Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apvalus užpakaliukas – genetinis privalumas?

Vyrai dažnai nužvelgia moters figūrą. Neretai jų žvilgsnis apsistoja ties klubais ir užpakaliuku – išraiškingos formos vilioja akį… Ir ne tik – šiais laikais šioji kūno dalis tai gali tapti ir tyrimu objektu.
Figūra
Figūra / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Protas Sėdmenys

Paklausite, ką gi gali atskleisti sėdmenų dydis? Bent jau Oksfordo universiteto mokslininkai mano, kad jei moteris natūraliai apvalaina šiose srityse, tai gali lemti daugybę genetinių privalumų, tokių kaip protingesni vaikai ar net apsauga nuo diabeto ir širdies ligų.

Tarkime, riebalai pilvo srityje gali atvesti iki nutukimo, įvairių ligų ir jų komplikacijų, su kuo dažniausiai nesusiduria tos moterys, kurių kūno sudėjimas – kriaušės tipo. „Yra daug įrodymų, kurie patvirtins, jog riebalų sankaupos skirtingose kūno vietose – ne tas pats“, - tikina dietologas, mitybos ir nutukimo specialistas Robetas Kushneris. Jo nuomone, pilvo srityje esantys riebalai kur kas aktyvesni, o tai reiškia, kad jie yra kur kas pavojingesni, nei palyginti, sąlyginai stabilūs klubų ir sėdmenų riebalai.

Apvalaina apatinė kūno dalis, esą, ne tik apdovanoja gera sveikata. Tyrimai teigia, kad moterys su plačiais klubais pagimdo ir protingesnius vaikus. Tai siejama su omega-3 riebiosiomis rūgštimis, saugomomis apatinėje kūno dalyje, kurios teigiamai veikia smegenų veiklą.

Ir vis dėlto – mokslininkai dar neišsiaiškino, ar apvalūs klubai yra geriau/sveikiau nei būti tiesiog lieknai. Taip pat tyrėjai sako, kad šiuo atveju svarbiausia genetika –  dėl tam tikros mitybos ir pratimų suformuota apvali apatinė kūno dalis nėra tas pats kas prigimtinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius