Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aromaterapija: kokie kvapai nugins tingulį ir pagerins mąstymą

Kamuoja nerimas, įtampa ar bloga nuotaika? Verta žinoti, kad pagerinti savijautą gali aromaterapija. Šiandien jums atskleisime paslaptį, kurie kvapai dovanoja energiją, pasitikėjimą savimi ir įveikia tingulį.
Kačiukas
Kačiukas / Fotolia nuotr.

Kadangi eterinių aliejų išties gausu, išsirinkti ne taip paprasta. Taigi, jeigu jums reikia aromatų, kurie padėtų atsipalaiduoti, nusiraminti, susidoroti su depresija, nerviniais sutrikimais, tuomet siūlome atidžiau pažvelgti į štai šiuos.

  • Nerolių, levandų, jazminų, bergamočių, mairūnų, rožių, vetiverijų, muskatų, šalavijų, rožės medžio eteriniai aliejai. Taip pat antidepresantais laikomi ir rozmarinų, pelargonijų, mėtų, juodųjų pipirų, čiobrelių, tačiau jų nerekomenduojama naudoti tuomet, kai jus užklupęs itin didelis stresas, kadangi jie skatina adrenalino gamybą, todėl simptomai gali dar labiau suaktyvėti.  Su nervinėmis problemomis kovoja ir sandalmedžio, melisų, valerijonų, vanilės, pačiulių, kvapiųjų kanangų eteriniai aliejai.
  • Rožės medžio ir nerolių eteriniai aliejai ne tik ramina kūną bei sielą, tačiau ir aktyvina protinę veiklą, tinka, kai kamuoja nervinė įtampa, psichologinis stresas.
  • Pelargonijų ir valerijonų eteriniai aliejai gerina nuotaiką, suteikia energijos, tačiau slopina susijaudinimą, mąstymo veiklą, tinka gydyti depresiją.
  • Kai kamuoja itin didelė įtampa ir stresas: į bazinį aliejų po kelis lašus įlašinkite bazilikų, mairūnų, levandų, mėtų, kadagių, rožės medžio, nerolių aliejaus. Toks mišinys tiks aromatinėms vonioms, masažams, aromatinėms lempoms. Jeigu visų aliejų neturite, tiks ir vienas ar keli sumaišyti tarpusavyje – tiesiog atsižvelkite į savo skonį, mėgstamus aromatus.
  • Kai nervinatės, liūdite, kamuojatės negatyvių minčių liūne, patiriate psichoemocinį stresą ir įtampą, naudokite muskatinių šalavijų aliejų, kuris padės pasiekti net lengvą euforiją. Tačiau jeigu patiriamas stresas peržengia ribas, pavyzdžiui, turite ir fiziologinių sutrikimų, verčiau naudokite atsargiai. Geriausiai tiks mišiniai su ramunėlių, levandų, pušų aliejais.
  • Visiems nerimo ir įtampos atvejams tiks citrinų aliejaus mišiniai su:
    mandarinų ir gvazdikų eteriniais aliejais (2:1:1);
    bergamoči, kėnių, gvazdikų eteriniais aliejais (1:1:2:1);
    mėtų ir rozmarinų eteriniais aliejais (2:1:2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius