir česnakus. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, suberkite kario miltelius, maltą ciberžolę, citrinos sultis ir tarkuotas citrinos žieveles, susmulkintus džovintus abrikosus (arba abrikosų džemą), kubeliais supjaustytą obuolį (jei naudojate) ir auksines razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuspauskite pieną nuo duonos ir išbrinkusią duoną įmaišykite į kitus produktus.
  5. Visą paruoštą masę sudėkite į kepimo indą. Lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Dėkite indą į įkaitintą orkaitę, uždenkite folija ir kepkite 60 – 80 minučių, kol mėsa bus iškepusi.
  6. Kol apkepas kepa, dubenyje išplakite pieną su kiaušiniais ir druska. Jautienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės ir supilkite plakinį į kepimo indą ant apkepusių produktų viršaus. Papuoškite keliais lauro lapeliais.
  7. Dėkite indą atgal į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  8. Patiekite bobotie į stalą su visu kepimo indu arba supjaustykite gabalėliais. Kartu su bobotie garnyrui patiekite virtus ryžius arba šviežių daržovių salotas.
Receptas: Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 30.00 g (ir skrudinukams apie 40 g)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 700.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt.
Lęšiai: 100.00 g (skaldytų geltonųjų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai (nebūtini))
Duona: 4.00 vnt. (Skrudinukams: 4 riekelės šviesios duonos ar batono)
Kaip gaminti

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje kepantys cinamoniniai, saldūs mažučiai duonos gabalėliai, rodos, primena, kad turbūt viskas pasaulyje yra tam, kad pasidalytum.

1. Puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir patroškinkite 5 min. ant vidutinės ugnies.

3. Daržoves užpilkite sultiniu, sudėkite šalavijų lapelius, įberkite ciberžolės. Puodą pridenkite ir palikite virti 10 minučių, kol morkos ims minkštėti.

4. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nušveiskite šveistuku ir smulkia tarka nutarkuokite žievelę – prireiks vieno kupino šaukšto. Išspauskite sultis – jų prireiks maždaug 125 ml.

5. Lęšius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į puodą. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.

6. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos, o lęšiai išvirs.

7. Išimkite šalavijų lapelius, sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu. Supilkite išspaustas apelsino sultis.

8. Duonos riekeles iš abiejų pusių sutepkite plonu sviesto sluoksneliu, supjaustykite kubeliais. Į plastikinį indelį arba tvirtą maišelį suberkite cukrų ir cinamoną, duonos kubelius, indelį/maišelį uždarykite, užriškite ir gerai pakratykite, kad duona apliptų.

9. Suberkite į kepimo formą arba skardą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol duona apskrus.

10. Sriubą pašildykite – jei atrodytų per tiršta, įpilkite vandens ir leiskite užvirti. Paragaukite – galbūt trūksta prieskonių, ir išpilstykite į gilias lėkštes ar puodelius.

11. Patiekite su cinamoniniais skrudinukais.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Žalių daržovių sultys

Jei patys spaudžiate natūralias sultis, galite džiaugtis, jog gaunate tikrai daug naudos iš natūralių produktų. Spaudžiant tokias sultis augalo sienelė yra pažeidžiama, tokiu būdu mūsų organizmas daug greičiau pasisavina naudingas daržovių medžiagas.

Tik pagalvokite kiek daug naudos – antioksidantai, fitonutrientai, fermenai, chlorofilas, vitaminai ir įvairiausios mineralinės medžiagos. 200 ml sulčių yra lygiai tokios pat naudingos, kaip ir dvi porcijos salotų be padažo.

Taip pat skaitykite: Metam pilvą: nuo kokio maisto didėja liemens apimtis

Stenkitės naudoti sezonines daržoves: vasarą – kiviai, agurkai, obuoliai, mėtos, citrinos, špinatai. Šiek tiek citrinų sulčių išlaikys sultis šviežesnes ir jos išsaugos naudingas medžiagas ilgesnį laiką.

Sveikų gėrimų receptai:

Receptas: Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sultys: 3.00 l (naminės obuolių (1 l), moliūgų (1 l) ir slyvų (1 l))
Kaip gaminti

1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį.

2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius.

Šios sultys labai malonaus saldžiarūgščio skonio, aromatingos. Tinka ir baltos slyvos ir raudonos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Vaisių sultys su imbieru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Vynuogės: 100.00 g (mėlynos)
Imbieras: 40.00 g (šviežia imbiero šaknis)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (šalto spaudimo)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite visus produktus ir sudėkite į elektrinę sulčiaspaudę. Išspauskite sultis.

2. Įlašinkite į šviežias sultis kelis lašelius šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišiusios išgerkite tuščiu skrandžiu. (Netinka sergantiems opalige ar turintiems kitokių skrandžio problemų. Tokiu atveju derėtų pasitarti su gydytoju.)

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

 

Receptas: Sotus žaliasis kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 77
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 sauja (didelė sauja mėgstamų salotų lapų)
Bananai: 2.00 vnt.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Receptas: Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vyšnios: 100.00 g (be kauliukų, galima pakeisti trešnėmis)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.

Upokšninė šalvis (Amerikinė palija)

Ši neįprasta lašišų šeimos žuvis turi visas naudingas medžiagas kaip ir lašiša, tačiau kitaip nei lašiša, ji yra auginama ekologišku būdu, taigi ją tikrai verta rinktis.

Ši žuvis turi tiek pat naudingųjų omega-3 riebalų rūgščių – 100 g yra 1300 miligramų riebalų – kaip ir lašiša, kuri visgi turi fermentų, skatinančių raukšlių atsiradimą. Gerosios riebalų rūgštys pagerina smegenų ląstelių veiklą.

Jei vis dar abejojate, turėkite omenyje, jog upokšninė šalvis turi daug karotenoidų, kurie pagerina regėjimą ir apsaugo odos ląsteles nuo kenksminų saulės spindulių. Pakepinkite žuvį keptuvėje ir patiekite su rėžiukais ir greipfrutais, pasigaminkite marinuotos žuvies užkandį „Ceviche“ ar salotas su smulkinta palija, lapiniais kopūstais, kanapių sėklomis ir geltonosiomis paprikomis.

Receptas: Peruietiška sevičė („ceviche“)
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Menkė: 400.00 g (šviežia žalia arba kita baltoji jūros žuvis)
Citrinos: 12.00 vnt. (12-15 žaliųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 150.00 g (pusė ilgo agurko)
Kalendros: 20.00 g (mažas ryšulėlis šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Kukurūzų traškučiai 10.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (atskiroms užkandėlėms paruošti)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį.

2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite marinuotis į šaldytuvą.

3. Gerai užmarinuota žuvis turi pabalti. Jei nenorite rizikuoti, galite pakepti užmarinuotą žuvį ant keptuvės. Tik nepilkite jokio aliejaus. Kepama žuvis praras dalį citrinų sulčių ir nebebus tokia sultinga, bet žaliųjų citrinų skonis žuvyje vis tiek išliks.

4. Supjaustykite kvadratėliais pomidorus, svogūnus ir nuluptą agurką. Viską sudėkite į dubenį. Stambiai sukapokite kalendrų lapelius ir dėkite į dubenį su daržovėmis ir marinuota žuvimi. Įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Jūsų patiekalas paruoštas!

5. Galite patiekalą pateikti dubenėlyje su avokadais, skrudintomis tortilijomis ir žaliųjų citrinų skiltelėmis. Kitas variantas – kukurūzų traškučius aptepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite mažą šaukštelį jūsų paruoštos sevičės. Bus puiki užkandėlė.

Patarimas: egzistuoja įvairiausių sevičės receptų su įvairiomis jūrų gėrybėmis. Nepatarčiau šio patiekalo gaminti su lašiša, nes ši žuvis turi labai stiprų skonį ir dėl to paprasčiausiai užgoš kitus ceviche aromatus.

Skaitykite daugiau:  Pasaulio skoniai: peruietiška sevičė („ceviche“)

Hijiki jūržolės

Sušių mėgėjai, būtinai įtraukite šį produktą į savo dienos meniu. Šiose juodose daržovėse gausu jodo, kuris suaktyvina skydliaukės hormono tiroksino gamybą, o kartu pagerėja ir medžiagų apykaita.

40 proc. hijiki sudaro skaidulos, kurios padeda sureguliuoti hormonus ir padeda inkstams pašalinti toksinus. Hijiki jūržolės yra panašios į makaronus, ir yra puikus jų pakaitalas, jei vengiate produktų, kuriuose yra glitimo. Tiesiog pamirkykite jūržoles vandenyje apie 20 minučių ir paskui pavirkite 10 minučių – visai kaip ruoštumėte makaronus. Dėkite jas į salotas su moliūgo sėklomis, avokadu ar maišykite su kanapių sėklomis.

Kanapių sėklos

Šios sėklos yra itin naudingos odai, padeda išlaikyti odos elastingumą ir lygumą. Kanapių sėklose yra itin daug Gama linoleno rūgšties (GLR) ir omega-6 rūgščių, kurios yra sudedamoji ląstelių membranų dalis.

Taip pat skaitykite: Inkstų ligos: požymiai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį

Trijuose šaukštuose sėklų yra 15 g augalinių baltymų, o šie baltymai labai naudingi kolageno gamybai, kuris ir yra atsakingas už odos elastingumą. Geriausia šias sėklas valgyti neapdorotas, nes karštis sunaikina visas naudingas savybes. Galite kanapių sėklomis paskaninti ruošiamas salotas ar įvairius kokteilius.

Receptai su kanapių sėklomis:

Receptas: Sumuštinukai su morkų tyre
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 400.00 g (šviežių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kanapės: 5.00 valg. š.
Anyžiai: 2.00 vnt. (žvaigždutės)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Batonas: 1.00 vnt. (0,5)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (švieži; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų.

2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau, puseles supjaustykite riekelėmis.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol virs karamele.

4. Sudėkite smulkintas morkas, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kepinkite, kol suminkštės. Suberkite anyžius, kanapes, viską apšlakstykite balzaminiu actu ir kaitinkite apie 5 minutes.

5. Nukėlę nuo ugnies palikite atvėsti. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Gauta morkų tyre aptepkite batono skrebučius, viršų pabarstykite smulkintais žalumynais.

Receptas: Avinžirnių užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (saulėje džiovinti aliejuje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kanapių sėklos: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.

2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite.

3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite traiškytus česnakus, suberkite kmynus, kapotas petražoles.

4. Kanapių sėklas sugrūskite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į tą patį indą.

5. Galiausiai supilkite aliejų, įspauskite citrinų sulčių, viską pagal skonį pasūdykite ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu arba kelis kartus permalkite mėsmale. Šaldytuve atvėsintą pagardą tiekite su skrudinta mėgstamos baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jeigu turite mažai laiko, šią užtepėlę galite gaminti iš konservuotų avinžirnių.  

Receptas: Kriauklelės su avinžirnių pasta
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Makaronai: 400.00 g (kriauklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kanapių sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
  2. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
  3. Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
  4. Viską išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
  6. Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.

Chlorofilas

Ieškote vieno produkto, kuris būtų naudingas visam jūsų organizmui? Chlorofilas puiki išeitis. Jei geriate daug kavos, jis padės atstatyti skysčių trūkumą. Jei vartojote nemažai alkoholio, chlorofilas padės organizmui greičiau juo atsikratyti. Jei valgote neekologišką maistą ir žuvies, kurioje yra daug gyvsidabrio, chlorofilas ir čia pasitarnaus – padės organizmui pašalinti susikaupusius toksinus.

Net jei ir neleidžiate sau nuklysti nuo mitybos režimo, verta vartoti chlorofilą, nes jis suteiks jums energijos. Chlorofilas – žalių augalų pigmentas, kurio galite nusipirkti. Jis yra gaminamas iš krapų ar šilkmedžio lapų.

Pasigaminkite vandens su chlorofilu: į litrą filtruoto vandens įmaišykite tris šaukštus šios žaliosios medžiagos. Galite paskaninti vandenį agurkais ar šviežios mėtos lapeliais. Jei norite kitokio varianto, pasigaminkite žaliosios arbatos kokteilį su migdolų pienu, mačos žaliąja arbata, avokadu, paskaninkite gėrimą cholorofilu, vanilės ekstraktu ar kardamonu.

Komentarai: 1
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką