-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiprink raumenis teniso kamuoliuku! Žvaigždžių trenerės patarimai

Tam, kad palaikytumėte tobulas kūno formas, tikrai nebūtina išleisti krūvos pinigų sporto klubo abonementams ar brangiems treniruokliams.
Moteris su teniso kamuoliukais
Moteris su teniso kamuoliukais / Shutterstock nuotr.

Savo užpakaliuko, kojų ar rankų raumenis sustiprinti galite naudodami vien teniso kamuoliuką. Beje, teniso kamuoliukas ne tik padės sustiprinti kūno raumenis, bet ir palengvins kojų skausmus po sunkių ir alinančių bėgimo treniruočių. Tad griebkite kamuoliuką į rankas ir imkitės darbo!

Išbandykite šiuos tinklalapyje health.com pateiktus Halle Berry ir Jessicos Albos asmeninės trenerės Ramonos Braganzos pratimus ir jau po poros savaičių galėsite džiaugtis dailiomis kūno formomis!

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba

Stangrinkite pilvuko raumenis

Atsigulkite ant žemės kairėje rankoje laikydami teniso kamuoliuką, tuomet atsilenkite ir kilnodami kojas sudarykite vadinamąsias žirkles: kelkite dešinę koją aukštyn ir pro jos apačią permeskite kamuoliuką iš kairės į dešinę ranką, tą patį veiksmą kartokite ir su kaire koja, permesdami kamuoliuką iš dešinės į kairę ranką.

Šį pratimą kiekvienai kojai kartokite po 10–15 kartų ir su nedidelėmis pertraukėlėmis pabandykite atlikti jį bent tris kartus. Pasiektais rezultatais galėsite džiaugtis jau po poros savaičių!

Mušinėkite ir deginkite kalorijas

Šiam pratimui atlikti daug mokslo nereikia. Tiesiog prisiminkite vaikystę, jei mėgdavote mušinėti kamuoliuką į sieną. Nepatikėsite, tačiau šis pratimas, itin efektyviai degina kalorijas ir gerina jūsų kordinaciją.

Tad išsirinkite sieną, už kurios negyventų pikti kaimynai, ir mušinėkite į ją teniso kamuoliuką. Tik atšokusį kamuoliuką ne gaudykite, o atmuškite jį delnais į sieną. Pasistenkite taip pamušinėti bent 30 sekundžių, kartokite pratimą mažiausiai tris kartus.

Kad būtų dar smagiau, su draugu ar drauge parungtyniaukite, kuris sugebės ilgiau išmušinėti kamuoliuką. Manote, lengva? Garantuojame, kad paprakaituoti teks tikrai nemažai!

Stiprinkite šlaunis

Pamenate, kaip būdavo smagu išmesti kamuoliuką aukštyn į orą ir žiūrėti, per kiek laiko jis nukris žemyn? Siūlome tai vėl išbandyti, tačiau šįkart belaukdami, kol į orą paleistas kamuoliukas grįš jums į rankas, atlikite pritūpimus. Paprasčiausiai meskite kamuoliuką aukštyn ir staigiai pritūpkite, tada atsistokite ir sugaukite kamuoliuką.

Per vieną metimą atlikite vieną pritūpimą, šį pratimą kartokite maždaug 15 kartų. Jei norite efektyvesnio rezultato, pailsėję 30 sekundžių, padarykite jį dar 15 kartų.

Masažuokite pavargusias kojas

Jeigu mėgstate bėgioti ar tiesiog nešiojate aukštakulnius, o vakarais tenka kęsti kojų skausmus, vėlgi prisiminkite teniso kamuoliuką. Apvali jo forma leidžia pasidaryti puikų atpalaiduojantį kojų masažą.

Padėkite kamuoliuką ant žemės ir uždėkite ant jo koją (kamuoliukas turėtų būti ties pėdos viduriu), dabar koją judinkite pirmyn iki pat kojų pirštų ir atgal iki kojos kulno. Vieną koją masažuokite bent 5 minutes, vėliau tą patį kartokite ir kita koja. Netrukus bateliai aukštais kulnais jums bus ne problema!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius