Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niekaip nenumetate svorio? Greičiausiai neįvertinote vieno svarbaus faktoriaus – alkoholio

Sveika mityba naudos atneša tada, jeigu ją pasirenkate visam gyvenimui. Jeigu vieną mėnesį gyvenate be cukraus, o kitus du mėgaujatės desertais, tuomet kažin ar galite tikėtis ilgalaikio rezultato. Tas pats galioja ir daugeliui kitų mūsų nuodėmių.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Taigi, jeigu norite numesti svorio, puikiausiai žinote taisykles, kad geriau vengti riebaus, kepto, saldaus maisto, miltinių produktų ir pan. Žinoma, kartais visi pasiduodame nuodėmėms, tačiau yra vienas produktas – tai alkoholis, kuris be jokių konkurentų laimi pirmą vietą, kaip labiausiai kenkiantis sveikatai ir išvaizdai.

Ką verta žinoti apie alkoholinius gėrimus? Pabrėšime, kad alkoholis kenkia ne tik dietos metu, bet ir apskritai.

Kalorijos

Akoholis lėtina medžiagų apykaitą net iki 70 proc., todėl svorį mesti seksis sunkiau.

Alkoholis yra labai kaloringas, be to, šalia visada atsiranda įvairių užkandėlių, saldumynų, nesunku persivalgyti ir kitą dieną jaučiamės prastai visomis prasmėmis. Todėl jeigu norite jaustis lengvesnės, verčiau jau nemanykite, kad taurė vyno per vakarienę – tai nieko tokio. Atsiminkite ir dar vieną svarbų dalyką: įvairūs kokteiliai turi ypač daug kalorijų, kadangi jiems naudojamos saldžios sultys, likeriai, gazuoti gėrimai ir pan.

Jokios naudingos maistinės vertės

Valgydami vieną ar kitą produktą mes turėtume tikėtis, kad jis bus maistingas ir suteiks mums energijos, gausime naudingų medžiagų, vitaminų, mineralų. Tačiau jeigu vartojate alkoholį, akivaizdu, kad nieko naudingo iš jo negausite, tik tuščias kalorijas, kurios su malonumu virs papildomais kilogramais.

Medžiagų apykaita

Taip, atspėjote – alkoholis lėtina medžiagų apykaitą net iki 70 proc., todėl svorį mesti seksis sunkiau. Be to, ir organizmui tenka didesnis krūvis. Ką jau kalbėti apie tai, kad dėl alkoholio sunkiau deginti riebalus.

Apetitas

Alkoholis dar ir skatina apetitą, todėl natūralu, kad suvalgysime daugiau. Be to, alkoholis apskritai išderina jūsų organizmo poreikius ir savijautą.

Dažniausiai po alkoholio vartojimo ir kitą dieną mityba būna nevisavertė, nes jaučiamas didelis ne itin sveiko maisto poreikis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Alkoholizmo testas: sužinokite, ar ne per daug piktnaudžiaujate alkoholiu

Kenčia inkstai, skrandis, kepenys

Dažnai nesusimąstome, kaip dėl alkoholio vartojimo sudirgsta mūsų virškinimo sistema, kenčia skrandis, kepenys, inkstai. Taigi, užteršdami organizmą mes negalime tikėtis dailios išvaizdos ir figūros bei jaustis energingai ir sveikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius