Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvardytas svoris, kurio geidžia daugelis moterų

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa atskleidė naują požiūrį į moterų ir vyrų patrauklumą. Sutikite, svoris tam turi daug įtakos. Taigi, kokios ribos nereikėtų peržengti, kad atrodytume idealiai?
Figūra
Figūra / Fotolia nuotr.

Jeigu sveriate 63 kg ir mažiau ir dėvite ne didesnius nei 14 dydžio drabužius, priešingos lyties atstovų galite būti pavadinta išties patrauklia. Tiesa, reikėtų paminėti, kad vidutinis Didžiosios Britanijos moterų drabužių dydis 16, svoris – kiek daugiau nei 70 kilogramų. O tai net 94 proc. apklaustųjų, tiek vyrų, tiek moterų, vertina nepageidaujamai ir nepriimtinai.

Apklausa taip pat atskleidė, kad moterys įvairių dietų ir svorio metimo būdų bei pratimų dažniausiai griebiasi tada, kai jų svoris perkopia 63 kg ribą.

O kokios įžymybės puikuojasi geidžiamiausiais kūnais? Tai 46-erių sulaukusi televizijos žvaigždė Davina McCall, Kembridžo hercogienė Catherine, stebėtinai greitai atgavusi kūno formas po gimdymo, ir modelis bei laidų vedėja Holly Willoughby.

Net 75 proc. vyrų teigė, kad jeigu jų juosmens apimtis viršydavo 91 cm, tai būdavo ženklas susiimti ir laikytis atitinkamo mitybos režimo. Tačiau jiems kur kas lengviau išsaugoti formas, turint omenyje, kad vidutinė juosmens apimtis šalyje yra 89–90 centimetrų.

Beje, išskiriamos ir penkios patraukliausios vyrų savybės: stiprios rankos, platūs pečiai, raumeningas kūnas, tvirti sėdmenys ir vešlūs plaukai. Karščiausiais ir labiausiai šias vizijas atitinkančiais apklausoje buvo įvardyti tokie aktoriai kaip Gerardas Butleris, Hughas Jackmanas bei vienas garsiausių pasaulio futbolininkų Davidas Beckhamas.

Vis dėlto specialistai sako, kad vertėtų atsižvelgti į tai, kaip jaučiamės, o ne aklai vaikytis skaičiukų. Visai tikėtina, jog žmogus bus nesveikas, sveriantis ir mažiau nei 63 kilogramus. Be to, svoris priklauso nuo ūgio ir kūno sudėjimo. Taip pat nederėtų pamiršti fakto, kad raumeningas žmogus gali sverti tiek, kiek apvalainas, o išvaizda skirtis radikaliai: pirmasis atrodys lieknas ir pasitempęs, o antrasis – nutukęs ir apdribęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius