Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 neįprasti požymiai, kad jums trūksta vandens

Vasaros metu dažniausiai girdime patarimą, kad vartotume kuo daugiau vandens, ypač, kai karšta. Iš tikrųjų vandens trūkumas organizme gali suteikti itin nemalonių pojūčių. Kokie požymiai tai išduoda?
Moteris geria vandenį
Moteris geria vandenį / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Troškulys Vanduo

Galvos svaigimas, galvos skausmas, nuovargis – tai tik keli potyriai. Verta atkreipti dėmesį ir į tokias priežastis.

Mažai prakaituojate sportuodami

Intensyvios treniruotės metu, norite to, ar ne, turite prakaituoti. Viskas paprasta – nepakankamas prakaito išsiskyrimas prives prie to, kad perkaisime ir visa tai neigiamai paveiks organizmo darbą. Jeigu sportuojate karštą vasaros dieną, rinkitės tam vėsesnį dienos laiką, taip pat, gerkite daugiau vandens nei įprasta.

Jūsų oda riebi ir sausa vienu metu

Jeigu niekaip neatrandate, kokio tipo jūsų oda, gali būti, kad jus kamuoja dehidratacija. Kodėl? Pasirodo, kad jeigu odai trūksta vandens, ji gali tapti sausa, tačiau vis tiek blizgėti nuo riebalų išsiskyrimo. Jeigu jums pažįstamas toks susidvejinimas, iš pradžių pabandykite gerti daugiau vandens.

Jūsų burnos kvapas tapo nemalonus

Nemalonus burnos kvapas gali užklupti dėl kelių priežasčių, pavyzdžiui, turite dantų ir dantenų problemų, sergate skrandžio ligomis ir panašiai. Dar viena to priežastis – tai nepakankamas vandens kiekis, tiksliau, kai burnoje trūksta seilių, ji džiūva, tada kvapas tampa nemalonus. Pavyzdžiui, taip nutinka po nakties miego, kadangi miegant seilių išskiriame mažiau. Taigi, jeigu jus kamuoja tokia bėda, pirmiausia, ką galite išmėginti, tai išgerti stiklinę vandens.

Nuolatos norite valgyti

Jau ne kartą įvairūs mitybos specialistai ir dietologai yra pabrėžę, kad dažnai galime sumaišyti alkio ir troškulio jausmus. Štai kodėl išalkus pirmiausia patariama išgerti vandens ir stebėti, kaip į tai reaguoja kūnas, kad nepadaugintumėte kalorijų ir geriau jaustumėtės.

Visą laiką jaučiatės taip, tarsi sirgtumėte

Žinoma, tam gali būti ir rimtesnių priežasčių nei tik vandens trūkumas, bet verta žinoti, kad visa tai vaidina rimtą vaidmenį norint palaikyti tvirtą imunitetą. Tad neskubėkite sau nusistatyti baisiausios diagnozės, o padidinkite vandens kiekį ir stebėkite savo savijautą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitybos specialistė: „Gerti vandenį – ne bausmė, o pagalba jūsų kūnui“

Nors ir maitinatės sveikai, tačiau svoris vis tiek auga

Žiūrite, ką valgote, sportuojate, tačiau svoris vis tiek auga? Vėlgi, atkreipkite dėmesį į tai, ar jūsų organizmas pakankamai gauna vandens. Pasirodo, dehidratacija lėtina medžiagų apykaitą, todėl palaikydami sveiką gyvenimo būdą jūs dar ir turėtumėte stebėti, ką ir kiek geriate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius