Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Modernūs ir subalansuoti pusryčiai: kodėl jie mums būtini?

Modernūs pusryčiai
„belVita“ nuotr. / Modernūs pusryčiai
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose
0
Skaitysiu vėliau
A A

Maisto ekspertai tikina, kad mūsų organizmui pusryčiai yra būtinas ir nepamainomas dienos valgis. Tad verta kiekvieną rytą rasti nors minutėlę laiko ir pasiruošti sau subalansuotus pusryčius.

Pratintis kiekvieną dieną pradėti sočiais ir subalansuotais pusryčiais tikrai derėtų visai šeimai. Tik nepamirškite į savo pusryčių racioną įtraukti produktus, kuriuose būtų gausu mūsų organizmui reikalingų naudingųjų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Tad ruošdami sau ir savo šeimai subalansuotus pusryčius atsižvelkite į maisto ekspertų mitybos pasiūlymus ir įtraukite produktus, kuriuose būtų pakankamai angliavandenių.

Kokius pusryčius gaminti?

Pusryčius valgyti kiekvieną dieną išties svarbu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Vertėtų nepamiršti ir to, kad rinktis derėtų daug naudingųjų medžiagų turinčius produktus, kurie organizmą prisotintų jam reikalingais vitaminais ar mineralais.

Pusryčius valgyti kiekvieną dieną išties svarbu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. 

Tam, kad savo šeimai paruoštumėte subalansuotus pusryčius, tikrai nereikia turėti marias laiko ar keltis keliomis valandomis anksčiau nei jūsų atžalos. Šaldytuve pakanka turėti šviežių uogų ar vaisių, kuriuos susipjaustyti galite dar iš vakaro, indelį jogurto ir grūdinių produktų – pavyzdžiui „belVita Breakfast“ sausainių, kurie sukurti specialiai pusryčiams – juose yra mažiausiai penkių rūšių grūdų. Ir nepamirškite puodelio šilto gėrimo!

Greitų ir subalansuotų pusryčių idėjos

Ruošdami subalansuotus pusryčius atsižvelkite į rekomenduojamas mitybos taisykles ir nepamirškite produktų, kuriuose būtų angliavandenių ir skaidulų bei baltymų.

Siūlome jums išbandyti šias greitai paruošiamas pusryčių idėjas:

Greiti pusryčiai: „belVita Breakfast“ viso grūdo sausainiai (viena pusrytainių porcija – 4 sausainiai) su liesu jogurtu ir mėgstamais vaisiais ar sezoninėmis uogomis ir puodeliu ne itin stiprios arbatos arba šiltos ir aromatingos „Jacobs Krönung Millicano“ kavos.

Maistingas pasirinkimas: į nedidelį dubenėlį įdėkite 150 g. jogurto, sutrupinkite 4 „belVita Breakfast“ pusrytainius ir pagardinkite viską keliais riešutais ar mėgstamomis uogomis bei vaisiais. Jei nemėgstate parduotuvėse siūlomų jogurtų, pasigaminkite jį namuose:

Receptas: Naminis jogurtas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.7 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Jogurtas: 125.00 g (indelis natūralaus)
Avietės: 3.00 valg. š. (sunkos arba galima pakeisti pasterizuotomis sultimis)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Rabarbarai: 4.00 vnt. (lapkočių)
Kaip gaminti

1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.

2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42 C pieną, žus natūralios bakterijos, o jeigu jis bus pernelyg vėsus, nevirs jogurtu) kyštelėdama į jį švarų pirštą. Kai jį galėsite piene išlaikyti maždaug 15 sekundžių, sukrėskite jogurtą ir gerai išmaišykite.

3. Masę sukrėskite į dubenį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite nakčiai šiltoje vietoje.

4. Rytą į jogurtą atsargiai įmaišykite aviečių sunkos ir skysto medaus (pagal skonį), įdėkite nuluptų, smulkintų rabarbarų.

Kulinaro patarimas. Jeigu jums nepatinka medaus jogurtui suteikiamas specifinis prieskonis, galite jį skaninti rudojo cukraus sirupu apšlakstytais rabarbarais. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant brandinimo laiko).  

Receptas: Naminis jogurtas su granatais ir pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Granatas: 1.00 vnt. (sunokęs)
Pistacijos: 1.00 st. (saujelė)
Džemas: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Pienas: 1.00 l (3,5 proc. riebumo)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Sėlenos: 2.00 valg. š. (kviečių)
Kaip gaminti
  1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, kaitinkite apie 5 min.
  2. Nukaitusi maišykite, kol pieno temperatūra nukris maždaug iki 45 laipsnių.
  3. Pamatuokite virtuviniu termometru. Tokio prietaiso neturite? Įkiškite į pieną švarų pirštą.
  4. Jei pavyko jį išlaikyti, kol suskaičiavote iki penkiolikos, temperatūra tinkama.
  5. 2 šaukštus karšto pieno sumaišykite su jogurtu.
  6. Mišinį įmaišykite į likusį karštą pieną. Indą uždenkite, suvyniokite į storą šiltą pledą, palikite 6–8 val.
  7. Gerai išmaišykite.
  8. Naminį jogurtą ir apelsinų džemą susluoksniuokite į taures.
  9. Viršų pabarstykite gliaudytomis granatų sėklomis ir sausoje keptuvėje skrudintomis pistacijomis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant jogurto brandinimo laiko).

Receptas: Graikiškas jogurtas
3 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 60
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 l (natūralus jogurtas be priedų, tinka tiek pirktinis, tiek naminis)
Kaip gaminti
  1. Į sietelį, įdėtą į indą, įklokite dvigubai sulenktą marlę. Supilkite jogurtą ir palikite jį persikošti 4–8 valandoms.
  2. Praėjus nurodytam laikui, jogurtas sutirštės ir bus paruoštas skanauti. Skanaus.

Kaip patiems pasigaminti natūralų jogurtą, skaitykite straipsnyje KAM PIRKTI, JEI GALITE PASIGAMINTI.

Vaisių užkandis: jei jūsų šeima vien jogurto nemėgsta, padarykite jiems vaisių mišrainę su šaukšteliu jogurto: supjaustykite apelsinus, bananus, vynuoges, obuolius ir kraušes į vieną dubenėlį, viską sumaišykite su jogurtu ir apibarstykite juos sutrupintais „belVita Breakfast“ pusrytainiais. Vasarą siūlome išbandyti šiuos receptus:

Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Receptas: Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 20.00 vnt.
Kiviai: 4.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas padažui)
Mėtos: 5.00 g (keli lapeliai padažui)
Čiobreliai: 5.00 g (kelios šakelės padažui)
Kaip gaminti

1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.

2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystės, bet nepraras maistinių savybių.

3. Uogas ir kivius sudėkite į indą, užpilkite jogurto padažu ir atsargiai išmaišykite. Valandą laikykite šaltoje vietoje.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Gardus ryto kokteilis: skanų ir maistingą kokteilį, kuris bus puiki vitaminų dozė, pasigaminti galite ir namuose, tam prireiks vaisių trintuvo, šviežių arba šaldytų uogų ir mėgstamų vaisių. Rinkitės pagal skonį ir pasikliaukite savo fantazija. Siūlome išbandyti šiuos pusryčiams puikiai tinkančius kokteilių receptus:

Receptas: Pusryčių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sultys: 150.00 ml (ananasų)
Mangas: 100.00 g (minkštimas)
Varškė: 50.00 g (liesa)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.

2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

Receptas: Ryto kokteilis „Žvalumas“
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 51
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š. (natūrali)
Jogurtas: 100.00 ml (mėgstamas)
Mėlynės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką