Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iššūkis – nuoga joga

Ar norėtumėte išbandyti tokią jogą, kurią praktikuojant rekomenduojama nusimesti visus iki vieno drabužius?
Nuoga joga
Nuoga joga / „Youtube“ stopkadras

„Naked Space“ studijoje, įsikūrusioje Amerikoje, patariama vos įėjus iškart pamiršti ne tik prastą nuotaiką, bet ir kūną varžančius drabužius...

Jau nuo seniausių laikų jogai giedami tikri ditirambai – tai ne tik itin veiksmingi fiziniai pratimai, stiprinantys ir tvirtinantys kūną bei organizmą, bet ir visagalė, valanti sielą ir galvą meditacija, padedanti susidoroti su stresu, kurį mums „dovanoja“ šiuolaikinis gyvenimo ritmas. O kur dar naujai atsiveriančios kvėpavimo galios ir pan.

Tiesa, minėtoje studijoje laukiami išskirtinai tik drabužius nusimetę vyrai, o moterims tenka ieškoti kitos vietos, norint užsiimti nuogąja joga (beje, tokių studijų pasaulyje netrūksta).

Kodėl būtent nuogi? Tvirtinama, kad nuogumas išlaisvina, lengviau atlikti daugumą pratimų, pamirštamas gėdos jausmas, psichologinis diskomfortas, o ir pasitikėjimo įgyjama kur kas daugiau. Dargi laisviau kvėpuojama. Prašoma nusiimti ne tik drabužius, bet ir akinius, papuošalus, laikrodžius ir visus kitus daiktus, kurie gali trukdyti pasiekti visišką pilnatvę.

Būtent nuogumas, instruktorių nuomone, yra ta gija, gebanti padėti į save pažvelgti dar giliau ir patirti naujų išgyvenimų, t.y., išlaisvinti sielą, kūną ir protą.

Taip pat galima išgirsti ir tokių pamąstymų, kad nuoga joga skatina tiek vyro, tiek moters seksualumą ir laisvę, taip pat gerina sveikatą ir fizinę ištvermę. Kaip yra iš tikrų, nepabandžius sunku įvertinti realiai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius