-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydome pūslelinę liaudiškomis priemonėmis

Šaltas ruduo ir pirmosios šalnos jau grasina mums ne tik peršalimo ligomis. Itin dažnai užpuola ir išties nemalonus negalavimas – pūslelinė. Kaip ją gydyti? Dauguma iškart griebiasi sintetinių medikamentų, tačiau liaudyje gajūs ir natūralūs, naminiai receptai. Pasidomėkime.
Fotolia_43473550_Subscription_L
Fotolia_43473550_Subscription_L / Fotolia nuotr.

Kokios herpeso priežastys?

►Dažniausiai gydytojai sako, kad pūslelės iššoka, jei kamuoja peršalimo ligos, besikeičiantys orai, stresinės situacijos, organizmo išsekimas, nuovargis, depresija, nuolatinis neišsimiegojimas, nėštumas, nesveikas gyvenimo būdas, rūkymas, alkoholis ir t. t. Kaip matome, pūslelinė pasirodo tada, kai mūsų organizmas pats pažeidžiamiausias. Vadinasi, iš pradžių turime stiprinti savo imuninę sistemą: vartoti kuo daugiau vaisių ir daržovių, kurie turi B grupės, C vitaminų, geriau pailsėti, reguliariai mankštintis, pakankamai būti gryname ore, sveikiau maitintis bei atsisakyti ar kuo labiau sumažinti žalingų įpročių ratą.

Ką pataria liaudies medicina?

► Tepalas nuo pūslelinės: sumaišykite 100 ml jogurto su 2 arbat. š. tirpios kavos, 1 arbat. š. medaus, 1 arbat. š. kukurūzų miltų. Gauta mase tepkite pūsleles ir, kai ši masė išdžius, pakartokite procedūrą.

► Galite sutrinti po skiltelę obuolio ir česnako iki košelės konsistencijos ir naudoti kaip kompresą pažeistoms lūpų vietoms. Tinka ir česnakų sultys.

► Sakoma, kad padeda melisų nuoviras. 1 valg. š. melisų lapų užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Vėliau perkošę dėkite ant lūpų šiltą kompresą. Tinka ir mėtų nuoviras.

► Šaltis taip pat slopina uždegimą. Pabandykite ant kylančių pūslelių uždėti ledukų, suvyniotų į marlę. Idealu, jeigu užšaldytumėte medetkų, mėtų ar melisų nuovirą.

► Ar geriamoji soda tikrai tokia stebuklinga? Sakoma, kad taip. Užvirinkite 0,5 stikl. vandens, supilkite 1 valg. š. geriamosios sodos ir sumaišykite. Kai vos pravės, suvilgykite vatos diskelį tirpale ir priglauskite prie uždegimo apimtų vietų.

► Paprasta valgomoji druska, keletą kartų priglausta prie skaudančių vietų, taip pat gali sugrąžinti sveiką lūpų išvaizdą.

► Obuolių actas irgi puikus vaistas nuo pūslelinės. Sumaišykite jį lygiomis dalimis su medumi ir tepkite pažeistas vietas. Na, o imuniteto profilaktikai kasdien išgerkite stiklinę šilto vandens su 1 valg. š. obuolių acto ir 1 valg. š. medaus.

► Džiovintas medetkas sutrinkite iki miltelių ir sumaišykite su naudojamu lūpų balzamu.

► Teigiama, kad nuo pūslelinės išvaduos šaltankių, karčiųjų migdolų, arbatmedžių aliejai. Suvilgykite vatos diskelį ir priglauskite prie lūpų.

► Ne veltui apie alijošių sklinda legendos – jis taip pat puikiai kovoja su pūsleline. Išspauskite jo sulčių ir kelis sykius per dieną suvilgykite skaudamas vietas. Galite sumaišyti alijošių sultis su medumi.


P. S. Pūslelinės formų yra pačių įvairiausių, tad prieš gydydamiesi turėtumėte pasitarti su gydytoju. Kartais, atrodo „nekalta“ pūslėlinė gali peraugti į labai rimtas ligas, o ypač jis pavojingas besilaukiančiosioms.  

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius