Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip neprisikimšti, kai kankina stresas?

Nuo nemalonumų nė vienas nesame apsaugoti, bet vieni su jais susidoroja gana lengvai, o kiti bando vidinį nerimą numalšinti nevaldomu maisto dorojimu kitais žalingais įpročiais. Tad kaip susilaikyti nuo emocinio valgymo?
Kaip susilaikyti nuo emocinio valgymo?
Kaip susilaikyti nuo emocinio valgymo? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Stresas

1. Raskite sveiką būdą, kaip gauti energijos. Gal jums užtektų tiesiog ramaus 8 valandų miego? Stenkitės anksčiau nueiti miegoti, kad darbo dienomis nekankintų nuovargis ir miego trūkumas. Gerai išsimiegantys žmonės yra gerokai atsparesni stresui. Ir tikrai netrokšta savo bėdų vaikyti didelėmis maisto porcijomis.

 

2. Geras filmas ar pasivaikščiojimas nukreipia mintis nuo maisto. Aišku, jei filmą žiūrite namie, neprisikraukite lėkštės užkandžių – geriau užsiplikykite žaliosios arba Pu-Er arbatos, o į pasivaikščiojimą pasiimkite buteliuką negazuoto mineralinio vandens. Gurkštelkite iš jo kiekvieną kartą, kai ateis mintis užsukti į kavinę, pro kurią pražingsniuosite.

 

3. Susiraskite kokios nors veiklos namie (ir kuo toliau nuo šaldytuvo!) Susitvarkykite stalčius, darbo stalą ar perrikiuokite knygas.

 

4. Jei vis tiek lenda įkyrios mintys apie maistą, sugraužkite obuolį ar morką. Sveikas užkandis – riešutai, džiovinti vaisiai, o kaloringųjų bananų geriau venkite. Salotas, kaip žinome, irgi sveikiau valgyti ne su majonezu... O porcija turėtų būti ne didesnė kaip jūsų kumštis.

 

5. Neverskite organizmo badauti: valgykite mažomis porcijomis 5-6 kartus per dieną . O valgyti reikia lėtai, taip lėtai, kad pajaustumėte ateinantį sotumo jausmą. Gerai sukramtykite kiekvieną kąsnelį, o jei norite užsigerti, gerkite tik vandenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius