-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Masažas pagal 4 kūno tipus: koks kiekvienam jų tinka?

Mūsų kūną veikia ne tik amžius, bet ir gyvenimo būdas, kurį propaguojame – sportuojame ar ne, kuo maitinamės, ar pakankamai išsimiegame, ar būname gryname ore. Susiruošus į masažą, būtų puiku žinoti, kokia procedūra geriausiai tiks, kita vertus, tinkamiausią masažą ar jų ciklą gali pasiūlyti ir pats specialistas.
Masažas
Masažas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Masažas

Pasak masažo specialistės Simonos Mikalauskaitės, galima išskirti 4 kūno tipus, kuriems reikia skirtingo masažo. Kokie jie?

Asmeninio albumo nuotr./Simona Mikalauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Mikalauskaitė

Pirmąjį kūno tipą specialistė žaismingai įvardino „Pilnos kojos jūros“ – šiam tipui būdingos patinusios čiurnos (dažnai painiojama su storomis blauzdomis, nors iš tiesų tai yra susikaupęs vanduo), patamsėję ar paburkę paakiai, „sunkių“ kojų jausmas, apatinės pilvo dalies išsipūtimas. Tokiam tipui naudingiausias limfodrenažinis masažas, kuris išvarys skysčių perteklių, suaktyvins imunitetą.

Antrąjį tipą galima pavadinti „Ponas apelsinas“ ir šįkart masažo labiausiai reikia ne raumenims, o odai. Jei norite sužinoti, ar priklausote šiam tipui, verta atsakyti sau į porą klausimū: ar kartais atrodo, kad odos sluoksnis tarsi „atsiklijavęs“ nuo raumenų ir primena drebučius po plėvele? O gal yra akivaizdžių odos raukšlių ant kurių užkritusi odos klostė? Gal jūsų netenkina apatinės kūno dalie išvaizda? Jei į kurį nors klausimą atsakėte teigiamai, greičiausiai jums reikia anticeliulitinio, odą stangrinančio masažo.

Vida Press nuotr./Masažas
Vida Press nuotr.

Tipui, kurį galima įvardinti „Raumuo, kaip akmuo“, būdingi raumenų skausmai ir įtampa. Kartais gali atrodyti, kad skauda sąnarius ar stuburą, tačiau identifikuoti skausmo priežastį gali padėti patyręs masažo specialistas. Jei atradote, kad blogų pojūčių priežastis ta, jog raumenys išsibalansavę (vienoje kūno pusėje labiau susitraukę nei kitoje), persitempę, perkrauti, geriausiai tiks klasikinis kvalifikuoto meistro atliekamas gydomasis ar švediškas masažas.

Žmogui, kuriam būdingas kūno tipas „Ramybės medžiotojas“, būdingas galvos spaudimas, šiek tiek pakelti pečiai, stipriai sučiauptos lūpos, jis gali justi ir fizinį raumenų įsitempimą, skausmą, vidinį nerimą, nesibaigiančius varginančių minčių srautus. Jei kankina tokia būsena, tinka ritualiniai, atpalaiduojantys masažai, kurie pirmiausia veikia nervų sistemą ir harmonizuoja. Beje, šio tipo žmogui gali kilti pagunda nueiti į stiprų gydomąjį ar terapinį masažą, tačiau specialistė tikina, kad jis neatneš palengvėjimo, tad geriau neskriausit savęs ir pradėti būtent nuo atpalaiduojančio masažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius