-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ką reikia žinoti, kai manote, jog neturite išeities

Tinklaraštininkas ir rašytojas Marcas Chernoffas mano, kad visada galime būti už ką nors dėkingi.
Naujo gyvenimo orientyras.
Naujo gyvenimo orientyras. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Psichologija Laimė

Tiesa ta, kad laimė – tai ne problemų nebuvimas, bet gebėjimas su jomis susidoroti. Reikia vertinti tai, ką turite, o ne jaudintis dėl to, ką praradote. Štai kelios motyvuojančios M.Chernoffo mintys, kurios padės tada, kai to reikės labiausiai, rašoma brightside.com.

Skausmas – augimo dalis

Kartais gyvenimas uždaro duris dėl to, kad metas judėti į priekį. Ir tai yra gerai, kadangi dažniausiai mes nenorime niekur judėti, kol to nepriverčia padaryti aplinkybės. Kai ateina sunkūs laikai, reikia prisiminti, kad bet koks skausmas atneša naudą. Iš skausmo galite išsivaduoti, tačiau niekada nepamirškite, ko jis jus išmokė.

Gyvenimas nėra lengvas, tačiau jūs esate kietesni, todėl jeigu nukritote – atsikelkite ir eikite toliau siekti savo tikslų. Tik taip įmanoma augti ir tobulėti.

Jeigu jūs kovojate ir kenčiate, tai nereiškia, kad suklydote. Kiekviena didelė sėkmė ir pasiekimai yra to verti – tai kelias vedantis jus pirmyn. Išlikite kantrūs ir pozityvūs bei prisiminkite, kad yra du skausmo tipai – tai tas, kuris jus skaudina, ir tas, kuris jus pakeičia. Kai nustosite priešintis, abu jie padės jums augti.

Viskas gyvenime yra laikina

Niekas nesitęsia amžinai, net jeigu kartais taip ir atrodo. Po tamsiausios nakties išaušta rytas ir pateka saulė, po skausmo visada atkeliauja palengvėjimas, todėl jeigu dėl ko kažko kenčiate, nenusiminkite, taip nebus amžinai. Kaip beje, ir geri dalykai nesitęs visada, tad jais mėgaukitės!

Jeigu kažkas jus jaudina, erzina ir skaudina, tai nereiškia, kad negalite juoktis ir šypsotis. Viskas turi pradžią ir pabaigą, o kiekvieną sekundę jūs turite antrą šansą, todėl padarykite viską, kas jūsų galiose.

Nerimavimas ir skundai nieko nepakeičia

Tie, kurie skundžiasi daugiausiai, pasiekia mažiausiai. Visada geriau siekti paties geriausio ir suklysti, o ne nieko nedaryti ir tikėtis sėkmės. Nėra baigta, jeigu prarandate, viskas baigta tada, kai jūs skundžiatės. Jeigu kažkuo tikite – eikite į priekį ir neleiskite praeities šešėliams jūsų sustabdyti. Nesvarbu, kas jūsų gyvenime nutiko, – verta žinoti, kad tikra laimė ateina tada, kai jūs nustojate skųstis savo problemomis ir esate dėkingi už tai, kokių problemų neturite.

Jūsų randai – jūsų stiprybės simbolis

Nesigėdykite randų, kuriuos jums paliko gyvenimas. Randai reiškia, kad skausmas baigėsi, o žaizdos užgijo. Jūs susidorojote su skausmu, išmokote pamokas, tapote stipresni ir judate į priekį. Randai – tai lyg triumfuojančios tatuiruotės, išreiškiančios pasididžiavimą.

Neleiskite, kad randai jus paverstų įkaitais, neleiskite, kad jie jus priverstų gyventi baimėje. Negalite priversti randų išnykti, tačiau galite pakeisti savo požiūrį į juos.

Kiekviena kova – tai žingsnis į priekį

Gyvenime kantrybės nereikėtų sieti su laukimu. Tai veikiau gebėjimas išlaikyti tinkamą nusiteikimą siekiant savo svajonių, žinojimas, kad darbas yra to vertas. Tai gali reikšti stabilumo ir komforto praradimą kuriam laikui, netgi mintis. Tai gali reikšti, kad viskas aplink jus pasikeis, galbūt net paaukosite santykius, turėsite nuryti patyčias, patirsite vienatvę. Tačiau vienatvė gali būti didžiausia dovana, padėsianti pasiekti savo tikslų, duodanti erdvės, kurios jums reikia. Visa kita – tai ryžtingumo testas, kad įvertintumėte, kiek iš tikrųjų verti jūsų troškimai.

Jeigu norite, taip ir padarysite, nepaisydami nesėkmės baimės, ir kiekvienas žingsnis padės jaustis geriau. Jūs suprasite, kad kova nebuvo atrasta kelyje – tai ir yra kelias, ir jis to vertas.

Kitų žmonių negatyvumas nėra jūsų problema

Vienatvė gali būti didžiausia dovana, padėsianti pasiekti savo tikslų, duodanti erdvės, kurios jums reikia.

Būkite pozityvūs, kai jus supa negatyvūs žmonės. Šypsokitės, kai kiti bando jums pakenkti. Tai lengvas būdas išlaikyti savo entuziazmą ir sutelkti dėmesį.

Kai žmonės su jumis elgiasi blogai, išlikite savimi ir neleiskite, kad kitų negatyvumas jums pakenktų. Nieko nepriimkite asmeniškai, net jeigu taip atrodo – dažniausiai žmonių piktumas susijęs su jais pačiais.

Nesikeiskite, kad padarytumėte įspūdį kitiems, tariantiems, kad esate nepakankamai geri. Keiskitės, jeigu norite gražesnės ateities ir tapti geresniu žmogumi. Vis tiek aplinkiniai kalbės nepriklausomai nuo to, ką darote ir kaip gerai tą darote. Todėl jaudinkitės dėl savęs, o ne dėl kitų, ką jie apie jus pagalvos. Taigi, kovokite už savo siekius ir būkite su tais, kurie verčia jus šypsotis. Dažnai.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15 veiksmų, kuriuos pavertę įpročiu, gyvensite laimingai

Kas turi įvykti, galiausiai įvyks

Stiprybė ateina tada, kai jūs turite dėl ko skųstis ir jaudintis, tačiau vietoj to džiaugiatės tuo, ką turite, ir vertinate gyvenimą. Kiekvienoje kovoje, su kuria jūs susiduriate, slypi tikras palaiminimas, tačiau turite atverti atverti savo mintis ir sielą, kad jį pamatytumėte. Jūs negalite priversti, kad atsitiktų tam tikri dalykai, tačiau jūs galite stengtis. Ir kai kada reikia viską paleisti, kad nutiktų tai, kas turi įvykti.

Galiausiai, reikia mylėti savo gyvenimą – tai reiškia pasitikėti savo intuicija, atrasti laimę, dalintis prisiminimais, pasinaudoti teikiamomis galimybėmis ir mokytis, remiantis savo patirtimi.

Nustokite kiekviename žingsnyje nervintis, nerimauti, nuogąstauti ir abejoti – verčiau sutrikime juokitės, išgyvenkite momentus sąmoningai, džiaukitės! Tik taip atsidursite ten, kur norite būti.

Geriausias dalykas, kurį galite padaryti, – nesustoti

Bandyti, gyventi, mylėti, svajoti – visa tai galite išgyventi iš naujo. Tegu sunkios gyvenimo pamokos nepaverčia jūsų širdies kieta it plienas. Geriausios gyvenimo pamokos yra išmokstamos iš blogiausių laikų ir blogiausių klaidų.

Gali atrodyti, kad blogi dalykai niekada nesibaigs, kad įstrigote užburtame rate, tačiau taip nėra – kartais reikia pereiti per blogiausius dalykus, kad nutiktų geriausi. Gyvenimas nėra lengvas, tačiau jūs esate kietesni, todėl jeigu nukritote – atsikelkite ir eikite toliau siekti savo tikslų. Tik taip įmanoma augti ir tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius